Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2006 13:24 - РАСИСТИ ЛИ СА БЪЛГАРИТЕ
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 9975 Коментари: 27 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Две теми от последните седмици определено ни определят като нация от отявлени расисти. Първата са дебатите в българския парламент дали да имат всички български граждани конституционното си право на глас в едни избори, основен признак на демократичната държава и на всяко демократично общество. Какво казва нашата конституция по този въпрос; като всяка демократична конституция в чл.10 тя прокламира,че ”изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо,равно и пряко избирателно право с тайно гласуване. какво ще рече това. Избирателното право е общо – т.е. всички български граждани имат такова право, то не може да бъде ограничавано  по расов, етнически, народностен признак, по пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Конституцията категорично изключва каквото и да е ограничение на основното гражданско и политическо право на всеки български гражданин, което го свързва с държавата, в която живее,а именно правото му да избира и да бъде избиран. Не може заради това, че живееш в чужбина или си от турския, ромския или друг етнос ти да бъдеш третиран като втора ръка български гражданин и твоите избирателни права да бъдат ограничавани. Не може да бъде ограничавано избирателното право и заради царския ти произход, сексуалната ти ориентация или полова принадлежност, религиозните ти убеждения, имущественото ти състояние – имаш или нямаш пари. Още повече че втори признак на избирателното право е равно,което ще рече че един гражданин е равен на един глас.Не може както в зората на демокрацията в Англия и др.държави по имотните са имали право на няколко гласа срещу един на по бедните. Избирателното право се осъществява пряко,не може един човек да упълномощи друг да гласува вместо него.То се упражнява лично.

          Днес псевдо-демократите като Краси Каракачанката искат да ограничат правата на българските имигранти изгонени от мащехата – държава в Турция,  Америка, Австралия утре те ще поискат да ограничат избирателните права на хомосесксуалистите и мнозинството като заблудено стадо ще аплодира и акламира, в други ден ще им скефне, че всички роми и всички турци не трябва да гласуват, защото са родени престъпници или нещо подобно. После всички с католически, мюсюламски, протестански и други вярвания т.е. всички, които не са в лоното на проядената от корупция и педофилия православна църква нямаща никакъв досег до проблемите на обществото ни и живееща в пълна изолация от него.На края “демократа” Каракачанов ще поиска да се отнемат избирателните права и на всички, които гласуват за друг извън за ВМРО.

          В Нашата конституция има само две ограничения на избирателното право, такова нямат – страдащите от психически заболявания т.е. поставените под запрещение и престъпниците, и то само осъдените на ефективно лишаване от свобода, не и условно. Други ограничения няма и не може  и да има по конституция.Всяка една законова промяна в разрез с конституционния текст би била противоконституционна.

          Другата тема от седмицата е продължващото подтискане на правата на македонското малцинство в България.Има ли такова малцинство в България; отговорът е прост. След като на последното преброяване 5 000 човека са се определили като македонци те имат право на своето съществувание.Те имат право да регистрират политическа партия.Партия, която за пореден път заяви че зачита териториалната цялост на страната и се бори за властта по демократичен път,а не като шумкарите с оръжие в ръка.Преди известно време в Холандия съда регистрира партия на педофилите.Ако в България това се случеше, тоя съдия щяха да го махнат на секундата.Аргументите на съда бяха,че партията не нарушава конституцията и законите в страната.Тя пропагандира възможността за полов живот с лица по 14 години, по тяхно желание,но иска да постигне тази своя цел чрез спечелване на избори и промяна на законодателството.Точка.Всяка партия има право да съществува в България стига да зачита териториалната цялост на страната, да се бори да вземе властта по демократичен път,чрез избори и да не е етническа. Не е Етническа, тази партия, която допуска за свои членове всички български граждани и в този дух ДПС не е такава, защото членове на ДПС са и доста българи извън смесените райони.Даже депутати от български етнос има в ДПС. Етнически партии в България са ВМРО И АТАКА,които трябва да бъдат забранени, защото не допускат за свои членове други лица извън българския етнос.Чакам коментари.




