Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2008 23:48 - Време разделно - старата Европа и новата Америка
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 2466 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 18.01.2008 23:48


image
Георги Алексов
Време разделно - старата Европа и новата Америка

В реч на Т. Живков:
“С единия крак сме в социализЪма, а с другия-в комунизЪма!”
Въпрос от залата: “Докога ще стоим разкрачени?”

Дойде време хората в България да се определят! Да се разделят или да се обединят в името на живота си и най-вече за бъдещето на децата си! Да изберат демократична Америка или деспотична Русия, между които са страните от ЕС!

Демократични-англосаксонските, все още демократизиращи се-бившите авторитарни и тоталитарни държави!

Естествен е стремежът на човека да живее с друг човек, хора, общности, народи!

Най-напред в семейството, после в училището, работата, общината,....държавата! Нормалният стремеж е към разбирателство и обединение, патологичният-към разединение и противопоставяне по повод и без повод. На местно, държавно, регионално, световно ниво!

В бившия СССР и в днешна Русия насилствено бяха, а и все още са обединени разединени държави и народи! В ЕС на доброволно договорен принцип са обединени държави и народи, докато в САЩ доброволно са обединени хората, човеците!

Американецът е и англичанин, и италианец, и африканец, и руснак, и китаец, и....българин! А това е най-висша форма на демокрация, защото човекът, отделният човек с неговите характеристики е изведен на преден план! Това обяснява трудно обяснимото за хората отвън, как тези различни народности, се гордеят, че са американски граждани!

Така е и в Австралия, Нова Зеландия, Канада,.... Там, където минаха английските “колонизатори” има цивилизация и просперитет, докато не така е в френските Виетнам и Алжир, в италианската Либия, в испанските и португалски африкански и южноамерикански страни, както и в руските в Европа и Азия!

През миналия век, старата Европа на два пъти се самовзриви и саморазруши! Автори и на двете световни войни бяха авторитарните и тоталитарни: Русия и Германия, Италия и Япония. Германия и Япония не само че бяха победени, но и възродени политически чрез окупация и икономически чрез външно финансиране от САЩ. Докато руската империя СССР и СИВ-Варшавски договор се разпадна политически и се срина икономически, защото беше насилствено формирана и деспотично управлявана. Всяка от съставките й се спасява поединично, в зависимост от степента на обвързаност със завоевателя-Русия!

И днес Русия е отново в ролята на завоевател!

Вече не военно-политически, защото идеологията марксизъм, на чиято база беше изграден национал-комунизмът й рухна доказвайки своята несъстоятелност както технологически, така и финансово-икономически! Оръжието й днес са газа и петрола, с които захранва голяма част от европейските страни не на пазарна, а на монополна основа!

Потърпевш от тази руска енергийна инвазия в Западна Европа е България, чиято политика е продажна, васална, антинационална! При предоговаряне на газа, за АЕЦ Белене, за петролопровода Бургас-Александропулос! България е на колене, защото отсъства национална чувствителност от редовия гражданин та до Президента Първанов, който е баща на днешното продажно управлението на страната, заробващо я икономически за следващите 30 и повече години!

Гробно мълчание се е настанило в публичното ни пространство относно посещението на г-н Путин и израждането на поредното национално предателство за “Син поток”, който отново ще бъде оцветен в продажно-червено. Мълчат журналистите,оправдават се икономистите, разсейват се политиците! Единствено протестният глас на ДСБ се прокрадва в публичното ни пространство. Самотен и неефективен е той на фона на разпадналата се държавност.

В България днес всеки се спасява поединично.

Способните напускат страната, крадливите крадат, лицемерите с лъжи се препитават, мързеливите се продават, а болните напускат живота! Освен национална, отсъства и чисто човешка чувствителност към ближния в нужда! Отсъства духовната обвързаност между хората принудени да съжителстват! Неизлечимо болно е българското общество! И затова тук свободно се настаняват и се разпореждат чужденци, нарко- и оръжейни босове, корумпирани типове, които за жалки сребърници продават държавата, народа си!

