Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2008 20:35 - Русия обяви война на Грузия
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 8950 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2008 01:01


Преди три десетилетия един велик американски президент даде най-точното определение за съществуващия тогава Съюз на съветските социалистически републики, а именно:  Империя на злото. Тази империя, която за своето близо 70 годишно съществуване успя да изтреби десетки милиони свои и чужди граждани, днес пак е агресор.
Наследника на тази безчовечна империя, днешна Русия със своите войски навлезе в територията на малка Грузия. Двадесет и осем години след съветската инвазия за завземането на Афганистан довела до геноцид спрямо афганистанското население и избиването на милиони жители на тази страна войнствения монгол пак иска да завзема чужди територии. Афганистан бе върнат в каменната ера, но свободния дух на тези хора устоя пред лицето на азиатския агресор. 63 години след окупирането на Източна Европа от съветските пълчища тази войнствена империя отново се опитва да завладее свои съсед - Грузия.
Ако днес свободния свят се огъне под натиска на тези пияндета, утре след Грузия жертва ще бъдат другите съседи на империята Украйна, Полша, Казахстан, България, Румъния, Словакия, Прибалтика и така докато на империята не й приседне.
Грузия е ключова страна за бъдещето на свободния свят.Това е единствената страна, през която може да минат нефта и газта от Средна Азия към световните пазари, заобикаляйки монополиста Русия. През територията на Грузия минават два петролопровода Баку - Джейхан и Баку - Супса, газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум и бъдещия газопровод конкурент на руския Южен поток - Набуко.
Не е случайно че рамо до рамо в този конфликт са кървата армия от червените безбожници на ченгето от КГБ и мюсюлманските им протежета в Южна Абхазия срещу свободна, православна Грузия. Тук вяра не играе, единствено интереса клати феса.
Южна Абхазия от векове е била грузинска територия.С население колкото Видин и територия по-малка и от Видинска област да претендираш да правиш държава това може да стане единствено с покровителстването на съседната Азиатска империя.Но днес не е 1979 год. Историята трудно се повтаря, но обикновено когато се случи, то е фарс.

http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=221212




Тагове:   война,   обяви,


Гласувай:
0



1. анонимен - Много прочуствено, но проблема не е ...
08.08.2008 20:53
Много прочуствено, но проблема не е в Русия, а в Това, че Саакашвили просто се надцени. Грузия нападна територия с 87 % процента етнически руснаци нима Русия трябва да мълчи. убиха 10 руски умиротворители нима и за това трябва да се мълчи. Защо Грузия обстрелва села на територията на Осетия... или може би това е добро дело. Русия няма избор, а Русия като няма избор обикновенно е безпощадна. Грузия ще плати ужасна цена, но няма да я плати политическият гений на Саакашвли, ще я платят цивилните, което е тъжно, не тъжно направо ужасно. Америка ще си замълчи този път защото и тя няма избор защото докато атовете се ритат магаретата страдат. Преди час се обади един приятел, който за нещастие е в Тбилиси - командировка и каза че руски фронтови бомбарзировачи летят на малка височана над града, но не предприемат враждебни действия, но преди това били унищожили две военни летища близо до границата. Язък за мирните трудови хорица....
Баг да прости мъртвите и да не дава господ още жертви
цитирай
2. анонимен - малоумник
08.08.2008 20:54
абе прост, ти знаеш ли че русия е втори след саудите по производство и експорт на петрол в света.
те ако искат още утря може да сринат целия свят не им трябва петрола на каспииския залив и защо не го правят това бе глупак. нали по твоята тъпа логика ако вземат и този петрол ще се свърши света бе недоразвито говедо
цитирай
3. bloghead - Постингът ти не струва
08.08.2008 20:59
Изключително едностранчиво разглеждане на проблема, без дори да говориш с факти за случилото се днес.
И тъй като говориш за геноцид - жертвите от военните действия днес са около 1000 мирно население от гр. Цхинвали. Хайде сега познай кой ги уби...грзуински военни части.

