Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2008 12:38 - Корупция, политици и медии
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 11322 Коментари: 36 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2008 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да почнем с корупцията. Някъде преди година две, вестник 168 часа публикува снимка на премиера на Република България Сергей Станишев от пресконференция, на която бе снимана ръката му с часовник. Заглавието гласеше нещо от рода "Станишев с часовник за 18 000 лева". Та в България корупция няма. Само стоят или висят някои въпроси в свободното пространство, които никоя медия не иска да зададе.Вчера видях по БНТ да ни приканят да зададем няколко въпроса към Президента. Явно това се прави по идея на срещите на Путин с обществеността, когато от цялата необятна руска шир му задават режисирани въпроси по Националната ТВ и той дава така очакваните отговори. Хубаво. Какви са мойте въпроси: към г-н Президента: Г-н Президент за 4 години събрахте над 10 милиона лева по програмата Българската Коледа, мислите ли да дадете отчет как похарчихте парите? Това е важен въпрос българските политици не са свикнали да дават отчети за нищо още повече за харчове. Това явно пролича и в "сгрешените" Декларации, които трябва да попълнят за имотното си състояние. Може ли юристи; икономисти, лекари и т.н. хора с висше образование да се объркват толкоз много, че да не си знаят имотите. Тия господа не знаят ли, че под тези декларации, които са подписали пише, че за невярното им попълване носят Наказателна отговорност по чл.313 от НК от 3 години лишаване от свобода. Много добре знаят иначе нямаше да прехвърлят вината на счетоводителя или на незнам си кой още, но не и на тях самите. Стои един основен въпрос Прокуратурата ще повдигне ли обвинение на тези 100-на човека народни избраници; зам.министри; областни управители; съдии, прокурори и т.н. по чл.313 дълбоко се съмнявам.Законите в България не важат за всички и не се прилагат еднакво спрямо всички за наше съжаление.
Но да се върнем на въпроса с премиера Станишев.Ако бяхме нормална държава какво би се случило след една такава публикация. Примерно САЩ, ако за президента Буш бе публикувано че има часовник за 2 милиона долара.Това би било основна тема на медиите; всички в хор щяха да пищят и вдигат вой до небесата и да задават един единствен въпрос г-н Президнет откъде имате 2 милиона долара за часовник, след като заплатата ви е толкова и толкова.Аз ако бях журналист и имах честа да бъда поканен на пресконференция на българския министър председател, щях да задам един единствен въпрос: г-н премиер колко Ви струва часовника? Това е много важен въпрос.Въпрос от който зависи много.Въпрос около който се крепи съществуването на българската демокрация и политическа система, но никой не иска да зададе. Та г-н премиер вашата заплата преди две години беше около 1 300 - 1 500 лева, на президента около 1 800- 2 2000 приблизително. Как с тези пари Вие успяхте да си купите часовник за 18 000 лева. Вие цяла година за един часовник ли сте работили. Ами салама, хляба, сиренето с какво си купувахте, ако въобще си го купувате вие. Но ние нали си живеем в България на никой не му направи впечатление тази публикация. Всеки я взе за нещо нормално.Такава ни е политическата класа. Такова ни е обществото.Такива са ни медиите - те неудобни въпроси не задават.То може и публикацията да е лъжа, имайки предвид все пак вестника, но не бе опровергана от страна на премиера, което ме навежда на лоши мисли по негов адрес.
Днес сме свидетели на някакъв подобен скандал.В един уважавам от мен в-к, в-к Капитал бе публикувана статия как един шеф на агенция Пътна инфраструктура или нещо подобно дал обществени поръчки, забележете сумата в размер на 120 000 000 лева, 120 милиона лева на кого, на брат си. Ако бяхме нормално държава, например САЩ.Това би станало основна новина за всички медии, тоя скандал не би слизал от първа страници на вестници и би бил начална новина за всяка телевизия и радиостанция. Но не би, ние живеем в България.Тук нравите са други, тук на всички им е ясно, че  у нас така стават нещата и защо 24 часа, Труд, БНТ, БНР, БТВ; Нова ТВ и т.н. да отразяват този сканадал.При тях е на мода да се отрязява когато някои доктор е хванат със скрита камера да иска 200 лева от родилка.Това е ужасно и грозно престъпление наистина, да искаш от родилка, след като болницата ти плаща заплата за това.Ако ти е ниска заплатата реда е да протестираш и да искаш увеличение, а не да взимаш подкупи.Но да се върнем на скандала за нито една медия извън в-к Капитал това не бе новина.
