Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2009 10:06 - Композиторът Митко Щерев: Истинската примадона на България е Силви Вартан, а не Лили Иванова
Автор: meto76 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1955 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 15.08.2009 10:06


Композиторът Митко Щерев: Истинската примадона на България е Силви Вартан, а не Лили Иванова 

14 август 2009, 12:16
image

  Силви Вартан Мегазвездата на френската попмузика идва за концерт в София “Каква звезда е Лили Иванова, щом пее по кръчми? Обществена тайна е, че една трета от нейния бизнес е да пее по пианобарове, в които аз съм участвал - повечето хора са пийнали, ядат кебапчета и пилешки пържоли с гарнитура. Една примадона, даже и в 5,5-милионна Белгия, пее само на концерти над хиляда души. Ако Лили продължава да пее по тези пианобарове и кръчми, тя просто си е загубила титлата!... Когато говорим за примадони, аз смятам, че истинската примадона на България е Силви Вартан. Това е жена, която знае как да се облича, а пример за общественополезната й дейност са последните страшно големи напъни от френска страна да помогне на нашите медицински сестри в Либия. Аз смятам, че една примадона трябва да се държи като нея”, заяви по повод излизането на поредната книга за Лили композиторът Митко Щерев, работил дълго време с нея, преди да се изпокарат за пари.

“Приемете моите искрени поздравления за Вашата велика победа!” Това пише в писмото си до Бойко Борисов примата на френската попмузика с български корен Силви Вартан. “Ще бъде удоволствие за мен да се върна още веднъж в демократична България. Вашата победа ме подтикна да приема предложение за изява в София идващия октомври и ще го направя с удоволствие. Очаквам с нетърпение да бъда подкрепа на вашата администрация по всякакъв възможен начин", се казва още в писмото.

Силви ще зарадва родната публика с концерт в зала 1 на НДК на 28 октомври. Той е включен в програмата на престижния музикален форум “Мюзик Джем 2009”. Билетите ще бъдат на цени 30, 40, 50, 70 и 80 лева.
<a href="http://ads.blitz.bg/www/delivery/ck.php?n=ab5f8245&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE" target="_blank"><img src="http://ads.blitz.bg/www/delivery/avw.php?zoneid=5&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=ab5f8245" border="0" alt="" /></a>


Месец преди визитата си в България Вартан ще има концерти в парижката зала "Олимпия" на 18, 19 и 20 септември.

Певицата е родена в България през 1944 г. и е една от първите рок дами на френската музика. Тя е приемана за най-активната изпълнителка от така наречените "йе-йе момичета", а изпълненията й са съпроводени с впечатляваща шоу денс хореография.

Досега певицата е издала 42 албума, като последните оригинални са от 2004 г. и 2005 г. Снимала се е и в 9 филма в началото на 70-те години.

Кариерата на Силви Вартан започва през 1961 г., когато тя е едва 17-годишна и брат й Еди Вартан й предлага да запише песен. През 1963 г. след официалното обявяване на годежа й с Джони Холидей по радиото младата двойка дава бляскав прием за 200 000 души. Заедно със съпруга си през 60-те и началото на 70-те години правят над 50 забележителни концерта в престижната зала "Олимпия" в Париж. Хитът й "Тази вечер аз съм хубава" само в Япония е продаден в над 1 млн. екземпляра.

През последните няколко години гранддамата на френската естрада се е насочила към изпълнение и записи на джаз балади на френски език. С удоволствие обаче пее и "Облаче ле, бяло".

Мегазвездата, родена в България, израснала и направила кариера на поп икона в Париж, от десетилетия е господарка на огромна къща в Бевърли Хилс. Тя живее в нея със съпруга си Тони Скот, продуцент и режисьор, и с дъщеричката си Дарина, осиновена при едно от посещенията в родината й.

http://www.blitz.bg/article/13352



Гласувай:
1



1. viki02 - Не съм почитател на Лили Иванова,
16.08.2009 10:57
но не съм съгласна да я омаловажават.
Верно, тя е труден характер, но дейна! Това би трябвало да се уважава!
А Митко Щерев ми е градски. От моята партия е, но не е прав. Верно, че той с Лиляна има хър мър, но защо да я сравнява със Силви Вартан.
Какво значение има къде пее, щом като се е родила в България и не е заминала. Ами то и други българи са добре в Париж, ама аз се мъча тук.
Затова АЗ съм за уважение, че се справям в тази помия тук с тези гнусни управляващи, които само ни мамят и очакват да лапаме мухите като гламави тъпанари. А не тези, които си живеят в Париж и всичко им е ок!

