Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2008 16:09 - Децата в Домовете – жертви на куршуми, педофили и държавата
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 11552 Коментари: 29 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2008 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

15-годишната Лиляна Т. бе застреляна днес в Трън.

При стрелбата бяха ранени още две деца, които са без опасност за живота.

12-годишният Емил Петров има огнестрелна рана в рамото. Другото пострадало дете, 15-годишната Клара Христова, е с огнестрелна рана на лявата китка.

Цялата тази трагедия се случи в Дома за деца, лишени от родителски грижи в града, където има 24 деца, някои от тях - с увреждания.

Едва четирима са възпитателите, които работят в Дома - на смени от по 12 часа.

Убиецът, който се самоуби след стрелбата, е бивш възпитател от Дома.

Преди това бил уволнен заради тежки престъпления.

От общината обаче твърдят, че стрелецът никога не е работил в дома.

67-годишният Асен Илиев е лежал два пъти в затвора за педофилия.

Бившата директорка на дома в Трън Милушка Страхилова разказва, че той постоянно е купувал подаръци на момичетата и ги канил вкъщи.

Според нея основната причина за трагичния инцидент била любовна драма.

Асен твърдял, че не може да живее без раненото момиче Клара.

Мъжът стрелял в самия център на града. По това време децата били в междучасие и той ги издебнал.

Преди години е уволнен и друг възпитател - Никола Динев, също с присъди за педофилия, но той продължава да работи и живее в района на Дома в Трън.

Това са ужасяващите факти с днешна дата.

Едва ли всичко казано дотук не е било известно на институциите, защото вече не е новина поредният кошмар в заведения за деца из страната.

Само преди дни 10-годишно момиченце „
падна“ от третия етаж на Дома за деца без родителски грижи “Петко Славейков“ в София.

http://www.dnes.bg/article.php?id=48754

Преди няколко дни група български евродепутати начело с нашият любим агент- президент Гоце Седефчов провидяха злонамерена кампания против любимата ни татковина срещу тая скапапа клоака наречена България, където се е събрала цялата измет на Балканския полуостров. 
      Г-н Президент  може би й сега пак има злонамерена кампания. Вашата любима наконтена министърка на социалните грижи още от време оно, когато министър-председател беше другаря комсомолски секретар с френското име Жан и дори другаря с руското име Андрей, то вие друга министърка не можете и да извадите. Липса на кадри просто. Ограничен капацитет. Искам на Вас и вашата министърка, дето така усилено се бореше против филмите на загниващата корпорация ББС, вместо да си седне на дирника и да си оправи бакиите в системата да задам следните въпросчета:
1.  Докога в домовете за деца в България ще работят педофили; 
2.  Докога приемните семейства като институция няма да се въвеждат в България, а децата ще се отглеждат в институции.
3. Докога ще съществуват излишни структури, които само харчат пари като Агенцията за закрила на детето, начело с Шерин Местан.Тази е следващата за уволнение. Кога ще видим отчет за тяхната работа, има ли полза от тях или с тях и без тях резултата е същия.Само че без тях ще спестим на данъкоплатците десетки милиона лева за дебелогъзи чиновници.
4. Г-н президент като събрахте 10 милиона от Българската Коледа къде са парите, кръдецо с крадец.
5. Г-н Президент вие обичате мутрите в България - първи приятели и съветници са Ви, Васил Божков  - Черепа; Свети Илия Павлов - възкръснал; Свети Емил Кюлев - от дясно на Господ седи и други такива светци, а забравих онзи на Весела, дето го хранят със сламка и издава нечленораздлени звуци, не можаха да го гръмнат за съжаление, но опитите продължават. Тия ваши приятели мислят ли да дарят пари за благотоврителност за ДЕЦАТА на България или могат само да крадат като вашия пернишки авер Людмил Стойков, на когото харизахте за начало 7 милиона и половина евро от САПАРД.По колко си разделихте с него и кои са още в кюпа.
6.Нужно ли е да събирате парите на народа с СМСи след като тези мулти милионери в зелено, поне живите от тях могат да дарят някои лев вместо да си купуват футболнни отбори, футболисти за милиони и Яхти за по 14 милииона евро; бизнес самолетчета за по 10 милиона евро и да няма данъчна институция която да се заинтересува тия хора злато ли копаят; данъци платили ли са, за да си позволят тоя лукс, от къде са им доходите най-общо казано.Е, сега за баламите да очакваме поредното оперетно предаване, което ще Ви приканя Гласувай народе с СМСи да спасим този или онзи, докато парите на държавата от "Фонда за лечение на деца" ще се връщат обратно в държавния бюджет, защото НЕ БИЛИ ИЗПОЛЗВАНИ. Върнете ги в  в бюджета, за да има 1 МИЛИАРД И 500 МИЛИОНА ЛЕВА излишък и разни хубавци с лепкави пръсти като онзи с Баткото да ги преразпределят между отбраните хора. И ОЩЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО НОРМАЛНИТЕ НАПУСНАХА ТАЗИ ДЪРЖАВА.

