Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2007 09:21 - ББС и българската правораздавателна система
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 9496 Коментари: 20 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди няколко дни ББС публикува репортаж заснет със скрита камера за продажбата на ромски деца от престъпна организация във Варна. Репортаж,който би трябвало да изправи на нокти българските власти и общество.Но реакция никаква.Нито една медия не закупи правата и не пусна филма на британската медия, да го видят българите.Както стана и с репортажа на гръцките медии за престъпните структури за проституция и наркотици в Петрич.Единствената реакция и в двата случая бе на местните полицай, които се изживяват като защитници на "социалистическата родина" от нападките на "загниващия" буржоазен печат.

Мен направо ме е срам, че съм българин като гледах по ТВ Шефа на полицията във Варна, които с плам в очите защитаваше престъпна мафиотска структура, като че ли е адвокат на който са му платили. Кога в полицията успяха толкова бързо да установят цялата истина,след като репортажа на ББС бе даден предишния ден и на следващият нашите хубавци полицай-адвокати правят пресконференция на която правят на пух и прах репортажа на една от най-уважаваните световни медии.В същото време всички знаем какво е уважението към нашата полиция.


Как може да има такова безразличие към съдбата на малки деца пък било и от ромски произход, които биват продавани от родителите им, като животни за 10 000 лева; за 20 000 лева. Как може нашата полиция да не я интересува тези малки деца за проституция ли ще ги ползват; за органи ли; или наистина някоя бездетна двойка на Запад е решила да си осинови дете.Но за последното си има ред, който минава през държавни структури, които следят за това детето да е добре и да попадне в добри ръце.Поне на Зпада има такива тук определено, никой за нищо не го е грижа.


Историята се повтаря и то като фарс.Преди има няма година или повече т.нар. Батето - Иван Славков, пропадналия опиянчен зет на бившия диктатор Тодор Живков бе хванат да си уговаря вземането на подкуп в огромни размери за стотици хиляди евро; долари и лири;И нашата прокуратура за всеобща изненада вместо срещу Батето образува дело срещу ББС, може би защото разкри корупция в Световното олимпийско движение. Делото срещу световната медия бе прекратено, но да сте чули да е образувано някакво дело срещу т.нар. Батето.Е това е показателно за цялата ни държава.Какво има повече да коментираме.




Гласувай:
0



1. alexanderkolev - Варненската полиция реагира така ...
30.07.2007 09:36
Варненската полиция реагира така уплашено и глупаво, защото ги е страх, че такъв тип журналистически разследвания могат да изобличат корупцията в самата полиция. Затова и толкова плачат, че не ги били “уведомили”. Искат да ги уведомят, за да знаят от какво да се пазят и разбира се, за да уведомят тези, които им плащат. Всъщнст обаче, с реакцията си (и с прибързаното оневиняване на Хасан) полицията се саморазобличи като покровител на организираната престъпност. Да видим каква ще бъде реакцията на министъра. Тя също ще е много показателна.
цитирай
2. meto76 - Министъра е кръгла нула. Не разбира ...
30.07.2007 09:40
Министъра е кръгла нула.Не разбира от нищо.Него го интересува само да си запази службите за подслушване, така че да е най-информирания човек в държавата.И да може да изнудва тоя или оня.
цитирай
3. zari - Варненският полицейски бос
30.07.2007 10:02
се осмели да атакува, да заклеймява, да търси сметка от екипа на ББС, поради което се наложи следваща публикация, че ББС застава зад екипа си!
цитирай
4. thomas - Ми то цялата ни история такава...
30.07.2007 10:11
Ако си спомняте, румънски журналист, заснел корупция на наш граничен пункт с камера, даже полежа в ареста и беше освободен след много натиск от журналисти, с личното съдействие на Бойко Борисов, и не без заплашително размахване на пръст тип "виновен си, ама ще те пуснем, но нека никой друг не си мисли, че може да прави същото безнаказано".

Целият ни "апарат" е практически едно раково образувание. Създаден по принцип да служи на обществото, той влага най-много ресурси в собствената си защита и нещо повече, в защита на собствената си безнаказаност.

