Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2008 17:18 - Америка пред избор на Първа дама - блондинка или брюнетка
Автор: meto76 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1436 Коментари: 1 Гласове:
0



Америка пред избор на Първа дама - блондинка или брюнетка

8 Август 2008

В. Известия  

image Америка може да избира каква да е бъдещата й първа дама – блондинка (Синди Маккейн) или брюнетка (Мишел Обама). Снимка: Ройтерс

През цялата история на САЩ в схватката за креслото в Овалния кабинет не са участвали така различни претенденти като републиканеца Джон Маккейн и демократа Барак Обама. Никак не си приличат и двете “кандидатки” за титлата Първа дама - 54-годишната Синди Маккейн и 44-годишната Мишел Обама. Кой и коя ще спечели?

Синди Маккейн - милионерска дъщеря

Детски, училищни и студентски години

Синди Лу Хенсли е родена в югозападния щат Аризона. Баща й Джим Хенсли бил начело на голяма компания за продажби на бира на едро. Синди била единствената дъщеря в богаташкото семейство. Още 14-годишно, хубавото светлорусо момиче било избрано за “Кралица на родеото” в състезание сред тинейджърки - наполовина каубойско, наполовина конкурс за красота. Синди следвала в Университета на Южна Калифорния. Баща й се шегувал с английското съкращение, което според него означавало “университет за разглезени дечица”. Говори се, че и бившата “кралица на родеото” обичала шикозния живот и обикаляла студентското градче с Мерцедес. Което впрочем не й попречило да заляга над книгите и да се дипломира като специалист по корекционно-развиващо обучение. Завърнала се у дома, наследничката на многомилионно състояние работила като учител на деца инвалиди.

Семейството

Синди се запознала с Джон Маккейн на Хавайските острови. След завръщането си от плен във Виетнам офицерът съпровождал един конгресмен в обиколката му. Уредили прием в чест на политика и тъкмо там бъдещите съпрузи били представени един на друг. Любопитно е, че и

image Синди Маккейн и съпругът й в Уако, Тексас. Снимка: Ройтерс

24-годишната Синди, и 42-годишният Джон отначало решили да скрият истинската си възраст. Тя си “добавила” няколко години, а той положил усилия да изглежда по-млад. Истината лъснала чак след година, щом двойката подала документи за сключване на брак. Впрочем, когато започнал да ухажва Синди, Джон все още формално бил обвързан с първата си жена.

После Маккейн станал сенатор, а съпругата му се отдала на благотворителност. Това я отвело в Бангладеш и по време на пътуването тя видяла две момиченца, които се нуждаели от спешна сърдечна операция. Синди успяла да преодолее съпротивата на местните чиновници и се върнала в Щатите заедно с децата. Там семейство Маккейн осиновило едното момиче и му дало ново име - Бриджит. Второто също намерило нови родители, техни познати. Синди и Джон имат и три собствени деца, ако не броим дъщеря му от първия брак.

24-годишната им дъщеря Мегън създаде свой блог, чрез който в момента разказва за предизборната кампания на език, разбираем за младите. По-големият син е наследил не само пълното име на баща си (казва се Джон Сидни Маккейн Четвърти), но и професията му - 22-годишният Джон учи за морски офицер. По-малкият син, 20-годишният Джеймс, е служил в Ирак. Изпълнена с тревога за сина си, Синди не оставяла и за миг мобилния си телефон, все очаквала да се обади от някоя “гореща точка”. Веднъж, по време на изборната кампания, за минута се унесла в дрямка и пропуснала едно обаждане. Казват, че това бил един от малкото случаи, в които журналистите видели Синди обляна в сълзи.

Синди не е особено публична личност и за нея се знаят малко неща. Говори се, че бившата “кралица на родеото” си пада по музиката на “Ролинг стоунс” и “Крийм”, че обича автомобилните състезания и предаванията за животни по телевизията.

Участие в политиката

Наследила бизнесимперията на баща си, Синди Маккейн гледа да не се меси в политиката и се стреми семейството й да остане встрани от вниманието на вестникарите. Явно има лоши впечатления от несполучливата президентска кампания на Джон през 2000 година, когато негови противници пуснаха слуха, че осиновената Бриджит била негова извънбрачна дъщеря.