http://www.epochtimes-bg.com/2008-01/2008-03-14_04.html



Тагове:   жертви,


Гласувай:
0



1. satory - Малко по-рано днес пуснах пост за ...
12.03.2008 16:27
Малко по-рано днес пуснах пост за случая. Бях ядосан и се получи малко гадно. Но все още стоя зад позицията си. Докато се правим на незнаещи и обръщаме само мимолетно внимание на проблема ще продължават педофилските изстъпления. Преди малко в новините на БНТ бившата директорка на дома обяви, че ставало въпрос за любовна драма. Пълни глупости са това. Кой изобщо е позволил това. Ааа, да, онези некомпетентни люде които са назначени на работа в тези институции. Като ще се окаже, че част от тях отиват да работят в тези домове само, за да имат лесен достъп до децата когато ги използват за секс. Поздрави.
цитирай
2. meto76 - Е нали знаете по какво си приличат ...
12.03.2008 16:38
Е нали знаете по какво си приличат педагозите и педофилите.И педагозите и педофилите обичат децата.

А тая директорка, която говори за любовна драма между 15 годишна и 67 годишен нещо не е добре с централния.
цитирай
3. artanis - подкрепям
12.03.2008 16:50
пост-а. Сега остава някой патриот да те нарече хулител на България и да те обяви за психично болен.

поздрави:
цитирай
4. majkata - Браво за постинга!
12.03.2008 16:58
Макар, че не мисля, че тук си намерил най-подходящата публика. Тук в класациите за най-популярни се мъдри един подобен индивид на тоя, който от любов убива, макар и малко по-млад. Повечето блогери го потупват по рамото и му стискат палци - детето, пардон любовта му да се осъзнае и да се върне при него!

