Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2007 22:07 - Пускат до 1500 затворници заради ЕС, а честито членство на всички българи
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1546 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2007 22:26


По случай членството на България в ЕС "мъдрото" ни правителство е решило да ни зарадва, с какво, ами с пускане на 1 500 престъпници от затворите. А Честито членство в ЕС. Не знам кой я измисли тая глупост ама няма по-голяма подигравка с работата на хилядите полицай, дознатели, следователи, прокурори и съдии, които с мъка вкарват престъпниците в затвора, въпреки несъвършенствата на новия НПК, направен от юристи - адвокати в Парламента. (адвокати на престъпници, както се оказва). Не виждам смисъла на тая огромна глупост на министър Петканов, да зарадва населението по случай влизането в ЕС, като пусне престъпниците от затвора. Аз се питам защо се харчи народна пара, като плащане на заплати на съдии, прокурори, отопляване на съдебни зали, транспортиране на задържани под стража, плащане на полицай, гориво и т.н. огромни разходи на държавната машина, за да бъдат осъдени си мислите, неееее   за да бъдат пуснати на свобода хора нарушили закона, извършили престъпления срещу други лица, техни близки и срещу тяхна собственост. Отговорът на министъра е "ами излиза скъпо на държавата да ги държи в затвора  по-евтино е да ги пуснем". Браво, г-н Министър бих Ви поискал оставката затова изказване, по-голяма глупост не бях чувал. Ами ние тогава щом е по-евтино да ги държим на свобода, да закрим Министерството на правосъдието, то и без това голяма полза от него няма освен да измисля такива тъпоумия като този законопроект и новия НПК. Ами да закрием и съдилилищата и прокуратурата и цялата държава, след като се намират такива министри, които да се подиграват с труда на представителите на съдебната власт. 
         Амнистията на престъпленията за мен е като предлаганата преди време амнистия за неплатени данъци т.е. легализация на едно закононарушение. Много бе прав министър Милен Велчев, който се противопостави и каза, че една такава амнистия ще доведе до само едно нещо и то е увеличаване, стимилиране на неплащането на данъци.Аз съм сигурен в едно че тая амнистия, която ще пусне на свобода 1 500 престъпници ще доведе до само едно нещо и то е какво според вас, ами увеличение на престъпността няма какво друго. Пак ще пищят по селата, че им  окрали кокошките. А да ги питам политиците, кой ще е виновен после  - зле работещата съдебна система( която определено не е идеална) или техните умотворения. Тъпаци с тъпаци.
         Акъла ми не може да го проумее как може да включат в тая амнистия и такава относно рецидивисти. Като човек от системата бореща се с престъпността, на която държавата му плаща за това за мен това е подигравка с труда на много хора в тая държава.Как в съдебната система да са мотивирани да работят като знаят, че този който осъдят след една седмица за леко умишлено престъпление, след още една седмица ще е амнистиран. Подигравка. Къде го има това. Дано се осъзнаят и тия в Народното събрание не гласуват безропотно каквото им е внесено от Правителството.




Гласувай:
0



1. ivanko - Комунягите винаги са били ортаци
12.02.2007 22:54
със престъпниците. Всъщност, те са лицето на организираната престъпност по света ....
А българските комунисти просто повтарят сценария от 45година, когато на свобода пак бяха пуснати стотици престъпници, което доведе до рязко увеличаване на битовите престъпления в страната....
цитирай
2. meto76 - Ами на тях им бе хоби да обират мандри ...
16.03.2007 21:27
Ами на тях им бе хоби да обират мандри едно време, за което после песни и стихотворения се пишеха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580979
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031