Гласувай:
0



1. outfaced - отявлени при това
16.12.2006 13:40
да сотавим политиката на страна ... който и африканец или азиатец да питаш, ще ти каже че сме яко расисти. Незнам за каква толерантност се говори въобще. Само факта, че все още няма много емигранти у нас не е направил от това сериозен пробелм.
цитирай
2. pustiniak - Дълбоко грешиш
16.12.2006 13:43
Остави какво пише в Конституцията. В тази си част тя е погрешно съставена.
Както виждаш, написаното в нея може и наистина се променя по 4-5 пъти в продължение на няколко месеца. Не е проблем да се смени каквото и да е в нея, стига да има воля за това.
На въпроса:
- хора, избягали от България не трябва да могат да гласуват! Те са се самоотделили. Очевидно Родината за тях е нищо и там, където са, им е по-добре. Но това означава, че не е справедливо да могат да определят бъдещето на хората, останали в България. Това се отнася за всички хора, избягали от България! Дали са отишли в САЩ, или в Турция, няма значение.
Чувал съм аргументи, че те били най-големия инвеститор и вкарвали милиарди в България, като пращали пари на близките си. Да го правят, кой им пречи? Да пращат колкото искат, но да нямат право да гласуват!
цитирай
3. meto76 - Познавам много хора, на които техни ...
16.12.2006 14:13
Познавам много хора, на които техни близки работят на Запад.Гледат възрастни хора, работят в строителството в заведения. Тези хора са напуснали родината си, не защото не я обичат,а защото гладуват в нея и нямаха работа.Затова ли да им отнемем българското гражданство.
цитирай
4. artanis - meto76
16.12.2006 14:21
Няма какво да ти напиша, защото 1, 2 и други номера ще започнат да крещят, викат, обиждат и т.н., а аз си имам и други занимания освен да чета глупости. Само ще ти кажа, че си на прав път, но не съм съгласен с теб за бългaрската конституция. Според мен, тя в най-добрия случай е едно хумористично четиво.

поздрави:
цитирай
5. tessy - виж meto76
16.12.2006 14:46
Ти говориш за две различни неща. Едно е да си отишъл някъде да работиш, защото в Бг не си печелил достатъчно, но с ясната цел, че един ден ще се върнеш. Това не означава, че си избягал. Друго е, ако наистина си избягал и нямаш намерение да се връщаш никога повече, тогава за какво ти е изобщо да гласуваш за страна, която не те вълнува?
цитирай
6. анонимен - расисти ли са българите
16.12.2006 15:00
расисти са....
цитирай
7. meto76 - Не говоря за две различни неща. З...
16.12.2006 15:02
Не говоря за две различни неща.Защото много от тези мои приятели които заминаха за Великобритания,Италия,Испания и дори Гърция нямат намерение да се връщат, подобно на турците в Турция.Но всички имат роднини тук и българите и турците и всички малко или много се интересуват от живота тук.След като идват да гласуват. Но никой нищо не казва за ОМО Илинден ???
цитирай
8. nio - Мето, никой не отнема българското ...
16.12.2006 15:45
Мето,никой не отнема българското гражданство/т. 3/ и ограничението е само при определени условия.Всеки емигрант като се върне за няколко месеца,автоматично получава правото да гласува.

Етническия вот е част от създаването на олигархични структури.Определени групи дори в България освен че не знаят да четат и не говорят български добре,не гледат и българска телевизия.
Е за какъв избор може да стева дума ако не четеш български вестник и гледаш само чужда телевизия?
Избора се свежда до нареждането на съответните партийни активисти.
Айде да не се правим на по-католици от папата.
цитирай
9. nio - Мето, никой не отнема българското ...
16.12.2006 15:47
Мето,никой не отнема българското гражданство/т. 3/ и ограничението е само при определени условия.Всеки емигрант като се върне за няколко месеца,автоматично получава правото да гласува.

Етническия вот е част от създаването на олигархични структури.Определени групи дори в България освен че не знаят да четат и не говорят български добре,не гледат и българска телевизия.
Е за какъв избор може да стева дума ако не четеш български вестник и гледаш само чужда телевизия?
Избора се свежда до нареждането на съответните партийни активисти.
Айде да не се правим на по-католици от папата.
цитирай
10. tessy - nio
16.12.2006 15:54
Подкрепям те в мнението ти.
цитирай
11. ssstto - а ако
16.12.2006 15:59
ДПС вкара свой човек в Европарламента как ли ще реагират оттам.Да не кажат "Турция ни вкара мръсно депутат"
цитирай
12. copycat - ----
16.12.2006 16:41
Обществата показват истинската си същност в трудни времена. Нашето показва една ужасна уродливост в отношениеяти с различните, но след като има хора като теб и artanis и надежда има.