Но за това не е виновен самия той, виновни са и законодателите, виновна е и съдебната систама, и то не само българската, ами тази в повечето развити демократични държави. Още когато е било прието това, че начинът на достигане до истината стои НАД САМАТА ИСТИНА, е отворена вратата за много злоупотреби. Когато е решено, че доказателствата, събрани "незаконно", не просто ги правят невалидни, но могат с да извадят автоматично доказан престъпник на свобода, на практика с правдата като висша ценност е приключено.
цитирай
5. mph - Изявления на пресаташе
30.07.2007 12:23
Дамата, която изпълнява тази функция във Варненската дирекция на полицията, заяви сутринта, че екипът на ББС бил провокирал мирния гражданин, а това можело да се случи на всеки, и това било синоним на "Подбудителство". Уточни, че трябвало да се разпита екипа от журналисти. Разбирай, само да дойдете и ще ви повдигнем обвинение.
цитирай
6. thomas - Е така де, така
30.07.2007 12:35
Той, човекът, никога не би продал дете, ако някой не го подбуди да му го продаде! Чух го и аз същото! ;-)
цитирай
7. ivanko - Симеон върна мафията на власт
30.07.2007 14:51
И сега положението е такова, каквото беше замислено и режисирано от БКП/ДС !
цитирай
8. анонимен - контакти с автора
30.07.2007 16:56
Здравейте, как мога да се свържа с вас, понеже не видях графа "контакти"?
Бихте ли ми писали на имейл simionp@gmail.com

Поздрави!