А за децата в домовете и аз бях писала, много тъжна тема и няма светлина в тунела за съжаление:(
цитирай
5. анонимен - То се знаеше, че става въпрос за л...
12.03.2008 17:07
То се знаеше, че става въпрос за любовна драма, колкото и странно да е на пръв поглед. Щом като се е самоубил...
цитирай
6. nakom - пак президента виновен
12.03.2008 19:24
за педофилите в обществото ни.вчера пред очите ми натикаха един човек в кола - определено не го водеха на кафе.Цяла спирка хора - никой не вдигна телефона да се обади на полицията.Не е като да са липсвали телефони.А човека не смееше и да гъкне.Тая директорка какво е седяла и е гледал как канят момичетата на гости разни педофили.Разбирам да е масларова крива - да.Но старата песен на нов глас - гоце та гоце.
цитирай
7. svraka - Тази случка показва...
12.03.2008 20:08
..колко глупава и неадекватна бе акцията на авджията Първанов. В същност обвинението му в провеждане на антибългарска къмпания само показаха, че Гоце не се различава ни на йота от едновремешните лидери на БКП.
цитирай
8. svraka - до nakom
12.03.2008 20:14
Ами Гоце е най-виновният я! Нали той е в основата на сключването на тази трикоалиционна сделка.
цитирай
9. анонимен - Погледнато логично това си е ман...
12.03.2008 20:32
Погледнато логично това си е манипулативничко написано. Не приемам идеята за някаква синя алтернатива, ако автора се опитва да покаже това. Но, за #5 от постинга съм напълно съгласен и твърдя, че Гоце не заслужава да бъде президент!(Още по-малко пък предишните двама "демократично" избрани президенти)
цитирай
10. анонимен - xj3j
12.03.2008 20:54
Ей, кво ти е виновна сега държавата бе, сладур? Искаш всеки такъв дом да се охранява от стотина тежко въоръжени командоси, с БТР-и, с картечници и с по няколко минохвъргачки ли?
А и ти, кат си такъв милозлив алтруист, що не си осиновиш неколцина сираци ромчета, а, баце? Айде, пробвай се! Дай пример, аре!
цитирай
11. анонимен - Бтаво за статията
12.03.2008 20:57
Много добра статия.Мога да я нарека - Стаия на истината! Разбира се,че Гоце и комунистическото му правителство(което той състави) са виновни за цялото идиотско състояние в България.те ни изложиха пред света и пак не искат да си подадат оставките.Бива безочие,но това комунист - е мръсна дума....
цитирай
12. анонимен - Бре бре, тоз Мето голем моралист се ...
12.03.2008 21:17
Бре бре, тоз Мето голем моралист се извъди напоследък! Кат Мето Илиянски! Та да си дойдем на думата, братле, ти самият кво си направил за тези деца изоставени? Само сълзи ли по тех лееш виртуално?
цитирай
13. meto76 - Ако не е виновна държавата, кой е ...
12.03.2008 22:20
Ако не е виновна държавата, кой е виновен; аз ли съм виновен.Тия деца трябва да бъдат отглеждани в "приемни семейства" както е в нормалния свят. Домовете на Запад са изключения като форма където се отглеждат изоставени деца.Повечето се осиновяват веднага след като бъдат изоставени при нас семейни двойки които не могат да имат деца минават през 9-те кръга на ада, докато успеят да осиновят някое от тях.Тази бюрокрация е умишлена.Всичко е направено за пари; да се взимат подкупи и от човешкото нещастие.Но това е така, защото в България има такива простаци като №10 и №12.
цитирай
14. анонимен - до demovision
12.03.2008 23:36
Я не се пиши на родолюбец бе шумкарино и не обиждай,човека,който е толкова прав,колкото ти не си! Ти си едно заядливо глупаво комунистче и не ти е мястото в този форум.Марш във в.ДУМА...
цитирай
15. artanis - demovision
12.03.2008 23:38
Тук става въпрос за българската държава като устройство и функция. Защото преди около 60 години разни разбойници са слезнали от гората и са основали държава според техните горски виждания и вкусове. Не са питали нито мен, нито теб, нито мето дали сме съгласни или не. Уверявам те, че мето не нарича клоака мястото България или хората България, най-малкото, защото и той е част от тях. Просто изразява гражданската си позиция.

лека нощ:
цитирай
16. анонимен - az
12.03.2008 23:51
Просто да ти кажа, че се чувствам по същия начин, и че вече загубих надежда че тоя народ ще се събуди. Вечно се дели нещо: пари, ниви, наследства, възгледи... Обаче нищо не ни обединява! Затова тия нещастници в правителството и парламента не ги е страх.
цитирай
17. venercheto - браво за постинга
13.03.2008 02:03
..със сълзи на очи.
ужасно е :(
цитирай
18. анонимен - Viki
13.03.2008 05:54
Поздрав за смелостта да кажеш истината!
РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА!
цитирай
19. анонимен - Браво за постинга
13.03.2008 09:42
Уважаеми г-н Маринов,

Гоце едва ли ще Ви отговори, затова ще се опитам аз!

1. Педофилите са част от организираната престъпност, занимаваща се със сексуална експлоатация на хора и продажбата им със същата цел. Те, педофилите, възпитават бъдещите жертви. А децата лишени от родителски грижи са едни от най-удобните жерви. Те, педофилите, са първата инстанция, фронтменовете, така да се каже, на тази престъпност. Печалбите от тези престъпления се взимат от хора във властта или много, ама много близки до властта. Е, и там има по некой и друг педофил, но повечето са засмени бизмесмени с "бели якички", с чисто минало, много добре медийно приети и т.н. Та как властта да си мане черноработниците!? Това, което Вие предлагате, е невъзможно. То може да се реализира само и единствено когато се махне тази власт и се замени не с подобна, както е планът, а с коренно различна, както през 1997-ма година. Едва тогава ще се реши проблемът с умишленото назначаване на педофили в тези домове, а и не само той!
2. Докогато трябва жива плът за сексуална експлоатация. Докато секспазарът търси човеци. Аргументите са в точка първа...
3. Да, без тях ще спестим кинти от дебелогъзите чиновници, но нали и те, дебелогъзите чиновници, са част от системата - необходимият коалиционен партньор, даващият сигурност в мнозинството, онзи, дето е част от бъдещия план.
4. :))) Ма мола Ви се, гусин Маринов :))) Това вече е несериозен и наивен въпрос :)))
5. Добро изброяване - Черепа, Кюлев, Павлов. Но къде е Пашата? Именно той е тясно специализиран в коментираната област. Това е мафията, там не требва да си мешат капите, иначе много бързо ще дойде 97-ма! Малка справка - кмет на град Трън е Станислав Антонов Николов от Политическа партия "ГЕРБ". Избран е със 76.36% от гласовете на втори тур. На първи тур не му достигат само няколко гласа, за да спечили. Бизнес партньор на неформалния лидер и създател на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов е Румен Гоцов Николов-Пашата. Бизнес партньорствата им варират в целия спектър от формални до неформални. Пашата е бил и ученик на Борисов в залата по карате!? Пашата е сочен от международните служби за сигурност, а напоследък плахо и от родните такива, за един от босовете на проституцията в България. Според правно-информационните регистри е един от основните участници в престъпната групировка СИК. Преди доста време ДСБ-София поиска отстраняването на Борисов от кметския пост, заради връзките му с подземния свят, и по-конкретно с Пашата.
6. Нужно е разбира се! Това опосква бедния народ и прави мутрите по-богати. Прави ги по-силни в контрола върху този народ.

