Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2021 14:42 - Звездните руни - първата азбука на човечеството
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 2144 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image



Коренът на всички системи за писане по света е един и същ и той се издига до височината на звездното небе, до очертанията на съзвездията, до семантичните и звукови асоциации на комбинациите от звезди. В един от циклите на Отворената семинария говорихме за това как според Писанието „Небето свидетелства за Божията слава“ - за универсалния план за спасение, написан от Бог точно в звездното небе, за да го видят всички. Мъдреци от всички времена и народи са чели това звездно евангелие - и поне частично са го разбрали. Неслучайно влъхвите бяха първите, които се покланяха на Исус Христос - и звездата ги доведе до Него. По-точно звездите.   Но освен откровението на хората за тайната на Бог - откровението, което беше напълно изпълнено в Исус Христос - звездната хроника вдъхновяваше, ако не и преподаваше, хората на   човешкатата летопис - писмеността.    Древните народи са наблюдавали достатъчно униформитаризъм при четене на звездното небе и изразяване на звездния епос чрез семантични символи, подобни на очертанията на съзвездията - руните. По-късните поколения, загубили своята пълнота на приемственост поради многобройни глобални катаклизми, които поставят човечеството на ръба на изтреблението, въпреки това заемат звездната азбука като руни - имащи семантично и звуково значение.   Алфавит - азбука - Алпамыш - Воълга - Билъгамеш - Гилъгамеш  - са текстове с астрономическо съдържание, в които древните астрономи показват легенди за съзвездията, които са познавали. Естествено, за всички народи тези истории са близки, макар че в своята пълнота, отново, те се разкриват в откровението на Бог чрез Сына - основният лайтмотив на звездната история.     image



Погледнете например древната руска азбука и нейното семантично / смислово / четене. Подобно на всички руни, руските първоначални букви (модифицирани, за да съответстват на гръцкия стил от византийски гастролъори и монаси) имаха не само фонетично, но и семантично, религиозно, космологично значение.   Всяка буква има свое име. И въпреки че кирилицата вече е най-новата, модифицирана форма на азбуката (ще говорим за по-ранните), тя все още запазва фиксирано основно значение зад буквите. И това не са произволни думи, започващи с тази или онази буква, както сега: Диня, Барел, Врана ... Ако прочетете тези имена по азбучен ред, получавате:   „Аз буки веде. Глаголъ добро ест. Живейте зело, земя и като хора мислете за нашия покой. .... "     Една от опциите за превод на този текст е следната:   „Знам буквите: писмото е достояние. Работете здраво, земляни, както подобава на разумните хора - разберете вселената! Носете словото с убеждение: знанието е дар от Бог! Осмелете се, вникнете в светлината, за да разберете! " Наскоро група руски учени (Г. С. Гриневич, Л. И. Сотникова, А. Д. Плешанов и други) говориха много за факта, че нашата азбука съдържа криптирани знания за законите на Вселената. Ще засегнем този въпрос по-късно.   imageimage



Всяка буква или руна означавала определено съзвездие или астрономически феномен и заедно, в тяхната последователност, интерактивност, те съставяли историята на Звездното небе - същата приказка за спасението, звездното евангелие, които били фигурите на съзвездията. И центърът на всичко беше подвигът на Месията, фрагменти от Неговия живот. Предполага се, че в руската предхристиянска легенда е създаден „текстов” епос за героя Волъга, който е стигнал до Акад и Шумер по търговските пътища.  

image




Всъщност произходът на руните и азбуките, базирани на тях, се корени в наблюденията на астролозите от Акад и Шумер. Вече започнахме да говорим за славянски руни - но основният разговор ни предстои. Факт е, че древната писменост е своеобразна ДНК на човечеството, която разделя хората не на генетични, а на лингвистични „хаплогрупи“ - които помагат да се проследи историята на народите и историята на изпълнението на пророчествата за народите. Затова все още водим дълъг и труден разговор. За пълната версия на тази статия вижте моя уебсайт, в тази бележка под линия.     image




Специално за читателите на Отворената семинария, които се интересуват от въпроса за славянската руническа писменост, преведох редица интересни документи, които не са публикувани на руски език. Третирам систематично всяко изследване и започвам с историографията на въпроса за славянските руни. Ето, за днес ще споделя документ, по който завърших работата си миналата седмица: СЛАВЯНСКИ РУНИ В ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ПОЛСКИТЕ УЧЕНИ ПРЕЗ 19 ВЕК. ЧАСТ 1 и СЛАВЯНСКИ РУНИ В ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ПОЛСКИ УЧЕНИ ПРЕЗ 19 ВЕК. ЧАСТ 2.  
image

Тъй като тези произведения имат академичен характер, което потвърждава основата на изследването, въвежда в научния (и не популярен) слой на изследване, реших да изпратя тези документи на моя уебсайт.



Гласувай:
1



1. dobrodan - И кам ги тия славянски руни ;):):):)?
05.03.2021 16:28
Радостинче, знам, че са ти забранили да четеш, ама тайничко погледни пак оня ми постинг за етруския език. Казанските автори се оправят с етруския ако не като роден, то като съседски език :):):):).
Какви полски руни на славянски език? Това ще е откритието на хилядолетието :):):).
Руните, Радостинче, са най-вероятно древните родови знаци на тюркоезичните народи. Нали е трябвало някак да бележат добитъка.
Отделно са знаците на знатните родове и на владетелите.
Това е цялата история с руническата азбука накратко.
Отдавна са разчетени скандинавските надписи.
Чети бе, гиди рошло ниедна :):):), аз тия книги за врабците ли ги превеждам?
Ако знаеш какви убавини идат ;), само време да има.
Като видиш възстановки на хуните, гаранция ще ги сънуваш.
цитирай
2. radostinalassa - Бъркаш хуните с тюрките?
05.03.2021 16:38
Какъв ти е проблемът? Откъде знаеш дали съм рошава, тюркино?
цитирай
3. dobrodan - Този израз е от разказ на Чудомир :):):).
05.03.2021 16:47
Поне от него нещо чела ли си?
цитирай
4. radostinalassa - Кое е от Чудомир?
05.03.2021 17:05
Аз не съм завършила филология, влекат ме точните науки .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13136646
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години