Симион Патеев
www.nabludatel.info
цитирай
9. viovioi - съгласна съм с вас...
01.08.2007 09:41
Но да ви дам един пример.Моя близка журналистка във местен вестник сподели следното: Шефа ме покани на повелителен разговор.Каза че има доказателства за нарушения на един директор на крупна фирма.Аз трябва да отида и с този довод да го убедя да направи годишна реклама във вестника.И така цяла година рекламата на тази фирме бе под заглавието на въпросния вестник.Това как се нарича ?Журналистически рекет. Не са цвете за мирисане.Аз не защитавам полицията, само ви разказах една случка, която убедена съм не е единствена и навярно съществува в много вариации..Поздрави на всички и лек ден)))
цитирай
10. meto76 - Не разбрах дали намекваш, че жур...
01.08.2007 13:46
Не разбрах дали намекваш, че журналистите от ББС са рекетирали Варненската полиция да си прави реклама в британската медия????????
цитирай
11. viovioi - ***
01.08.2007 14:22
Не просто разсъждавах за някой методи и похвати които владеят.И колко е по голяма медията толкова по високо се цели.Важно е да има шум и изцепки.Че и хубавото Наде на времето каза култовата фраза"трябва да нахраним журналистирте" нали?Ти наистина ли не разбра моите разсъждения,та ги сведе до такъв жалък наивинитет?
цитирай
12. thomas - И аз не можах да ги разбера...
01.08.2007 14:56
Първо, че са абсурдни, защото ги базираш на махленските методи, присъщи за нашата глуха провинция, от която явно си правиш изводите за света, и второ - е ма'аму стара - 5 правописни грешки от незнание направо разстройват смисъла и спират желанието за четене! :-(
цитирай
13. viovioi - а ти ли си това Джингиби?
01.08.2007 15:08
Може и да съм подозрителна, но все си мисля че в голям процент медиините гиганти използват методи от този сорт.Не точно това за което ви разкзах, но манипулативни и непочтени.Откъде ще имат всякава информация? Как ще им се осигурява достъп до важни персони.Да не говорим за това че правят репортажи от "огнени точки" по цялата земя. Не случайно им казват четвъртата власт.Ми направо могат да сринат рейтинга на някой политик. И да не заподозрем поръчка или нещо от сорта.Хайде недейте така момчета...
цитирай
14. svetoslav39 - Би Би Ци са наемни провокатори и подбудители
21.08.2007 12:01
тия са най наглата и непочтенна медия.
Всички трябва да знаят че имаме български закон ! Това трябва да разберат всякакви чуждестранни наемни спекуланти.
за случая - явяват се при някой и му предлагат 40 000 паунда за дете . Естественно че това е подбудителство към престъпление!
Всяко престъпление се състои от мотив и деяние.
за да се докаже в съда трябва да се представят тези два компонента - мотив и деяние.
И какво имаме -готов мотив фабрикуван от журналисите - в случая мошенници -рецидивисти.
Деяние няма, няма продажба на дете! Има само устно съгласие и уговаряне на родител да си продаде детето, заснети с камера.
за сметка на това срещу журналистите ги има и двата елемента : мотив- да спечелят пари от "шокиращия" си репортаж и деяние - подбуждат с парични обещания човек да продава деца.
Така е според българския закон!
А то винаги има майкопродавци и национал нихилисти готови да възхваляват западните мошенници . За тях всичко западно е върха на сладоледа. ако на тях им предложат 40 000 не децата си, а и майка си ще продадат.Много ясно, щом сега без пари са готови да лижат западните мошенници и да плюят по българските институции.
цитирай
15. thomas - Браво, Светославе!
21.08.2007 12:05
Браво, срам за Стара Загора и за поне 100 км наоколо! С това, което написа, определено ми даваш отговор на въпроса защо е трудно човек да се гордее, че е българин :-) Не само заради мисълта в него, ами и заради демонстрацията на правопис от детската градина! ;-) Да ти кажа, и да искаме да я продадем България, докато в нея има такова съдържание като теб, ще ни е мноооого трудно! :-)
цитирай
16. svetoslav39 - значи Томас, на дядо си Стефан кръстен?
21.08.2007 12:46
като нямаш какво да пишеш по темата, не е задължително да се вайкаш като циганка хваната да краде.
А как искаш да се гордееш че си българин, като си лепиш англосаксонски никове? Явно с тях се гордееш.
цитирай
17. thomas - Имах какво да напиша и го написах...
21.08.2007 12:50
Че мнение от неграмотен човек и с мироглед на кон с капаци за мен няма стойност...
цитирай
18. анонимен - Asia tg dating. Sex dating in bradshaw nebraska.
11.08.2011 02:39
Teen christian dating and kissing, <a href=http://dating-eugene.vvsspeed.com/>dating eugene</a>. Dating ong.
Ten steps in dating. Sex dating in ainsworth iowa, <a href=http://christian-dating-free-online-services-totally.vvsspeed.com/>christian dating free online services totally</a>.
Free local teen dating, <a href=http://aids-dating-hi.vvsspeed.com/>aids dating hi</a>. Sex dating in brooklyn ohio.
Dating game the lewiston sun journal. Personal adult dating services, <a href=http://dating-farmland.vvsspeed.com/>dating farmland</a>.
Advice dating man more one than, <a href=http://dating-ninde.vvsspeed.com/>dating ninde</a>. Dating neenah.
цитирай
19. анонимен - Limaaxoni
13.08.2011 02:53
FetaJerateDet AttitChoito pneupeSlurf BizOdodydox Gypepypelop

<a href=http://www.google.com/>www.google.com</a>
http://www.google.com/
цитирай
20. анонимен - Free online dating service offering. Sexy filipina dating.
16.08.2011 03:40
Internet dating leeds, <a href=http://dating-disney.vvsspeed.com/>dating disney</a>. Dating syosset.
Dating fee internet no site. Black people dating serrvice, <a href=http://cacee-cobb-dating-lachey-nick.vvsspeed.com/>cacee cobb dating lachey nick</a>.
100 singles dating site, <a href=http://chat-free-kittys-live-persian-streamray-video.vvsspeed.com/>chat free kittys live persian streamray video</a>. Dating a wodow.
Dating game game. Araina dating, <a href=http://dating-kite.vvsspeed.com/>dating kite</a>.
Romantic dating ideas for young couples, <a href=http://dating-stillmore.vvsspeed.com/>dating stillmore</a>. Vote for best dating sites.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583174
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031