Сънародници ние сме говеда, които стрижат, доят и мамят както си искат.Но ние сме си виновни, ние сме ги избрали не някои друг. Те са част от нас и са представителна извадка на обществото ни за съжаление. Аз мисля, че не става въпрос за 200 лева, а за 120 милиона лева. Това са пари на хората, на данъкоплатеца, не са бащиния на министъра и шефа на агенцията.А министъра със звучното българско име Гагаузов заяви, че всичко това било в реда на нещата. Разбирай Шефа на агенцията да дава обществени поръчки на брат си.Е това вече не мога да го разбера.Такова безочие няма никъде по света.Ти да го хванеш в крачка, той да вика всичко е ОК. Как може две седмици след този скандал този шеф на агенция да е още на длъжноста. В нормалните държави, виж по-горе който бъде хванат в крачка си дава оставката на минутата, или ако не си я даде го уволняват, бият му дузпата, изхвърлят го като мръсно коте.Аз се чудя компетентните органи кога мислят да заведат някое дело по въпроса с тези 120 милиона или тук не може да се пипа, защото явно може и министъра да е в кюпа или още по на горе.
Значи на всякъде има корупция, но Това което най-много ме дразни е факта, че след като вчера бяха хванати двама служители на агенция пак свързана с поддържането на пътищата с белязани пари, водеха ги полицаи от двете им страни. Реакция никаква. Ами питате каква реакция искаш нали ги хванаха.Браво хванаха ги, но прекия им ръководител в тая агенция не трябва ли на минутата да разпише заповед за тяхното УВОЛНЕНИЕ или какво трябва да питаме по въпроса шефа на агенцията, а той пък да пита министъра, да не се окаже че са негови хора, и пък от своя страна той да пита премиера или шеф на партия от управляващото мнозинство, да не е от някоя квота човека или пък трябва Президента да нареди някои да си свърши работата - да уволни корумпиран служител.Докога.Докога ще я караме така.



Тагове:   корупция,   медии,


Гласувай:
0



1. zari - Докато не си получим тотално най-силния шут
25.01.2008 13:42
в живота...
цитирай
2. gothic - Хубави въпроси, Мето, но не се на...
25.01.2008 13:45
Хубави въпроси, Мето, но не се надявай да ти отговорят тези, които знаят отговорите. Напротив, очаквай скоро някои (не)уважавани съблогъри да ти зададат въпроса "А как беше при Иван Костов?". Свалям ти шапка, добре дошъл в моят blog.bg :)))
цитирай
3. анонимен - от гробаря
25.01.2008 13:46
Първо да се представя. Наричай ме гробаря. Пиша в днес.бг. Незнам докога ще я караме така,корупцията ни ощетява.Виждам че си печен и трезвомислещ.
Поздрави-Гробаря
цитирай
4. chara - истината е, че на НИКОЙ не му се занимава
25.01.2008 14:12
с проблема!
нивата са много високи и който започва да прави нещо в посока срещу системата, трябва да си дава сметка до къде е готов да стигне!
освен всичко останало трябва да е наясно, че ще му е необходимо много време!
цитирай
5. анонимен - от гробаря до чара
25.01.2008 14:21
Да така е,на никой не му се занимава с проблема. Но според мен този проблем може да съсипе нацията ни,не мислиш ли?
цитирай
6. анонимен - от фена
25.01.2008 14:32
Я, шефче,случайно те открих- имам предвид гробаря. По постинга- Браво на автора, чудесен блог,чудесни постинги. Надявам се че мен и гробаря няма да ни игнорира като другите анонимни. Така- корупция винаги е имало и ще има. В днешно време за жалост се приема като нещо нормално. Уж всички се борят срещу нея-политици,медии и други,но какво? Нищо,абсюлютно нищо. Боже,боже на къде отиваме.
Гробар, извинявай че съм вманиачен в твоята личност но си много добър оратор. Айде чао от мен!