2-ка за блогът ти от мен по шестобалната.
цитирай
4. анонимен - Ти си малоумник
08.08.2008 21:02
Абе ей аланколу научисе да слушаш и да уважаваш мнението на другите, защото ако не правиш тези неща Си ГОЛЯМ МАЛОУМНИК, защо обиждаш автора, за някой неща е прав за други не, но това си е негово мнение, което той споделя в блогосферата ти имаш ли 3 грама мозък за да изложиш твоите виждания??? може би и аз съм малоумник ,като в коментара под поста излагам моята опзиция....
цитирай
5. анонимен - Като гледам подготовката, Русия е агресора!
08.08.2008 21:05
Съдя по такива вторични белези като подготвеността на форумните ченгета - повечето постинги са в полза на Злото, а това не е истинското съотношение! Значи им е било спуснато какво да правя и пишат предварително.
цитирай
6. анонимен - още един глупак
08.08.2008 21:06
Абе вас простите и неосведомени кой ви финансира та сте нацвъкали толкова блогове с проамериканска (антируска) пропаганда. Единствената империя на злото това е САЩ! Четете историята от 20ти век! Стига с тия пропагандни митове за избити от СССР! Я пребройте военните намеси на САЩ в страни по света! Та СССР с неговите полша унгария, чехия и афганистан не може да стъпи на малкия пръст на САЩ. Или мислите, че Иракчаните сами събориха паметника на Садам? Дори тези видео кадри са режисирани! Ирак е във хуманитарна катастрофа, но това не е новина, това не ни се казва! Само Ирак е по-голямо зло от стореното от СССР за 70 годишното му съществуване. Да оставим Виетнам, Никарагуа, Чили и т.н. Сега пак САЩ, Империята на злото!, мъти водата на Русия с тази подставена държавица Грузия.
цитирай
7. анонимен - <object width="425&q...
08.08.2008 21:06
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YP8apdKAj2M&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YP8apdKAj2M&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
цитирай
8. анонимен - meto, смешник
08.08.2008 21:07
изказваш се неподготвен!
Преди три десетилетия СССР може да е била наречена Империя на злото, а преди 3 столетия онези с изказалия се президент ги е нямало на картата и докато сега Русия все още я има и ще я има, интересно ми е след колко време сегашната Империя на злото няма да я има?!?
цитирай
9. meto76 - Русия е държава пред разпад, след ...
08.08.2008 21:10
Русия е държава пред разпад, след има няма 10-на години Чечения ще е свободна държава.Дагестан ще са свободна държава, Якутия и т.н. , докато се разпадне на съставните си части.
цитирай
10. анонимен - Мето, мето газ ли си пил бре
08.08.2008 21:15
Мето по - горе се опитах да те защитя, но това няма как да стане щото май наситина ти има нещо с тоз костовски манталитет няма стигнеш далеч. Русия ще се разпадне ама друг път
цитирай
11. анонимен - южна осетия не абхазия
08.08.2008 21:40
южна осетия не абхазия
цитирай
12. meto76 - Колко бих се радвал да има кой да ми ...
08.08.2008 21:41
Колко бих се радвал да има кой да ми плаща за хобито , което имам да коментирам актуалните събития, но за мое съжаление няма такъв.
цитирай
13. meto76 - Джон Маккейн направи изявление за ...
08.08.2008 21:47
Джон Маккейн направи изявление за ситуацията в Южна Осетия
08 август 2008 | 21:14 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Кандидатът на Републиканската партия за президент, сенатор Джон Маккейн, направи изявление във връзка с изострената ситуация в зоната на конфликта в непризнатата република Южна Осетия в Грузия. Американският информационен канал Си Ен Ен излъчи видеозапис от изявлението:
“САЩ трябва незабавно да свикат извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН и да призоват Русия да промени курса си. САЩ трябва да работят с ЕС за оказване на дипломатически натиск над Русия да промени този дързък курс, който е избрала. Трябва веднага да свикаме среща на Северноатлантическия съвет за оценка на сигурността на Грузия и мерките, които НАТО трябва да предприеме за да допринесе за стабилизирането на тази много опасна ситуация.
Най-важно сега е да се избягва понататъшната конфронтация между руските и грузинските сили. Последствията за евроатлантическата стабилност и сигурност са големи.”
цитирай
14. meto76 - Барак Обама: Призовавам за неза...
08.08.2008 21:47
Барак Обама: Призовавам за незабавно прекратяване на насилието в Грузия
08 август 2008 | 21:17 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Кандидат-президентът на Демократическата партия, сенатор Барак Обама, разпространи изявление с позицията си по отношение на събитията в Южна Осетия, предаде Си Ен Ен. В него се казва:
“Силно осъждам избухването на насилие в Грузия и призовавам за незабавно прекратяване на въоръжения конфликт. Сега е моментът Грузия и Русия да демонстрират въздържание и да избегнат войната. Грузинската териториална цялост трябва да се бъде уважавана. Всички страни в конфликта трябва да започнат преки преговори в името на стабилността в Грузия, а САЩ, ООН и международната общност трябва напълно да подкрепят намирането на решение на тази криза.”
цитирай
15. valsodar - След дъжд - качулка
08.08.2008 22:00
Това може да се каже с две думи за американската позиция по въпроса - докато грузинците провеждаха етническо прочистване, мълчаха като гъзове и бойкотираха съвета за сигурност към ООН ( виж новините ! ) , а сега като видяха грузинците обратния край на тоягата върху собствения си гръб и веднага - Помощ спасете ни от лошите руснаци.