Лили Иванова е примата на България, макар да не ми е любимка. Тя е доказала мястото си. Би трябвало българите да имат доблестта да го признаят. Така е справедливо.
Харесвам Силви Вартан. Като човек най-вече.
Но не мога да не призная, че талантът на Лиляна е по-голям. Комплексно. Шапка й свалям на постиженията на Силви, но съжалявам, че Лили Иванова е останала в България и не е получила заслуженото.
Силви се държи като изискана дама. Е, не е расла в България, само това се доказва от държането й.
То на хубавото всеки може.
И аз съм добра, ама никой не ме пита, съсипват ми живота, ако може да ми вземат и хляба. Пък кой му пука, че на хубавото и аз мога!
цитирай
2. viki02 - Колкото да многоуважаваното писмо до Бойко,
16.08.2009 11:05
се разминаваме със Силви.
Аз пък в дясното не виждам ДЕМОКРАЦИЯ, А "демокрация".
Явно не я интересува какво става с България, щом казва така.

Хубавичко й е там, във Франция. Хубаво, че не е забравила родината си. ИНаче нямаше да може да уважава себе си. Това е умно.

И все пак, това че си урежда концерти у нас, не безплатни!!!, не означава, че е направила нещо за нас.

Макар да имам много забележки към харектера на Лили Иванова, безспорно тя е НАШАТА Прима!
Няма спор!!!
Защото всеки трябва да порасне и да умее да цени своето, а не френското, че е по-далече. А трудът на Лили Иванова трябва да се цени. Тя работи в една смотана страна, където дори не умеят да оценят труда ти.

Пак казвам, не ми е любимка и не я защитавам. Просто това е самата истина. А аз обичам да съм обективна, така ценя себе си повече!)))
цитирай
3. анонимен - Митко Щерев съвсем е изтрещял
09.09.2009 19:41
Не смятам да влизам в спор с някой, дали Лили Иванова е или не е най-добрата в България. Това го показват всички нейни изяви през последните години след 2000-та. Г-н Щерев, който освен по кръчми и пиано-барове не е стъпвал на голямата сцена от десетилетия видители решил, че една трета от бизнеса на Лили Иванова бил по кръчмите. За информация на г-н Щерев, Лили Иванова днес е най-високо платената певица в България. Тя доказа, че има най-висока пазарна стойност на своите изяви. Не само най-висока, но и несъизмерима с останалите изпълнители. За няколко месеца през 2009 ЛИЛИ ИВАНОВА направи концерти в почти всички най-големи градове на България и в по-малки градчета. Билетите за всички концерти бяха продадени напълно. Залите бяха препълнени, хората плащаха непознато висока цена за билети, само и само да видят своята любимка.
А сега да се спрем на билетите за концертите на ЛИЛИ ИВАНОВА в София на 6 и 7 октомври 2009 г. България не познава цена за билет на български изпълнител от 40 до 150 лв. Билетите за концерта на 6 октомври се разпродадоха за броени дни при средна цена от 100 лв за билет. ЛИЛИ ИВАНОВА пусна втора дата за втори концерт на 7 октомври 2009 г. Знам, че за някой е трудно да преглътнат, че сумата, която ще прибере ЛИЛИ ИВАНОВА след двата концерта е почти 1 000 000 лева, но какво да се прави. Жената се труди и печели, за разлика от някой други, които само се чудят как да я уязвят и обидят.
Най-важното, което трябва да знае г-н Щерев е това, че и без неговите песни ЛИЛИ ИВАНОВА ще остане в историята на БЪЛГАРИЯ и в СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ като ИКОНА на БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА. Жалко, че хубави песни ще потънат в забвение, защото авторът им съвсем е изтрещял.
Не знам защо, но всеки, който е тръгнал срещу ЛИЛИ ИВАНОВА не е стигнал далеч. Можеш да се замислиш и ти, г-н Щерев, който дължиш по-голямата част от славата си на ЛИЛИ ИВАНОВА, която изпя твои песни. Но проблемът си е твой. ЛИЛИ ИВАНОВА продължава напред.
Мога да кажа, че ако в България имаше композитори на световно ниво, вероятно при наличието на певица като ЛИЛИ, България можеше да оглавява много световни класации. Но дребните душици на някой композитори, които пресмятат само хонорарите на певците, не им дава възможност да създадат нещо гениално.
Успехите на ЛИЛИ ИВАНОВА смазват всички, които по неизвестни причини се опитват да принизят и омаловажат мястото и в нашето общество. Но ЛИЛИ ИВАНОВА не е само певица за българския народ. Тя е един образ-мечта за почти всеки българин. Тя е демонстрация на това, как с талант и упорит труд може да се противопоставиш дори и на ВРЕМЕТО!
цитирай
4. анонимен - Май ти си изтрещял
29.09.2009 22:12
Митко Щерев е прав... Това алчно бабе вече нито има глас, нито може да прави стойностни концерти... В какво се състоят концертите й и "шоуто" й? Хрипаво пеене и четене на текстовете от една стойка. Няма оркестър, няма балет... Върти едни и същи стари песни с нови арнажименти от години. След "Ветрове" няма друг хит. Това колко години са? Десет! Лили Иванова ще влезе в историята като най-алчната и злобна българска певица. Поне да беше направила нещо благотворително, все реве, че нямала пари за песни и клипове. Вървяла напред!?- Върви със сигурност към оня свят. А и какъв пример за човек е? поне да беше отгледала едно дете, да го изучи белким да има кой да я гледа, ако падне на легло...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14627173
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930