Поздравление от Анонимния фен на Гробаря(такъв ми е ника)
цитирай
7. meto76 - С корупцията лесно може да се бори ...
25.01.2008 14:39
С корупцията лесно може да се бори едно общество.Стига да има ясни правила и да иска те да бъдат наложени от страна на политиците.Пример: В министерство на земеделието се правят масови заменки с големи масиви апетитни блокове земя по морето срещу разпокъсани парчета във вътрешността на страната в-к Капитал и по този въпрос писа.Така.Какво е нужно.Ами една промяна на закона за държавната собственост мисля че ттам е уредбата със заменките.Но може и да се лъжа.Просот трябва да бъде отменена разпоредбата, която дава възможност да бъдат заменяни държавни земи.Ако се прецени от страна на държавата, че трябва да бъдат продадени примерно 500 дка земеделска земя по морето с цел да бъде изграден курорт на нея.То тя трябва да бъде продадена на ТЪРГ - Явен публичен търг, след съответно разгласяване за него.Това е.Колко малко се иска.Да се замени думата "заменям" с думата "търг".
цитирай
8. анонимен - от гробаря
25.01.2008 14:41
Добре дошъл фене,и ти мислиш трезво!!!!!!
За Сергей Станишеф- Този човек според мен е странна птица,ето днес в днес.бг,прочетох статия в която се разказва за едно негово интервю,там казва че ако стане избухлив става страшно. Боже,боже,този човек мисли ли въобще за народа. Когато имаше учителска стачка нищо не направи, сега предстои лекарска стачка. Офф,ще видим докъде ще ни докарат управниците.Айде,стига толкова от мен,надявам се автора да ме приема като коментатор в блога му!!!!!! Както и фена
цитирай
9. анонимен - от гробаря
25.01.2008 14:42
Привет авторе!!!!!!!! Приет ли съм в блога ти!!!!!!
цитирай
10. meto76 - Но българската опозиция с какво се ...
25.01.2008 14:46
Но българската опозиция с какво се занимава.Ами собединението си в интерпарламентарен съюз между БНД и СДС.Е това ли са проблемите на обществото.Защо не внесат една такава промяна в закона за държавната собственост и да искат от обществото да ги подкрепи.Управляващите също.В същото време когато те дават пресконференции в пленарна зала има няколко депутати които коват законите на републиката.Така ли се променя живота на хората с разни сюзи, обединения и т.н.Вместо Бойко Борисов да се среща с ген.Столетов или кой беше там; с фолк певици не може ли да иницира разни такива антикорупционни мерки.Да се промени вместо "заменям" да се запише "търг".Толкова ли е трудно.Както и Бойко да направи промени в при Общинската собственост на София- да направи Публичен регистър с всички общински имоти; и в съответните правилници да премахне и той заменките, чрез които по негово време Бай Ристо - модерния ляв взе на безценица общински имот.И да запише в София общински имот се продава Само чрез ПУБЛИЧЕН ТЪРГ.
цитирай
11. meto76 - Приемам всички в блога ми.
25.01.2008 14:48
Приемам всички в блога ми :)
цитирай
12. анонимен - от фена
25.01.2008 16:39
Поздравление за коментар 10 на автора. Точен е!!! Поздрави и на шеф4ето- гробаря. Гробаря обича да контактува с умни хора- точно като автора. И аз ще следя всички бъдещи постинги
цитирай
13. viovioi - блога е хубав!!!
25.01.2008 16:51
Коментарите обаче са глупави. Тези от форума на днес.бг са много злобни копелета. Да не се примъкват в блог.бг. Там да си злобеят по добре!!!
цитирай
14. анонимен - Защо си мислите, че в Щатите е по-добре не знам.
25.01.2008 19:39
И въобще, че на запад е много по различно, даже е по-зле там, защото са им промити мозъците на нормалните хора и те даже и няма да си задават тия въпроси, поставени в тоя блог.
цитирай
15. анонимен - zip 1. закон за публично събрани средства-
25.01.2008 21:42
задължителен публичен отчет на разходите.

2.закон за избор на съдии- както избираме кметове, така трябва да избираме и съдии, ако искаме независима съдебна система
цитирай
16. meto76 - Съгласен съм с №15 относно избор...