Нео беше написал да не бъдем по-католици от папата, вероятно трябва да разбираме, че според него не трябва да бъдем демократи, защото това не е модерно, или защото г-н Костов отдавна не е демократ.
цитирай
13. meto76 - Един приятел като се върна от Фло...
16.12.2006 17:19
Един приятел като се върна от Флорида ми разказа,че там надписите са на испански, ТВ и радиото е на испански, първото заговарят на испански, после на английски, ако не знаеш, но Нио никои не мисли да им отнеме правото на глас в Американските избори.Просто са двуезичен,даже многоезичен щат и държава.
цитирай
14. анонимен - расисти ли са българите
16.12.2006 17:54
Да оставим настрана политиката.факте е че болшинството от българите без разлика на образованиеили обществено положение изпитват къде по-прикрита,къде по явна....неприязън/меко казано/ към турците.За циганите да не говорим.Аз не харесван това...но всеки с ценностите си....
цитирай
15. outfaced - nio,
16.12.2006 18:51
това е така ... обаче от друга страна, не можеш да отнемеш правото на глас на 20% от обществото, само защото не ти говори езика и не ти гледа телевизията... И мен не ме радва тоя факт особенно, ама след като живеят в БГ имат право да определят съдбата и. Въпрос на техен личен избор е, дали ще го направят след внимателен подбор на кандидатите, за които гласуват или ще повяварват сляпо на един или друг лидер.
цитирай
16. nio - outfaced, може би грешно съм се и...
16.12.2006 21:10
outfaced,може би грешно съм се изразил,но съм против всички които не живеят в България да определят политиката ни.Това не се отнася до етнос или религия.Просто ДПС успя да създаде олигархичен модел на етнически принцип.И това че съм против етническите партии се отнася и за Евророма и Атака.

copycat,това че Костов създаде един олигархичен модел не е оправдание за съществуването на други.Моето отношение е същото към всяка лидерска партия или организация,без значение дали Гуруто се казва Доган,Костов,Симеон,Болен Лидеров,Жоржи или Кире Либерало.
Класическия либерализъм е против политиките на групови права.В това отношение пък НДСВ и ДПС са подигравка с либерализма.Дълго е за обяснение в един коментар.
цитирай
17. lemonpie - Какъв расизъм, каква толерантност?
16.12.2006 21:33
Ето една гражданска петиция, пък вие бъдете после нерасисти и нетолерантни!

"ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ
Срещу неравното третиране на гражданите на Република България пред закона



Дами и господа,

Напоследък в българското общество съществува тенденция за дискриминация на българите и на неромските граждани на Република България, т.е. те биват третирани по различен начин, често в тяхна вреда, и дискриминирани по отношение на раса, етническа принадлежност, произход и социално положение за сметка на ромските граждани.

Глава 1 от Конституцията на Република България гласи:

"Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние."

Днес в българското общество съществуват редица примери за нарушение на по-горе цитирания закон. Като такива ще посочим следните:

1. Случаят в кв. «Захарна фабрика», София, където след побой бива убит професор Станимир Калоянов и до момента не е потърсена отговорност на извършителите, поради ромския им произход, а те са известни на живущите в квартала. Налице е и пълният отказ на българските институции да гарантират справедлив съдебен процес и сигурност на жителите на квартала оттук нататък, включително при последвалите рецидиви, т.е. нападения и тормоз над граждани, и пълна непрозрачност на резултатите от следствието. Държавата и нейните органи също така отказват да защитят гражданите, които пътуват с влакове, когато лица от ромски произход системно замерят влаковете с камъни – на съответните лица не се търси отговорност, нито полицията се опитва да ограничи и прекрати действията им, при положение, че те биват системни. Чести са също така посегателствата на роми върху селскостопански имоти, в следствие на което собствениците им остават без препитание – извършителите изключително рядко се установяват, а още по-рядко – наказват. Налице е грубо нарушение на закона, което е и предпоставка за твърдението ни, че гражданите са неравнопоставени пред закона.

2. Раздаване на жилища на роми и нераздаване на такива на неромските граждани на Република България. Налице е грубо нарушение на Конституцията на Република България, според която не се допускат привилегии на базата на етническа принадлежност.

3. Раздаване на всякакви видове помощи на роми и нераздаване на такива на неромските граждани на Република България, при положение, че и в двата случая става дума за крайно нуждаещи се. Налице е грубо нарушение на Конституцията на Република България, според която не се допускат привилегии на базата на етническа принадлежност.