Не мина обаче без скандали. Когато на сайта на Маккейн бяха поместени “семейни” кулинарни рецепти, журналисти се разровиха и разкриха, че са взети направо от готварска книга. Наложи се предизборният щаб да се оправдава и да уверява, че става дума за грешка на стажант.

Мишел Обама - дъщеря на водопроводчик

Детски, училищни и студентски години

image Мишел Обама на предизборната обиколка на съпруга си в Лос Анджелис. Снимка: Ройтерс

Съпругата на Барак Обама е родена в семейство средна ръка от Чикаго. Баща й Фрейзър Робинсън работил като “оператор на помпа” в градската водна станция и бил привърженик на Демократическата партия. Мишел израснала в малък апартамент в обикновена тухлена сграда. Споделяла тясната стаичка с брат си и сестра си. Децата се редували да мият чиниите и чистели сами. “Трудова повинност” има впрочем и в днешното й семейство. Иначе винаги лустросан и издокаран, сенатор Обама сам си оправя леглото и изхвърля боклука.

Мишел растяла ведро и живо дете, спортувала и обичала да си играе с кукла Барби в “афроамерикански” вариант. А и след това, в университета, често обичала да си приказва сладко с приятели и да се смее. Естествено била и фенка на Стиви Уондър.

Много от хората, които познават Мишел, са убедени, че тя би станала звезда и без прочутия си съпруг. Навсякъде, където учила и следвала тъмнокожата хубавица - в училище, в колежа и в университета – ставала център на вниманието. Била активистка на безброй комитети, организации и групи.

Семейството

Барак и Мишел се запознали в една юридическа фирма, където момичето работело след като завършило следването си. Били единствените афроамериканци в компанията. “Чудноватото момче със странно име” не хванало веднага окото на бъдещата си жена. Съвсем скоро обаче Мишел се влюбила в Барак до уши, спомнят си нейни приятелки. Как успял да я спечели? Просто я поканил на среща и я очаровал с умението си да говори и да общува с хората.

Семейство Обама има две малки дъщери - десетгодишната Малия Ан и Наташа, на седем години. Освен “славянското” си име по-малката има и “руски” прякор - Саша. Ако семейството на тъмнокожия сенатор се нанесе в Белия дом, Малия Ан и Наташа ще са най-малките му обитателки от времето, когато резиденцията на американските президенти посрещна деветгодишната дъщеря на Джими Картър.
Печатът редовно сипе комплименти по адрес на Мишел. Известни списания я включват в списъците на “най-елегантните дами”.

Участие в политиката

Мишел активно подкрепя мъжа си в предизборната му кампания. Случва се обаче да възникнат и конфузни ситуации. На среща с избиратели през февруари тя се изпусна: “За първи път, откакто бях дете, се гордея със страната си, защото надеждата се връща при нас.” Изявлението й не остана без отговор. И то неочакван - от аполитичната уж Синди Маккейн. При поредната обиколка тя излезе на сцената, за да представи съпруга си, и не можа да се сдържи: “Аз пък много се гордея със страната си.” Някой трябваше да помири двете потенциални първи дами и задачата беше поета от настоящата. Лора Буш заяви, че за всичко били виновни журналистите, които не схванали правилно думите на Мишел.

Най-много й отива лилаво

69-ата годишна класация на хората, които се обличат най-красиво, публикувана от сп. “Ванити феър”, беше сред най-изненадващите. Заедно с различни светски лъвици, актриси и модели в нея за пръв път бяха представени доста жени - първи дами или претендентки за тази титла. Сензация беше включването на Мишел Обама. Списанието отдаде дължимото на вкуса й; особено висока беше оценката за прилепналата й виолетова рокля от “Мария Пинто”, съчетана с черен колан “Азедин Алая”.

По БТА 

http://e-vestnik.bg/4407




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. meto76 - Ако ми говориш за оная мумия до Агент ...
09.08.2008 23:39
Ако ми говориш за оная мумия до Агент Гоце или любовницата на премиера, мога да ти кажа че американките ми харесват повече в случая.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14621853
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930