25.01.2008 21:48
Съгласен съм с №15 относно изборност на повече органи на Държавата - бих добавил Областните управители.Не съм съгласен че на Запад и в САЩ им били промити мозъците.Нашите са 100 пъти по промити защото до скоро живеехме в комунизма.Виж за справка Куба и Северна Корея да видиш какво се казва промиване на мозъци.
цитирай
17. анонимен - 3. закон за стоки и услуги -
25.01.2008 21:59
никой български гражданин не може да бъде заставен да ползва и купува стока или услуга която не желае
цитирай
18. анонимен - от гробаря
25.01.2008 22:31
13, не говори за хора които не познаваш!!!!!!Не всички са еднакви!!!!!!
цитирай
19. stasislav - към номер 14
26.01.2008 01:08
Мислиш грешно...бях там и видях...те просто хората нямат повод да си задат тези въпроси...нещо просто седя на една спирка в Сиатъл и гледам разписанието автобуса ми трябва да дойде в 14:43 поглеждам часовника "О! Късмет! 14:43" първото нещо, което си помислих "Е, поне няма да чакам много" обръщам се и автобуса седи с отворени врати и чака...каква магия, но факт...а сиатъл е колкото България...аз се питам как там може а тук не може? и като си задам този въпрос се почва с...оправдания и нищо повече...

Meto76 - браво! хареса ми:)
цитирай
20. анонимен - от фена
26.01.2008 16:36
До автора и анонимния- Да прави сте и двамата.
В САЩ е съвсем друго,бесмислено е да правим сравнение мужду нас и САЩ. Ние доскоро живяхме в кумонизма, но всякаш все още живеем. Ето управлявани скандална тройна куалиция, при това нито един от тримата лидери не е чист българин.Ех незнам,хубаво е че се говори по тия въпроси. Браво!!!!!!

13-И шеф4ето- гробаря ти го каза и аз го казвам- не сравнявай всички. Всеки човек е отделна личност. Плюс това аз само общувах в този сайт с гробаря.
Айде поздрави-
Анонимен фен на гробаря(фена)
цитирай
21. анонимен - от гробаря
26.01.2008 16:55
Фене,за пръв път не съм много съгласен с теб. Преди години по времето на Тодор Живков е било по хубаво. Писал съм го и в днес.бг. Сегашното неморално БСП,няма нищо общо с БКП на Тодор Живков. Сигурно,ти или някой друг ще ме оборите, но така смятам. Прав си за лидерите.
И моля те- аз съм 17 годишен,а ти 26. Как така 26 годишен ще е фен и ще се кланя на 17 годишен. Би трябвало да е обратното!!!!!!
Поздрави!!! Поздрави и на автора мето 76
цитирай
22. helios - Поздравления!
26.01.2008 18:34
Добре ,че има все още будни мозъци като теб, защото в тази медийна мъгла всичко е манипулация. Що се отнася до избора областните управители, аз непрекъснато си задавам въпроса- кому са нужни тези областни администрации и каква полезна работа вършат те? Само харчат народни пари,щатовете им са неимоверно раздути.Обърнете внимание колко много пари им отпуснаха преди Нова година за излишни ремонти и подобрения, а в същото време за обществено значими проекти държавата няма пари!
цитирай
23. apollon - законите са закони за да има и тях кой ...
27.01.2008 02:36
законите са закони за да има и тях кой безнаказано да напрушава - във това се състои силата на закона - хаха- да има врати и вратички
цитирай
24. анонимен - Китайци туркменистанци булгаристанци
27.01.2008 10:12
А в Китай си имат смъртна присъда за корумпираните служители. Но това тук никога няма да се случи. Не защото сме много цивилизовани европейци , а защото както сам казваш, в тая държа всеки се опитва да намаже нещо странично - като започнеш от продавачите на пазара, които правят какви ли не фокуси за да е минат с 20 стотинки, минеш през лекарите с тяхнтие 200-300 левови подкупи та стигнеш до 120те милиона. Не са виновни политиците, защото политик такова животно нема. Те просто са на фокус, но като цяло всеки българин се опитва от някъде нещо да скатае и после е много горд и доволен .