Не са виновни самите грузинци като нация или етнос, не са виновни и осетинците - те просто са пешки в голямата война за пътя на водката и пътя на петрола.

Мето, един въпрос - ти що мълча цял ден, а чак сега , като видя отде духа вятъра взе становище по въпроса ?
цитирай
16. анонимен - Нещо за Чечня да казвате
08.08.2008 22:39
руски наемници?
цитирай
17. meto76 - Кондолиза Райс призова Русия да ...
08.08.2008 23:21
Кондолиза Райс призова Русия да изтегли военните си части от Грузия
08 август 2008 | 22:48 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс призова днес Русия да изтегли войските си от Грузия, след като руски бронирани части навлязоха на територията на Южна Осетия, предаде АФП.
"САЩ настояват за незабавното прекратяване на огъня в грузинския регион Южна Осетия. Призоваваме също така Русия да спре атаките си над Грузия от въздуха, както и да уважава териториалната цялост на Грузия и да изтегли частите си от грузинската земя", се казва в официалното изявление на Райс.
МЕЖДУНАРОДНАТА ПОДКРЕПА ЗА СВОБОДНА ГРУЗИЯ РАСТЕ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ЧАС.

АФП: Тбилиси поиска от САЩ да върнат със самолети грузинските военни части от Ирак в Грузия
08 август 2008 | 22:05 | Агенция "Фокус"
Тбилси. Грузия отправи днес искане към военното ръководство на САЩ да предостави самолети, с които грузинските войски в Ирак да бъдат върнати в обратно в страната, предаде АФП, като се позова на изявление на американското военно командване в САЩ.
цитирай
18. meto76 - Аз лично видях, как руски самолети ...
08.08.2008 23:23
Аз лично видях, как руски самолети хвърлят бомби по мирни граждани, заяви Михаил Саакашвили
08 август 2008 | 20:00 | Агенция "Фокус"
Тбилиси. Президентът на Грузия Михаил Саакашвили в интервю за Си Ен Ен заяви, че руски военни самолети са подложили на целенасочена бомбардировка мирни граждани на територията на Грузия, предаде РИА Новости.
“С очите си видях как днес два руски реактивни самолета прелетяха на много малка височина над пълен с хора пазар в малко градче в центъра на Грузия, което няма никакво отношение към конфликта и се намира далеч от Южна Осетия. Самолетите хвърлиха 500-килограмови бомби по цивилното население”, заяви президентът. “Аз се намирах наблизо и видях това с очите си”, посочи Михаил Саакашвили и подчерта, че броят на жертвите сред мирното население се увеличава.
цитирай
19. valsodar - Няма да дискутирам повече тук по тази тема :)
08.08.2008 23:51
Явно пропагандните комюникета са ти предостатъчни .
цитирай
20. анонимен - Мето Това е коментар, а ти едвали ще вземеш лев за твойте
09.08.2008 02:15