6@nakom
Не са липсвали телефони, липсва държавата. Когато държавата липсва, тогава е наличен непреодолим страх у разумните хора. Поведението на чакащите е нормално, при положение че криминални елементи управляват държавата. Онези, които са отвлекли някого, са техни хора. Как да се обадят в полицията, на коя точно полиция да се обадят!? На кой точно полицай ще попаднат!? На свестния, съвестния, истинския!? Или пък на подлогата на гангстерите!?

10@xj3j
По Нова година през 1997 ни пазеха с БТР-и, и не можаха да ни опазят. След това нещо друго стана и ни опазваха доста по-добре от сега и без БТР-и. Това именно трябва да се върне.
цитирай
20. viovioi - Ужасно е това което се случи.
13.03.2008 09:51
Но тези цигани защо захвърлят децата си?? Кой е длъжен да им ги гледа и храни? Държавата ли? По голяма част от изоставените деца са с ментални проблеми и какво възпитание извинете като са умствено увредени и наследствено обременени. По скоро да се направят програми за стерилизиране на такива "родители", ако могат изобщо така да се нарекат.
цитирай
21. анонимен - А да не би това
13.03.2008 10:09
@voivoi
А да не би това да дава право на държавата да ги експлоатира сексуално? За мерките срещу такива родители съм абсолютно за! Но децата с какво са виновни, че са попаднали в толкова ненормална ситуация?

Вчера по телевизията ми направи впечатление едно нещо! Директорката на дома в присъствието на кмета се опита да оплюе в максимална степен двете пострадали момичета. Били поститутки, били пречили на другите, били въдворявани в по-строг режим, били разделении някои, щото били банда и т.н. Това кара зрителя да притъпи яростните си чувства към убийството на дете от педофил в дом, стопанисван от представител на политическа партия ГЕРБ и БСП. Там общински съветници от други партии НЯМА! 7 от ГЕРБ и 4 от БСП. Трета и четвърта политическа сила по вот, но не успяла да влезе в общинския съвет са съответно НДСВ и ДПС!

По отношение на циганите като цяло - ми това напоследък е електората на БСП, НДСВ и отчасти на ГЕРБ и ДПС! Такива цигани им трябват, за да печелят избори. Другите, ограмотените цигани, циганите, които считат и себе си за хора, които не се въдят като животни, са им ненужни. Те просто няма да гласуват за тях. Справка - Косово!
цитирай
22. анонимен - @23,
13.03.2008 12:30
виновни са всички и не само за домовете, а и за това, че намалиха наказателната отговорност за педофилия и свалиха границата от 16 на 14 г. България е единствената европейска държава, която либерализира законите си в това отношение, а педофила на блога- докторживаго, няма присъда за педофилия защото е добре запознат с НК- чел го е в затвора
цитирай
23. siikastation - За този пост
13.03.2008 14:19
Популизъм и нищо друго
цитирай
24. анонимен - Мартин Карбовски: Те искаха да имат тази мръсна тайна и резултатът на тази мръсна тайна е убийството
13.03.2008 20:25
Мартин Карбовски: Те искаха да имат тази мръсна тайна и резултатът на тази мръсна тайна е убийството
13 Март 2008, четвъртък