4. Неравно третиране на права на български граждани на базата на произхода им от следните институции в България: «Електроразпределение» ЕАД, компаниите за градски транспорт, Полицията на РБ, Прокуратурата на РБ, и др. Като прост пример от ежедневието ни ще посочим, че при неспазване на срока, определен от «Електроразпределение» ЕАД, за погасяване на дължимото към тях, същата фирма в определен от нея срок пристъпва към изключване на подаването на електричество към домакинствата на абонати, на базата на неромския им произход, и неспирането на подаването на електричество към абонатите от ромски произход, макар че последните имат милиони левове задължения към «Електроразпределение» ЕАД с 15-годишна давност, които въобще не се опитват да издължат, под предлог, че нямат работа, като в същото време често отказват по различни причини предложена им такава от съответните бюра по труда. Налице е грубо нарушение на Конституцията на Република България, според която не се допускат привилегии и неравно третиране на права на базата на произход.

5. Съществува неравнопоставеност на гражданите при кандидатстване за висши учебни заведения, макар че Конституцията на РБ изрично го забранява. Като пример ще посочим правилника за прием на студенти в ТУ-Варна, където чл. 22 ал. 3 гласи, че се запазват 5 места за прием на студенти от ромския етнос.

6. Насаждане на етническа омраза и агресия от страна на редица държавни органи, организации и медии на територията на Република България, които тръбят, че има дискриминация над малцинството от мнозинството, при положение че расовата и етническата дискриминация е наказуема от Конституцията, а също е наказуемо и насаждането й. Липсва адекватна държавна политика спрямо ромското малцинство, а в следствие на това се създава расизъм и се настройват другите граждани срещу него. Негласното толериране, а понякога и твърде гласно, създавава опасен прецедент в България, където никога не е имало расизъм. Напротив, страната ни е давала убежище на гонени по етнически признак арменци, спасила е евреите от Холокоста, а сега необмислени действия ни изправят пред бъдещ етнически конфликт. Българското правителство и българските институции са тези, които трябва СПЕШНО да вземат всякакви мерки това да не се допусне, вместо да подклаждат етническа вражда. Неравнопоставеността на гражданите на Република България се дължи на дискриминационната политика на Българското правителство и институциите в България спрямо всички граждани освен ромите. Налице е грубо нарушение на Конституцията на Република България.

Подкрепящите тази петиция пледират за РАВНОПРАВИЕ и НЕДИСКРИМИНАЦИЯ. Настояваме българските власти да спазват цитирания по-горе закон и да не нарушават правата на неромските граждани на Република България за сметка на ромите. Заявяваме, че в противен случай сме готови да потърсим помощ от международни организации и съдилища, да организираме протести и демонстрации и да бойкотираме България и нейните институции, стоки и услуги и като крайна мярка - сами да се погрижим за спазването на Конституцията на Република България.

Изрично подчертаваме, че настоящата петиция не е обвързана с никоя политическа партия и не желаем тя да бъде припозната и използвана от която и да е политическа партия. Петицията е плод на недоволството на граждани на Република България, които смятат че правата им са засегнати и бе изготвена от екип непартийни граждани в следния състав:

Създателите на петицията, аминистраторите и екипа на bgpetition.com, умоляват подписващите петицията да се въздържат от расистки коментари. Нека бъдем толерантни и докажем, че българските граждани, не подкрепят дискриминацията, а всячески се опитват да я ограничат.