МакКейн, кандидата за президент на губещите за сега републиканци започна единствен ПР в полза на Грузия. А той разполага с огромни сили и средства за това, все пак е в разгара на президентска кампания. Буш си трае, а МакКейн е активен. Обама пък е за сега по скоро объркан. Не ви ли се струва интересно? В политиката и във войната няма проста победа и проста загуба.





Агресията на Грузия към Южна Осетия не може да е случайна. Друг е въпроса за правото им (уж е призната от ООН, но е под миротворческо наблюдение, като казуса Косово) да са там, правото на Русия да отговаря и т.н. Всички седят и обсъждат това, а сякаш никой не гледа какво интересува самите Южно Осетци. А те определено не искат да са в Грузия. Заради изпълненията на Берия преди години, те биха искали по-скоро да са във федерация с Албания, отколкото с Грузия. Вече има поне 1000 загинали Осетци, защото на тоя това, на оня онова. Но не това беше въпроса на писанието. Ясно е, че Грузия търси еднодневна война. Времето не е случайно подбрано – откриването на Олимпиадата. Вече идва и международната реакция – да се спрат военните действия. Този Хърватски Щурм не е нещо ново, и идва след препоръка от същите американски консултанти. Без значение колко ще продължат битките, войната ще приключи политически днес в 00:00. Където са войските тогава, от това място ще почнат преговорите. С тези сили. Грузия поема невероятен риск и в последните часове изглежда че по скоро губи. Те разчитаха и на силен ПР от САЩ какъвто за сега няма. Даже от миналата седмица уплашената поради подобни причини Латвия (над 30% етнически руснаци на територията си) май им е най-големия съюзник и се натиска да бъде очите и ушите на ЕС и да изказва от свое име мнението на ЕС, но дори те надали ще помогнат много на Грузия. Ще видим, интересното може би тепърва ще настава. Включително и като истински (политически) битки. Военните приключиха. В Цвинхали вече не се стреля и няма артилерийски обстрел след като дойде пъдаря и с няколко скромни танка и премерена бомбардировка затвори артилерийските точки. Има само ограничени улични боеве за сега, колкото да не се засяга повече цивилното население. Защото сега ще се броят труповете, и който е убил повече цивилни губи. А за сега изглежда Грузия води сериозно по този показател.

Направо се учудвам на слабия ПР от страна на САЩ. Употребата на предатори, наличието на американски военни по военните летища (дори самият Саакашвили го каза по CNN), двуседмичната подготовка, която подсказа дори на малките деца за какво ще става въпрос, инсинуациите по скоро подсказваха друго. А за момента изглежда Руският ПР е доминантен дори по западните медии, въпреки истеричните опити на Грузинския президент на всякъде (включително с директен опит за въвличане на САЩ във войната). Нещо повече, изказванията на американските официални лица са повече от скромни. Освен на едно…