цитирай
25. анонимен - xaxa
27.01.2008 12:12
само един преврат ще ни оправи.....бои трепан'ие пребиван'ние до усиран'ие на тия гадове ама на всички да ги изтребиме до крак :)))))))
цитирай
26. анонимен - от гробаря
27.01.2008 14:30
Да, в Китай има смъртна присъда,но каде сме ние къде са те. Незнам дали ще станем някога една нормална държава,е всяка държава има проблеми но намират най логичния начин за справяне с проблемите.
цитирай
27. eien - Констатираме факти...
29.01.2008 09:56
и пак в същото русло...
цитирай
28. анонимен - Промяната невъзможна
31.01.2008 11:56
Управляваха ни СДС - ари. После Цари- сти. Сега ни управляват комун-исти. После ще дойдат ГЕРБ - исти и т.н. Въобще властта е сладко нещо. Как да промениш закон, като след време може и ти да си на власт, и този същия закон, да не ти дава възможност да лапнеш. Така ще бъде, докато хората стават политици не за да променят нещата, а да са в схемите.
цитирай
29. анонимен - ТЕ КОМУНИСТИТЕ
31.01.2008 22:49
Не се безпокойте - на Сер-ГЕЯ(като цяло),само часовника му е качествен...Той е безмозъчен комунист,който с некадърността си съсипа България.Да не говориме за натрапения агент- Президент, безочен селянин от най-затънтеното пернишко село,с бащица наименован СЕДЕФЧО.
цитирай
30. анонимен - до #14
31.01.2008 22:58
Съветвам те,да не говориш неща,които не са вярни.Това е абсолютна българска черта,да завижда-ме на хората на Запад,защото живеят по-добре и ги изкарваме с промити мозъци...Комунистите са с промити мозъци и в тях трябва да се търси вината,защото са вечно във властта.Станаха добре облечени"бизнесмени"т.е.мутри и тези мутри и некадърници със комунизма-социализма,направиха така,че хората да са бедни и послушни.А ние гледаме на запад и се подиграваме...а те са си изградили много отдавна демокрацията и краткия живот си изживяват пълноценно.Оставете това,което комунистите ни учеха,че капитализма,експлоатира човека.Това не е вярно.Страните със социализъм се скапаха,защото самата социакистическа система е пагубна за човека.
цитирай
31. анонимен - Отговор
04.02.2008 16:44
Тези политици някой ден ще ги... Вижте какви глупости приказват http://prize.zzl.org/vote.php?id=2628
цитирай
32. анонимен - престъпността
04.02.2008 22:15
Kорените на българската организирана престъпност наподобяват тези в Русия, а олигарсите произхождат от бивши стопански и партийни ръководители, както и офицери от бившата Държавна сигурност. "Те преразпределят държавните богатства чрез политиците"

цитирай
33. анонимен - наследниците на диктатора Тодор Живков
04.02.2008 22:32
В България няма корупция и организирана престъпност.Има добре облечени бизнесмени,които отлично си сътрудничат с наследниците на диктатора Тодор Живков - а това са: Серго,Гоце,Сава,Мони и др.
цитирай
34. анонимен - наследниците на диктатора Тодор Живков
04.02.2008 22:32
В България няма корупция и организирана престъпност.Има добре облечени бизнесмени,които отлично си сътрудничат с наследниците на диктатора Тодор Живков - а това са: Серго,Гоце,Сава,Мони и др.
цитирай
35. анонимен - наследниците на диктатора Тодор Живков
04.02.2008 22:32
В България няма корупция и организирана престъпност.Има добре облечени бизнесмени,които отлично си сътрудничат с наследниците на диктатора Тодор Живков - а това са: Серго,Гоце,Сава,Мони и др.
цитирай
36. анонимен - точно така!
04.02.2008 22:35
Велев е сред спонсорите на предизборната кампания на президента Георги Първанов през 2006 г.В ареста се озова за кратко още един от спонсорите на Първанов – пернишкият бизнесмен Людмил Стойков, заради аферата със източените 7,5 млн. евро по програма „САПАРД”.
Предизборната кампания на агент Гоце е спретната с крадените евро-пари от неговите приятели "бизнесмени" от мафията.....Само си представете,какъв Президент ни представя пред света...СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.ГОЦЕ НИ ОПЕТНИ ИМЕТО И ИМИДЖА ...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578955
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031