Веселина Иванова Кацарова, преводач.
Десислава Димитрова Стоева, журналист.
Валентин Георгиев Гърков, доцент в НСА.
Веселин Илиев Василев, счетоводител.
Георги Огнянов Наумов, програмист.
Иванка Лукова Червенкова, строителен техник"
цитирай
18. streetsmart - Не смятам че е морално хора, които са избрали...
17.12.2006 08:59
... да живеят извън България, да определят живота на хората, които са тук.
Наясно съм, че много хора емигрираха по икономически причини. Аз самата също бях в това положение, но винаги съм знаела, че искам да се върна и се върнах.
Има обаче и много емигранти, чието участие в живота на България се изчерпва с финансови помощи за роднините и назидания отдалеч как да си оправим държавата.
Смятам, че трябва да се въведе някаква граница - ако в продължение на 5 години не си пребивавал постоянно в страната (разбирай поне 181 дни в годината), да губиш право на глас. И да си го възстановяваш, когато се върнеш за постоянно - примерно след 6 месеца.
По повод на турци, арменци, македонци и други самоопределящи се като етнически небългари - след като са граждани на тази държава и са избрали да живеят тук, те са част от нашето общество и имат право да определят живота му. Нормално е тези хора да имат право на глас.
цитирай
19. zemaria - Напълно съм съгласен с автора!
17.12.2006 15:08
Още миналата година през ноември по Нова ТВ и Цветанка Ризова, Георги Лозанов каза на изпроводяк нещо, което ми се наби в главата(перефр)" След появата на Атака Преходът не само, че не е завършил, ами почва отново! "
Колко прав е бил Гого Лозанов!
Пак тогаз излезе една статия в „Сега ” http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2010&sectionid=5&id=0001102 от която севиждаше какво се готви срещу смятаното за"достижение в най-новата българска история са извоюваните и конституционно закрепени свобода на словото, възможност всеки да изразява мнението си без страх от затвор и репресии, забрана за цензура, право да се търси, получава и разпространява информация," след като научихме за амнайсти път, че гласът на проф Пантев не чинел колкото гласът на бай Сали Семкаджията, сега разбираме, че бай Сали изобщо ще можел да гласува, защото бил в Испания...Сега, след цензурата и ограничаването на гласуването-какво? Експроприация, диктатура?
Искат май да бутат демокрацията тези ребята..Да я прекрояват за тяхна употреба..
Май излезе истина каламбурът, че след царя идват комунистите, а след тях Белене и диктатурата на пролетариата.
Защо тогава върнахме имената на турците, когато искаме сега пак да ограничим правата им? За какво беше този Преход, тази демокрация? Нали с Атака ний се върнахме на национализма от май 89-оръжието на проваления социализъм. Сега и на демокрацията ли дойде ред?
Нали основен кит на демокрацията са общите, гарантирани права на всички граждани от полиса, без изключение, и тяхната равнопоставеност ?
И с какво, примерно моята позната Катя от Ирландия е по малко информирана и знае по-малко за политиката и кой да избере, от стрина Пена от Долно Уйно? И кому да се отчита Катя за това къде ще ходи и за колко време, за да не я отчислят от списъците. Може би по изходните визи? Или след домовите книги да върнем и жителството?
Правото на глас е свещенна крава за демокрацията. И не е работа нито на Каракачанов, нито на някой друг дори да го разисква.
Да си разисква подробностите-да-къде да се отчитат гласовете, електронното гласуване и т.н. Да ограничим този може-онзи не, защото еди какси, или може за това, но не може за друго-НЕ! Защото ограничаването на основно право на демокрацията влече до неустоим копнеж от ограничаване на други. Сетне ще ограничим инвалидите-те и без това не ходят из града, болните, неграмотните-за кво име, като не четат, а после ценз по възраст, платени данъци и т.н , с цел да ударим политическите врагове. Никога такова нещо няма да мине през ум никому в едно зряло общество, никой не си позволява да прекроява демокрацията по свой, удобен аршин, за да овършее с нея врага. .
Самият акт на гласуването показва заинтересованост. Как ще определите кой българин милее по-малко за благото на страната си-този от Бусманци, или този от Детройт, който често е бил часове път, похарчил е пари за това право, висял е на опашки и т.н. Той по малко патриот ли е от мен, който дори го мързи да отиде на две крачки и да си избере кмета, депутата и т.н?
И кой ти дава това право?
Ами как ще ограничиш българските изселници, оставили десетилетие къртовски труд, къщи и спомени в тази държава-те още я чувстват за тяхна, защото ТЯ Е..
Всъщност, расизмът ни е вариант на нещо, обяснено отлично тук-статията” Българите продължават да търсят виновници за съдбата си „http://mediapool.bg/show/?storyid=112614&srcpos=7
цитирай
20. streetsmart - Ами това е като да влезеш в една стая, където
17.12.2006 16:52
гледат, примерно, Панорама и да смениш канала на Биг Брадър (или което и да е друго предаване), а после да си излезеш - един вид, ето това трябва да гледате, приятели, от мен да знаете. Да се интересуваш от това какво става в Родината е нормално, но когато си избрал да живееш далеч и не щеш и да чуеш за връщане, нямаш право да натрапваш избора си на своите сънародници в България. Защото ти си избрал да не бъдеш част от тяхното общество.
Това е моята позиция и съм наясно, че мнозина не са съгласни с нея. Смятам обаче, че е крайно време този въпрос да бъде поставен на обществен дебат и референдум, а не политиците да го решават съгласно временните си интереси и договорки. Какво по-демократично от това?
цитирай
21. vkolev22 - расисти....
17.12.2006 23:20
Расисти не сме - това е ясно! Жалко, че не сме повече националисти! Тогава подобни въпроси дори нямаше да бъдат коментирани, както например в европейската държава Гърция! Там също има "славофони" около Костур и Лерин и турци и помаци в Западна Тракия и те признават ли ги? Пускат ли изселниците в Турция да гласуват? Не гласуват дори и гърците в САЩ! Това е държава!
цитирай
22. анонимен - Koj da ima prawo da glasuwa?
27.12.2006 05:37
Da se priemat iziskwanija za:
Minimalno niwo na obrazowanie. (Ednakwi prawa za pretsenka na profesor i na bezgramoten?!..)
Minimalno imotno sastojanie. (Ednakwi prawa na "Baba Mrawka" i na "Shturetsa"?!..)