Къде са днес националистите от ВМРО, АТАКА, и НДСВ, на които народът на два пъти даде доверието си, за да защитят българските интереси от руското нашествие! Защо мълчи народният любимец Бойко Борисов, който е на ти с американците, които днес защитават българите от руснаците!

Време разделно днес е! Накъде да тръгнем, с кого да вървим!

С Русия, в която все още е в сила: “Есть человек-есть проблем, нет человек-нет проблем!” или с Америка, където правото на отделния човек е на преден план? ЕС с груповите права на отделните народи са междинна наша спирка. А това, което днес е Русия е минало, не и бъдеще за хората, народите.


http://www.epochtimes-bg.com/2008-01/2008-01-17_08.html



Тагове:   Америка,   новата,


Гласувай:
0



1. ok3223 - Мето,Мето,бе
02.02.2008 10:07
Защо се води американската гражданска война? А Мето.
Къде изчезнаха така наречените "Черни пантери" Мето,които искаха да образуват негърски щат? Къде изчезнаха и какво стана с тях?
Може и да разбереш нещо...
цитирай
2. meto76 - Не разбирам за какво говориш, ако ...
04.02.2008 09:03
Не разбирам за какво говориш, ако можеш да ми разясниш.
цитирай
3. ok3223 - Защо не
04.02.2008 15:12
1.Американската гражданска война избухна,защото южните щати искаха да се отделят в самостоятелна даржава.Северните щати начело с Абрахам Ликълн със сила(война)предовратяват отделянето на Ю.щати начело с Тексас.Войната се води с променлив успех няколко години.накрая побеждават северните щати и се запазва съюза в сегашния му вид.Загиват стотици хиляди и от двете страни.Ето ти добраволността.
2.Преди 2-30 г.негрите в САЩ създават движение наречено "Черните пантери",полулегално и нелегално.С цел отделяннето на негрите в отделен независим щат(държава).Където негрите на САЩ да заживеят отделно.Правителството на САЩ не се съгласи с това тяхно намерение.Всичките почти са били избити от ФБР без съд и присъда.Всичките неотказали се от това синамерение.
Не четеш ли история на САЩ.Някой неща са писани там.
цитирай
4. ok3223 - Мето,мето,
04.02.2008 15:40
Ние не сме ам.щат та да има ам.войски у нас.Това не сее случвало в Бг в мирно време.САЩ се готвят за Ядрен конфликт с РУсия и изграждат верига от бази около Русия.Звено от тази верига са техните бази унас.ДА ВОДЯТ ТЯХНАВОЙНА,ОТ И НА НАША ТЕРИТОРИЯ,НА НАШ ГРЪБ И РИСК.Това не го виждат и разбират слепци като теб.Ако те изстрелят от тези бази РАкети към Русия,затова ги строят,и руснаците отговорят с контрраудар по базите и Бг,Какво ще стане и остане от теб и мен и Бг.ГОЛО НИЩО.А в САЩ американците ще гледат по телевизията ядрения Апокалипсис на Бг и Европа.Затова са им тези бази у нас.
А "синия поток"...Ех Мето.Та откъде другаде освен от Русия можем да купим.Цяла Европа чака на доставки от там.Другото е приказки,на които вярват само нивници като теб.Такова е фактическото положение.А мошеника Костов?Не си струва да се говори за това говедо.Щом досега не и разбрал що за човек,няма защо да ти казвам кой е той.Та той ликвидира СДС Мето...
цитирай
5. ok3223 - Бе,Мето
04.02.2008 16:11
Това статия на този Г.Алексов ли е?
Където били колонизатори аглосаксонците,оставили след себе си цивилизация и раЙ.Лъже ти казвам.
Прочети "Новите варвари",книга написана от американец и наградена с Нобелова премия.Не си спомням името на автора.Там автора описва как англичаните са "цивилизовали"негрите в Африка.Тръпки ще те побият от издевателствата,които са вършили там.Има я по библиотеките.
Тези цивилизатори ги прогониха с ритници от всякъде.Сега пак се опитват да "цивилизоват",пардон,да демократизират Ирак и Авганистан.Нали виждаш как ги посрещат...Като поробители и грабители...Това не е случайно.До преди 60-70 и те са били английски колонии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617218
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930