Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2007 10:06 - Темата на Нова телевизия - злоупотребите в “Бърза помощ”
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 2535 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2007 10:08


Вчера гледах Темата на Нова телевизия,по която най-добрият журналист в България Васил Иванов бе захапал въпроса със злоупотребите в столичната “Бърза помощ”, които впрочем са показателни за злоупотребите в цялото ни здравеопазване.

По този повод се сетих за една статия в 24 часа, ако не се лъжа, в която бе показана как е уредена спешната помощ в нормалните държави и по точно един мегаполис като Лос Анджелис. В този град имат един диспечерски пункт, на който се съобщава за случай с болен човек, нуждаещ се от “Бърза помощ” и диспечера съобщава по линията. Близо до мястото се намират две линейки на фирмите Х и У, които се отзовават на повикването. Първи пристига на място линейката на фирмата Х, болния е качен и закаран в най-близката болница. След пет минути пристига на адреса и линейката на фирмата У, но за нейно съжаление тя губи, болния е откаран и субсидията от държавата или от здравен фонд отива към фирмата Х, защото тя се е отзовала първа.

Какво е положението в България имаме монополист, държавна “Бърза помощ”, отговаряща за целия град. ”Бърза помощ” със съответната администрация, обрасла от структури, ремонтни работилници, персонал и без годни линейки, и без дефибрилатори, и други помощни средства.

Какъв е изхода според мен. Според мен приватизацията на Бързата помощ, и създаването на конкуренция в бранша е изхода не само за Бързата помощ,  но и за цялата ни медицина. Аз съм сигурен,че много собственици на таксиметрови фирми ще се заинтересуват от този нов бизнес, защото вярно че една инвестиция в кола на "Бърза помощ" е по-голяма, отколкото в една таксиметрова кола, но пък и това, което ще се получава като субсидия от страна на държавата или здравната каса ще е много повече, отколкото да получиш 5 лева да закараш едно лице от един квартал в друг с такси.

Смятам,че и държавата ще спечели, защото разходи и за “Бърза помощ” значително ще намалеят, защото тя ще плаща само услугата, а не и издръжката на държавното предприятие “Бърза помощ” с цялата му администрация и обрасли структури. Но най-важното е че ще спечели болния човек, защото услугата ще се подобри в следствие на увеличената конкуренция.

А ето и една реклама на моя любим журналист Васил Иванов от сайта на Нова ТВ.

 

 

Васил Иванов

репортер

Здравейте, аз съм Васил! Както всички останали и аз съм роден! За разлика от тях – точно на 10.12.1972г.!!! Според авторитетни източници /майка ми и една далечна леля/ съм красив, умен и чаровен! Завърших /преди това започнах/ техникума “Киров” и имам право да работя в Козлодуй. В ЕС се притесниха от това и започнаха да затварят реакторите. Тогава се захванах да уча журналистика. През 1993-та се появих в БНР, година по-късно вече бях в радио “Експрес”. Там освен, че късах нервите на шефа, работех още като политически репортер. Изкарах 7 години в Парламента между вашите избраници, после станах редактор. В Нова телевизия се занимавам с това, което всъщност най-много харесвам – репортер съм. Разследвам това-онова.Когато не го правя, играя или гледам футбол. Трето поколение левскар съм и се опитвам да не пропускам мач на “СИНИТЕ”. Бъдете здрави!
На фестивала "Международни медийни събития" Албена 2004 репортажът на Васил Иванов за фиктивни автомобилни прегледи бе отличен от международното жури с първа награда в категорията "Репортажи".

http://ntv.bg/productions/productions_team.php?id=22



Тагове:   нова,   телевизия,


Гласувай:
0



1. анонимен - Информация
26.08.2009 21:08
Много Ви моля, да ми напишете как мога да се свържа с журналиста от Нова телевизия Васил Иванов. Имам проблем искам да се свържа, за да му разкажа за абсолютен абсурд.
Благодаря
цитирай
2. анонимен - беиско управление РЅР° община ружинци
23.02.2010 09:06
кмета на община ружинци незаконни действия,мародерства и беззаконие и защо местната прокуратура си затваря очите,за там няма национални закони ,важат законите на откраднатите пари
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582836
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031