Това беше убийство и ситуация, която можеше да се предотврати. Това е селска тайна – всички знаят какво се случва, отиваме ние там и в един момент всеки спира да говори. Това каза за “Коритаров Live” журналистът Мартин Карбовски, работел по случая с децата от дома и педофила в Трън. Във всяко едно селце, където има дом е известен един или двама педофили – Овча могила, Боровци, Берковица, Трън – и никой не взима никакви мерки. И в момента всички, които казват, че не са знаели, просто трябва да чуят материалите, които екипът на “Пропаганда”, Дарик радио, направи през октомври 2007 година, това, което пускахте вчера по телевизиите, каза още Карбовски. Никой не искаше да реши проблемът, те искаха да имат тази мръсна тайна. И резултатът на тази мръсна тайна е днес, убийството. И мене ме е страшно яд – ние можехме да го предотвратим. Навсякъде, където отидем, проблемът е същият, заяви Мартин Карбовски – всички малки чиновници упражняват тотална цензура върху една национална телевизия и повдигат прокурорска проверка срещу журналисти, които са направили интервю с деца.
По думите му, Бойка Михайлова, директорът на дома, е човекът, който до голяма степен Дарик радио притисна, за да махне Никола Динев от позицията възпитател в дома, който е и живял в дома, при положение, че той има присъда за блудство и педофилия. Бившата директорка на дома в момента е дознател във Второ РПУ в Перник, а Никола Динев е кметски наместник. Как получават тези служби хора, които преди това са били на държавна работа и явно въобще не са могли да я свършат? Как се прави кметски наместник човек с присъда за педофилия, който е бил в дома? Не е редно въобще такива хора да бъдат на държавна работа, това е конфликт на интереси, заяви Карбовски.
цитирай
25. анонимен - Само говорите в..
14.03.2008 18:28
Само говорите във виртуалното пространство, а в същност какво павите- кога за последно ходихте в такъв дом и например подарихте поне една мартеничка на някое от децата?Ами я се замислете кой от вас е готов да приюти едно дете от тях във вашия дом?Всеки може да защитава тези деца на думи.А какво направихте вие за тях?
цитирай
26. анонимен - И така, чакаме автора на постинга, ...
14.03.2008 21:47
И така, чакаме автора на постинга, както и мосю Карбовски, да си осиновят неколцина невръстни ромчета и ромки, ама от тези най - палавите и щурите, и така да дадат личен пример! Хайде, пробвайте се!
цитирай
27. анонимен - @22 Кой взе парите?
15.03.2008 08:50
Кой взе парите? Кой взе парите в конкретния случай? Политическа партия ГЕРБ ли взе парите, за да се грижи за тези деца в Трън? Бяха ли застъпници за политическа партия ГЕРБ на последните избори в Трън убиецът и сина му? Как се погрижиха за тези деца, след като взеха властта и разполагаха със средства? Пуснаха друг педофил за кметски наместник!? Кой прибира парите от сексуалната експлоатация на тези деца?

Грижата не може да се изразява в осиновяване! Поздравления за автора на постинга. Факт е, че именно държавата възпрепятства в максимална степен осиновителите! В рамките на така сложилата се ситуация единствената възможна грижа е медийната активност. Принуждаването на държавата да не прибира парите на хората, под предлог че се грижи за десетки хиляди сирачета, а всъщност да строи хотели и заведения с тези пари, да подлудява децата в неравностойно положение и да ги експлоатира сексуално и криминално. Например немалка част от тях се "употребяват" в наркотрафика. Какво последва от медийната "антибългарска" кампания относно дома в Могилино? Нещата са на път да се пооправят. Така че поздравления за автора на постинга и всички, които работят в същата посока. Не обръщайте внимание на гореизак...а се измет. Децата в неравностойно положение имат нужда от вас, България има нужда от вас!
цитирай
28. анонимен - Я не се закачайте с Герб, като не р...
15.03.2008 10:05
Я не се закачайте с Герб, като не разбирате от тези неща!
Баба масларова и Ширин местан да не са герберки, а?
цитирай
29. анонимен - В тези домове...
15.03.2008 11:21
И по времето на комунизма е имало издевателства и тормоз над децата, но тогава пресата и медиите мълчаха, нищо не излизаше на бял свят. Беше забранено и имаше голяма цензура, и хората се страхуваха, от преследвания и наказания, затова, тези престъпления не бяха така разпостранявани, както сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580330
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031