Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2012 14:14 - ФИЛМИТЕ, КОИТО НЕ МОЖЕ ДА НЕ ГЛЕДАТЕ!
Автор: zufo Категория: Изкуство   
Прочетен: 11271 Коментари: 3 Гласове:
1



  Предлагам един неангажиращ списък с филми, които са субективен подбор. И все пак – филми, които ако не сте гледали, ви съветвам да го направите. А ако вече сте ги гледали... ами, направете го пак!

 

СЕДЕМ ДУШИ (Seven Pounds)

Това е един изключителен филм с участието на Уил Смит и Росарио Доусън. Ще останете впечатлени от великолепната актьорска игра. Уил Смит, който сме по-склонни да възприемем като ”мъж в черно” или като спасител на света, се оказва един силно драматичен актьор, който може да ни разреве откровено. Ще изпитате лично удоволствие, когато след дълго чудене защо филма се нарича така, най-накрая разберете. Историята си е достойна за разклащане на зрителските сърца. Ако не се разплачете на филма със сълзи, то определено ще ви се стегне буцата на гърлото. Горещо препоръчвам!

 

 

УБИЙЦИТЕ НА СТАРАТА ДАМА (The Ladykillers)

Ще кажа само едно име – Том Ханкс. Филмът искрено ще ви забавлява. Ситуацията, в която срещаме любимецът на Холивуд - Ханкс, е страшно интригуваща. Ако обичате филми, в които гледате събрани на едно място изчанчени характери, които освен всичко са и ”извън закона”, то това е вашият филм!

 

 

ЛЕДЕНА ЕПОХА (Ice Age)

Ами какво да ви кажа – анимация, анимация, ама ще се спукате от смях! Във всичките части. Разбира се, първата си е ветеранът. Препоръчвам да го гледате със субтитри, за да слушате оригиналните гласове. Почти самостоятелната линия на катерицата Скрат, която протича на моменти през целия филм, със сигурност ще ви стане любима. Пригответе си кърпички за сълзите, които ще ви текнат от смях. Дамите да си махнат грима предварително!

 

 

КЕЙ ПАКС (K-Pax)

Филм, който може и да ви накара да се почувствате по-добри. Или поне да предизвика у вас желание да вярвате в добротата, в искреността, в детското, в необяснимите неща. Много добро изпълнение на Кевин Спейси, който изумително успява да бъде различен във всеки филм (без да си променя прическата или грима... !). Достойно му партнира и Джеф Бриджис.

 

 

ЖЕГА (Heat)

Култов екшън-трилър. И с цяло съзвездие в редиците си. Тук е мястото, където ще видите Ал Пачино и Робърт де Ниро в дует. И за перфектния завършек на триъгълника – Вал Килмър, който не отстъпва на двамата си колеги по актьорско майсторство.

 

 

ЧАРЛИ И ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА (Charlie and the Chocolate Factory)

За всички, които обичат филми-приказки, майстор на които е режисьорът Тим Бъртън. Филмът е гениален поради два фактора – единият се нарича ”шоколад”, както виждате присъства убедително и в заглавието на филма. Вторият фактор е Джони Деп. Може би, ако не пише в каст листа, че той участва, дълго ще се чудите кое е това същество, което притежава шоколадова фабрика...? Е, той е. Историята е много поучителна и подходяща за всички възрасти.

 

 

ПЛАНИНАТА БРОУКБЕК (Brokeback Mountain)

Много коментиран филм и то доста разнополюсно. Разбира се, най-вече заради брутално представената хомосексуална любов между двама мъже. Въпреки доста натуралистичните сцени, филмът е истински шедьовър. Показва истинска любов, представена по реален начин. Показва съдбата на различните хора и тяхната борба със себе си, със семействата си, с предразсъдъците, с всичко. Актьорската игра е извънредно добра. В ролята на двамата влюбени ще видите покойния Хийт Леджър (на който му предстоеше умопомрачаваща кариера, ако не се беше споминал) и Джейк Гиленхал. Препоръчвам филма на всички, които обичат доброто кино и няма да гледат историята през стереотипа за хомосексуалността като нещо ненормално и противно.

 

 

ТУМБСТОУН (Tombstone)

Малко по-старичък филм, но един от добите т.нар. уестърни. Историята за Уайът Ърп е неостаряема и тук, в този филм е екранизирана много успешно. В ролята на Ърп ще видите Кърт Ръсел, а в приятелят му Док Холидей се превъплъщава Вал Килмър.

 

 

ЕДУАРД НОЖИЦИТЕ (Edward Scissorhands)

Отново се срещаме с Джони Деп. Филмът е един от първите му, а актьорската му игра си е все така добра и различна, каквато е и сега. Историята на филма-приказка е поучителна по отношение на различните. Демонстрира важността на това да приемаш хората, които са по-особени физически. Това, че героят на Деп има ножици, вместо ръце, може в реалния свят спокойно да се тълкува като човек в иналидна количка, или слепец, глухоням и т.н. Цветовете на декорите ще ви пренесат в един бебешко-сапунен свят, в друга държава, на друга планета. Във филма ще видите още и младата Уинона Райдър.

