Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2008 09:52 - Кльощавото момче надви ”машината на Клинтънови”,Wall Street залага на Обама за президент на САЩ
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1703 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.06.2008 23:45


Кльощавото момче надви ”машината на Клинтънови” 04 юни 2008 / News.dir.bg Сенаторът от Илинойс Барак Обама обяви в реч в спортна зала в град Сейнт Пол, щата Минесота, където спечели тази нощ първичните избори, че е кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Победният митинг на Обама приличаше много на национален партиен форум, посочва агенцията. Обама вече спечели подкрепата на достатъчно делегати, за да си осигури номинацията на партията за президентските избори през ноември.
Кльощавото момче от бедняшките квартали на Чикаго със смешно име, както Обама сам определя себе си, успя да победи, "машината на Клинтънови", както често е наричан мощният комплекс от финанси, власт и връзки, с който разполага бившето първо семейство.
Хилари Клинтън поздрави съперника си и неговите привърженици за невероятната предизборна надпревара, но не призна победата му в битката за номинацията, предаде Ройтерс. В реч, насочена към привържениците си, Клинтън каза, че през следващите дни ще се посъветва с партийните лидери как да действа, но подчерта, че в момента няма да взима решение за политическата си съдба. Тя изтъкна, че сенатор Обама е вдъхновил много американци, накарал ги е да се заинтересуват от политиката, да се включат в нея. В резултат на това нашата партия и нашата демокрация станаха по-силни и по-жизнени, каза Клинтън. Тя подчерта, че иска да обедини Демократическата партия за президентските избори през ноември срещу кандидата на републиканците Джон Маккейн, но няколко пъти спомена, че досега почти 18 милиона избиратели са предпочели нея пред Обама в битката за номинацията на демократите.
"Сенатор Хилари Клинтън направи история, не само заради факта, че постигна нещо, което никоя жена не бе успявала преди нея, а и защото тя се представи като лидер, който въодушеви със силата си милиони гласоподаватели", заяви Обама. Предизборният му екип обаче засега отказва да коментира дали има шанс Хилари Клинтън да бъде поканена да участва като вицепрезидент в предизборната кампания на демократите. АП посочва, че и самата Клинтън все още не е обявила по-нататъшните си планове.
Официално първият чернокож кандидат за президент в историята на САЩ ще получи номинацията на партийната конференция на демократите на 28 август - дата, която се смята за символична, защото на нея се навършват точно 45 години от историческата реч на д-р Мартин Лутър Кинг, която започва с думите: "Имам една мечта".



http://dnes.dir.bg/2008/06/04/news3069348.html


Wall Street залага на Обама за президент на САЩ 04.06.2008 10:40
image
Барак Обама. Снимка: barackobama.com

Wall Street дава подкрепата си за кандидата на демократите за президент на САЩ Барак Обама въпреки опасенията, че администрацията му ще увеличи данъците и ще вземе строги мерки по отношение на търговията и регулациите, пише Ройтерс.

Wall Street разчита знаците, че демократите ще спечелят изборите, тъй като избирателите са недоволни от политиката на републиканците по отношение на икономиката и войната в Ирак. Фактът, че Обама започна да получава по-голям дял средства за кампанията си, подсказва, че инвеститорите просто искат да подкрепят евентуалния победител, коментира агенцията.

Сенаторът от Илинойс, който спечели във вторник битката с Хилъри Клинтън за номинацията за кандидат на демократите, е получил 7,9 млн. долара за кампанията си от инвестиционни компании, според данни на Центъра за отговорна политика (Center for Responsive Politics).

Неговият опонент кандидатът на републиканците Джон МакКейн, е събрал около 4,2 млн. долара, с което изостава дори от другите кандидати от своята партия – Рудолф Джулиани и Мит Ромни, които отдавна се отказаха от надпреварата.

Като цяло демократите са получили 57 на сто от средствата, отпуснати от инвестиционния сектор. Ако тази тенденция се задържи до ноември, това ще бъде първият случай от 1994 насам, при който демократите са привлекли повече средства от Wall Street, отколкото републиканците, в година на избори.


http://www.investor.bg/?id=64798


   Джордж Буш поздрави Барак Омаба за номинацията на Демократическата партия   image   image   image   04 юни 2008 | 16:55 | Агенция "Фокус"   image   image   image   Вашингтон. Американският президент Джордж Буш поздрави сенатора-демократ Барак Омаба с това, че е първият чернокож получил от голяма партия номинация за президент на САЩ и смята, че победата му показва, че САЩ „са изминали дълъг път”, предаде АФП, позовавайки се на Белия дом. 

  Кондолиза Райс: Победата на Обама показва, че САЩ са “изключителна” страна   image   image   image   04 юни 2008 | 17:20 | Агенция "Фокус"   image   image   image   Вашингтон. Американският държавен секретар Кондолиза Райс приветства днес номинирането на чернокожия сенатор Барак Обама за кандидат-президент на Демократическата партия, заявявайки, че това показва, че Америка е “изключителна страна”, предаде АФП.



Тагове:   street,   МАШИНАТА,   момче,   надви,


Гласувай:
0



1. eien - Сега "по американски"
04.06.2008 09:57
да не вземат да го убият...
цитирай
2. meto76 - В Америка има 200 милиона огнест...
04.06.2008 10:05
В Америка има 200 милиона огнестрелни оръжия в населението, смятам че всеки политик е изложен на еднаква опастност, ако не се съобразява с мнението на народа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582441
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031