МакКейн, кандидата за президент на губещите за сега републиканци започна единствен ПР в полза на Грузия. А той разполага с огромни сили и средства за това, все пак е в разгара на президентска кампания. Буш си трае, а МакКейн е активен. Обама пък е за сега по скоро объркан. Не ви ли се струва интересно? В политиката и във войната няма проста победа и проста загуба. Дори Грузия да изчезне от картата на земята това няма да е загуба за САЩ, защото те ще го разменят за нещо с Русия (Иран?) и обратно. Няма прости доминиращи и няма прости слаби. Очевидно е влиянието на американската дипломация и президентската администрация за тази война и този конкретен конфликт. Но сякаш плодовете от патриотизма и политическите действия не са насочени да бъдат спечелени от нея. МакКейн още не е, но вече действа като президент. Има конфликт и той като истински (и бивш) военен вече командва. Да се събере съвета на сигурнoст, да се събере политическия съвет, Русия да се изтегли, да има решение на ООН, Грузия да прекрати стрелбата… Възможно ли е САЩ да са подкокоросали Грузия на тази война, за да може губещата управляваща политическа сила да премести малко политически дивиденти в губещия им за сега кандидат за президент? Ошашквайки ЕС и излагайки го заради подкрепата му за Обама? Не звучи невъзможно. Ако е така малка Грузия и още по-малка Осетия вече дават жертви за МакКейн.
цитирай
21. анонимен - Komentaryt e pisan ot
09.08.2008 09:20
dylgogodishen ruski naemnik s gramadanski intelegtualni pretencii tip Dimitrij - njakoj otrasnal s romanite na Julian Semenov.
цитирай
22. анонимен - Кат Русия няма втора тъй коварна на света
09.08.2008 17:43
Русия е враг на България и е крайно време всички да го разберат. Няма приятели, има интереси. Едно време са съвпаднали, но това е било преди 130 години. Оттогава насам никога руските интереси не са били в полза на България, НИКОГА!
цитирай
23. анонимен - meto ?!!!
09.08.2008 17:52
Мето ?!! Абе не си ли много малък още, че да решаваш кой кого има право да убива ? Колко е хубаво, че си нищожество.
цитирай
24. meto76 - Грузия обвини Русия, че се е опитала ...
09.08.2008 18:41
Грузия обвини Русия, че се е опитала да взриви петролопровода Баку-Тбилиси-Джейхан


09 август 2008 | 17:53 | Агенция "Фокус"


Тбилиси. Грузия обвини Русия, че се е опитала да взриви петролопровода Баку-Тбилиси-Джейхан, предаде РБК. Грузинският министър на икономическото развитие Екатерина Шарашидзе съобщи, че руски самолети са бомбардирали съоръжението, но не са го улучили.
цитирай
25. meto76 - Еуропа Прес: Ситуацията в Южна О...
09.08.2008 18:46
Еуропа Прес: Ситуацията в Южна Осетия е на път да се превърне като тази в Косово преди години
09 август 2008 | 17:42 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Ситуацията в Южна Осетия е на път да се превърне като тази в Косово преди години, коментират експерти от Европейския съвет за външни отношения, и настояват ЕС да изпрати миротворчески контингент в Цхинвали, предаде агенция Еуропа Прес.
Евроекспертът Нико Попеску заяви, че от досега ЕС е имал възможност да се намеси в конфликта, но е пропуснала този шанс да влияе на събитията.
Институцията разкритикува руските миротворци, като ги обвини, че “не действат като миротворци” и предложи да бъде изпратен първият европейски контингент, който да следи отблизо ситуацията.
цитирай
26. анонимен - На бе келеме
09.08.2008 21:12
Грузински войници хвърляли гранати в мазетата на къщите в Цхинвали, където се укривали цивилни

Москва. Войници от грузинските сили със специално предназначение са хвърляли гранати в мазетата на къщите в Цхинвали, където се укривали жени и деца, съобщи за ИТАР-ТАСС бившият командващ въоръжените сили на Южна Осетия от 1991 до 1993 г. Олег Тезиев, свидетел на събитията.
“Децата изпращат sms-съобщения с молба за помощ. В тях се казва, че в мазета, наводнени от прекъснат водопровод, грузинските войници хвърляли гранати,” каза Тезиев.
цитирай
27. анонимен - на ит пак бе келеме
09.08.2008 21:14
Владимир Путин: Грузия нанесе смъртоносен удар по своята териториална цялост