 

 

ПРЕСТИЖЪТ (The Prestige)

Интригуващ филм. Че на кой не са му интересни номерата на илюзионистите? И то на най-добрите. А тук това са Хю Джакман и Крисчън Бейл. До последно ще се чудите дали това, което гледате и мислите, че се случва наистина, не е илюзия. Много добро попадение сред кино листата. Ще се зарадвате и на присъствието на атрактивната Скарлет Йохансон.

 

 

ОСТРОВЪТ (The Island)

Филм за жаждата за живот. Нещата не винаги са такива каквито изглеждат. Светът може да не е това, което са ни ”казали”. Замисълът е много добър. Главните роли са поверени на симпатягите Юън Макгрегър и Скарлет Йохансон. Има много хубави сцени както и операторски гледни точки.

 

 

ИСТОРИЯТА НА МАРКИЗ ДЬО САД (Quills)

Заглавието говори само за себе си. Филмът е доста коментиран, заради сексуалните перверзии, които вървят неотлъчно с името на маркиз дьо Сад. Но няма да видите нищо чак толкова необичайно или непоносимо за гледане. Напротив, ще се запознаете с историята и ще се порадвате на добрата актьорска игра на Джефри Ръш, Кейт Уинслет и Хоакин Финикс.

 

 

ТЕРМИНАЛЪТ (The Terminal)

Отново на вашите екрани актьорът Том Ханкс. Този филм е много приятно творение от света на киното. Историята се развива на терминала на летището, където героят на Том Ханкс е принуден да отседне за малко по-дълго. Ще ви бъде интересно да видите как един човек, поставен в условия да оцелява, успява да намери своето място ”под слънцето”, и да си създаде приятели. Том Ханкс, разбира се, играе блестящо.

 

 

КАРИБСКИ ПИРАТИ (Pirates of the Caribbean)

Ексцентрикът Джони Деп, в ролята на десет пъти по-ексцентричният Джак Спароу. Едва ли има някой, който ако не гледал, то поне да не е чувал за този филм. Няма да останете разочаровани, ако вземете, че изгледате всичките му части. Разбира се, трябва да сте любители на историите за пирати и да нямате нищо против фантастичните морски чудовища и герои, които филмът предлага. Картинката се допълва много приятно и с присъствието на Кийра Найтли и Орландо Блум, а в последната част и на Пенелопе Круз.

 

 

ТОП ГЪН (Top Gun)

Филм от младостта на Том Круз, Мег Райън и Вал Килмър. Но много култов, сред филмите за авиация. Определено ще почувствате ретро-вълна, ако седнете да се насладите на това заглавие. А и винаги е хубаво да си спомните колко натурално свежи са били лицата на някои от обичаните актьори на нашето съвремие.

 

 

ГОРДОСТ И ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ (Pride and prejudice)

За всички, които са запознати с книгата, няма да останете разочаровани от филма. Романът е екранизиран няколко пъти, в случая аз конкретизирам версията от 2005 година. Сценарият строго се придържа към оригиналния текст. И въпреки, че цялата история върви привидно лежерно и без особени сътресения, ще се задържите пред екрана заради страхотната химия между главните персонажи, изиграни от Кийра Найтли, детска и чаровна както винаги и Матю Макфейдън. Любовното напрежение между тях се усеща осезаемо и по някое време може да се усетите, че потропвате нервно с крак, защото искате да ги видите как се целуват, а те все не го правят!

 

 

РАВНОВЕСИЕ (Equilibrium)

Филмът е отчасти базиран на романът на Джордж Оруел ”1984”, но в никакъв случай не е опит за екранизиране на книгата. Основните мотиви обаче са налице. Историята е много интересна и дава поглед върху един безчувствен свят, в който хората са просто движещи се тела, без емоции и без способност да изпитат нещо. Представете си що за свят е това! В главнатя роля ще се порадвате отново на Крисчън Бейл.

 

КЪСМЕТЛИЯТА (Cinderella Man)

Филм за живота, с всичките му къдри и завои. Филм, в който ще видите как човек от върха, може да се озове на дъното, но със силата на волята, на любовта на семейството и на късмета, отново може да се изправи и да се върне обратно най-отгоре на стълбицата. Ако го гледате, моля обърнете внимание на сцената, в която главният герой, намиращ се в безизходица, не може да си плати отоплението и да си прибере децата обратно вкъщи, проси от познатите си 18 долара и 38 цента и как ги събира в шапката си. Мисля, че това е сцена, която би накарала и най-дебелокожия човек поне малко да се развълнува. А други направо си реват с глас. Уникално изпълнение на Ръсел Кроу, в ролята на боксьора Джеймс Брадок, който е действителна личност и историята му е напълно истинска. На Кроу достойно партнират Пол Джамати и Рене Зелуегър. Филмът ще ви развълнува, ще ви провокира да повярвате в доброто начало у хората, ще ви остави доволни със сигурност.


Е, приятно гледане!

 

 



Гласувай:
1



1. анонимен - Дебилееее, дебиле...
11.01.2012 18:33
Дебилееее, дебиле...
цитирай
2. анонимен - back link service backlink service
31.03.2012 05:48
how's things zufo.blog.bg admin found your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://xrumerservice.org>backlinks service</a> Take care. Jason
цитирай
3. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
03.11.2012 11:01
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your zufo.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your zufo.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zufo
Категория: Изкуство
Прочетен: 117163
Постинги: 22
Коментари: 20
Гласове: 18
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031