цитирай
23. meto76 - По принцип има държави, които са ...
29.12.2006 21:35
По принцип има държави,които са въвели задължително гласуване.Едно от наказанията за тези които не са гласували е че в следващите 4 години не могат да кандидатстват за държавна работа.
цитирай
24. анонимен - Mnenie
13.02.2007 16:15
Az sum chujdenec koito vidimo se razlichava po etnicheskite si cherti. Jivql sum v Plovdiv, Sofia, Vraca i Varna.

Shte otgovorq direktno na vuprosa "РАСИСТИ ЛИ СА БЪЛГАРИТЕ"

Da. Masovo prieto vie Bulgarite ste rasisti. Neznam zashto. Nqmam predstava. No na dostatachno sluchai sum presustval iz Bulgariq za da go podvurda.

Imam mn dobri BG priqteli. I povecheto mladi hora i stari hora ne taq1t takiva negativni chustva v sebesi... no masata otnovo kazvam, za sajalenie sa umopomrachitelno nasiteni s omraza kum chujdenci i drugi rasi.
цитирай
25. анонимен - Болен мозък !!!
14.02.2009 19:09
Ти си Болен мозък и трябва да се лекуваш. Съществуване на партия на педофилите е зверско извращение и показва в какъв разпад е холандкото общество, нужно ли е всичко на Запад да го копираме, а ?! Глупако, знаеш ли че за Сидеров на президентските избори гласуваха някои турци и цигани, знаеш ли че в Скат има предаване за проблемите на циганите. А затова, че трябва да има македонска партия заслужаваш затвор.
цитирай
26. анонимен - Абе ти наред ли си бе ?!
14.02.2009 19:16
Цитирам : " Един приятел като се върна от Флорида ми разказа,че там надписите са на испански, ТВ и радиото е на испански, първото заговарят на испански, после на английски, ако не знаеш, но Нио никои не мисли да им отнеме правото на глас в Американските избори.Просто са двуезичен,даже многоезичен щат и държава."

В Щатите всички са емигранти, те по същество са си мултинационална държава, май и ние искаш да станем такава родоотстъпнико. В България единственият официален език е българския. В Флорида испанския също е официален език.
цитирай
27. анонимен - Глупак !
14.02.2009 19:52
Цитирам : " Az sum chujdenec koito vidimo se razlichava po etnicheskite si cherti. Jivql sum v Plovdiv, Sofia, Vraca i Varna.

Shte otgovorq direktno na vuprosa "РАСИСТИ ЛИ СА БЪЛГАРИТЕ"

Da. Masovo prieto vie Bulgarite ste rasisti. Neznam zashto. Nqmam predstava. No na dostatachno sluchai sum presustval iz Bulgariq za da go podvurda.

Imam mn dobri BG priqteli. I povecheto mladi hora i stari hora ne taq1t takiva negativni chustva v sebesi... no masata otnovo kazvam, za sajalenie sa umopomrachitelno nasiteni s omraza kum chujdenci i drugi rasi."
.....................................................
А аз ще ти кажа, че четейки твоя пост стигнах до извода, че простотията няма етнос !! Ти си типичен пример приятелю !! Българите като цяло не са расисти, нещо бъркаш ! Напротив, даже понякога са по - толерантни от необходимото. Неблагодарнико, като не ти харесва тук се омитай !! Уважавай родината ми !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579151
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031