Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2008 23:51 - Депутатите засипани с есемеси от снощи
Автор: meto76 Категория: Други   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.02.2008 23:54


Депутатите засипани с есемеси от снощи


По около 50-60 съобщения са получили народни представители от мнозинството от българи в чужбина заради забавеното приемане на промените в Закона за здравното осигуряване 29.02.2008

Депутати от мнозинството се оплакаха, че са тормозени с есемеси, изпращани от българи в чужбина.

От вчера следобед те получили по около 50-60 съобщения на мобилните си телефони от подател "Пунчо 1" с текст: "Моля подкрепете Ваньо Шарков и Мартин Димитров в промените в Закона за здравното осигуряване".

Измененията, които са одобрени на първо четене през декември 2007 г., предвиждат облекчаване на плащането на вноски на българи, които живеят в чужбина. В момента те са принудени да си плащат вноските освен в страната, в която живеят, и в България, за да не губят здравните си права у нас.

Това е терор, категоричен беше Огнян Герджиков от НДСВ.

"От снощи получих над 50 съобщения и продължавам да получавам. Бях решил да подкрепя закона и на второ четене, но няма да го направя заради това безобразие", добави той.

Подобни намерения изрази и Татяна Дончева от "Коалиция за България".

Мартин Димитров от ОДС заяви, че е притеснен от такива изказвания от депутати от мнозинството, защото според него политиците трябва да са принципни и последователни в действията си.

Личните емоции не трябва да влияят при вземането на важни решения, добави той.

Димитров коментира, че за да се стигне до такава мярка, явно хората в чужбина са много изнервени и се опитват да защитят правата си по всякакъв начин.

В писмо до медиите преди две седмици Съюзът на българите по света "Бъдеще" протестира срещу бавенето на исканите от тях промени в Закона за здравното осигуряване, които трябва да ги освободят от задължителните вноски.

Според "Бъдеще" всички засегнати български граждани, които били над 500 хил. души, несправедливо са смятани за длъжници на държавата за периода 2000-2006 г. и могат да бъдат санкционирани.

Днес имаше и народни представители, които обясниха, че не се притесняват от получените съобщения. Един от тях бе Иван Гризанов от "Коалиция за България".

Депутатът от ОДС Ваньо Шарков, който е един от вносителите на законопроекта, се извини на колегите си от парламентарната трибуна.


Добра инициатива, която следва да бъде подкрепена и по други важни въпроси в парламента, които се бавят.  Въпроса е откъде да се сдобием с телефоните на народните ни избраници. Те за нас се сещат само по избори, но не са открили един офис в избирателния си район, за да можеш да им се оплачеш. В нормалните държави - САЩ например обикновения човечец - избирател може да хване самолета от затънтените прерии на Тексас и да иде във Вашингтон в Конгреса. Да влезе спокойно в Парламента, защото това е публична институция като всички останали, посещавана годишно от стотици хиляди, ако не и милиони граждани и да се срещне със своя избраник.Не само ще бъде приет, от конгресмена, ако иска да бъде преизбран и да не се случи грандиозен скандал в някоя местна медия, но и ще бъде изслушан и насърчен за разрешване на проблема му. Тук първо не можеш да влезеш в Народното събрание, защото това е една оградена непристъпна крепост в която шепа хора са се изолирали от Обществото и живеят в свои собствен свят.За нас се сещат само когато трябва да бъдат преизбрани.Колко народни избраници имат страница в интернет, дали са имейл и телефон за контакт, имат офис в избирателния си район, където да имат приемно време в месеца, ако не в седмицата.Но изборите ще дойдат.И високомерието ще им се върне скъпо.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580124
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031