09 август 2008 | 19:40 | Агенция "Фокус"
Москва. Руският премиер Владимир Путин заяви, че със своите действия в Южна Осетия Грузия е нанесла смъртоносен удар по своята териториална цялост и е извършила престъпление срещу собствения си народ, съобщи електронното издание Газета ру.
“Нанесен е смъртоносен удар срещу териториалната цялост на самата Грузия, което означава огромна вреда за нейната държавност: трудно е да си представим, как може след всичко случило се да бъде убедена Южна Осетия да остане в състава на грузинската държава”, заяви Путин, на съвещание във Владикавказ.
“Действията на грузинските власти в Южна Осетия разбира се са престъпление и то преди всичко спрямо техния собствен народ”, отбеляза руският премиер.
цитирай
28. анонимен - мешнициии
09.08.2008 22:21
Всички които са против руснаците са боклуци
лижете задниците на чифутите от сащ лайнари скапани .Скоро Грузия ще стане не страна от 3-тия свят ами ще бъде чак от 5-тия да им дойде акъла прост
цитирай
29. meto76 - Действията на Русия в Южна Осетия са ...
09.08.2008 23:39
Действията на Русия в Южна Осетия са “безобразие”
09 август 2008 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Вилнюс. Русия премина “всички червени линии” с “безобразно” нарушаване на международното право, като навлезе на грузинска територия, каза външният министър на Литва Петрас Вайтекунас, предаде АФП.
Вайтекунас, който се намира в Грузия, заявява в разпространено във Вилнюс изявление, че е съгласен с международното мнение, че “руските военни сили са преминали всички червени линии, преминавайки международно признатата граница и навлизайки на суверенната територия на Грузия”.
“Това е ясен акт с очевидни елементи на агресия и безобразно нарушаване на международното законодателство със гибелни последствия за регионалната и евроатлантическата стабилност и сигурност, както и за Евроатлантическите отношения с Русия”, допълва той.
Петрас Вайтекунас пристигна в петък в Грузия, за да се запознае с кризата и да запознае страните-членски на ЕС със случващото се.
МЕЖДУНАРОДНОТО ОСЪЖДАНЕ НА РУСКАТА ИНВАЗИЯ СЕ ЗАСИЛВА СЪС ВСЯКА ИЗМИНАТА МИНУТА.
цитирай
30. meto76 - Литва, Латвия, Естония и Полша о...
09.08.2008 23:47
Литва, Латвия, Естония и Полша осъдиха имперската политика на Русия спрямо Грузия и поискаха от ЕС и НАТО решително противопоставяне на опитите й да се намесва в чужди конфликти, се казва в съвместно тяхно изявление, цитирано от АФП.

„ЕС и НАТО трябва да се борят срещу империализма и опитите за разпалване на революции в Източна Европа". - заявяват лидерите на четирите държави.
цитирай
31. meto76 - ЕС призова Русия да уважава груз...
09.08.2008 23:50
ЕС призова Русия да уважава грузинската граница
09 август 2008 | 23:29 | Агенция "Фокус"
Париж. Късно днес ЕС призова Русия да уважава “суверенитета” и “териториалната цялост на Грузия и признатите й международни граници”, предаде АФП. Призивът е част от изявление, публикувано от френското председателство на съюза.
цитирай
32. анонимен - Стана страшно
09.08.2008 23:55
Метооо това, че Саакашвили ще яде мазната опашка е повече от ясно, САЩ го пребаха, руснаците ще го ебът и дори няма да го завият, но сега моля кементирай защо нито една грузинска електрона медия не работи пак ли руснаците са виновни или пък вече са избити толкова войници, че ако народа научи сам ще помете президента, а сега запомни "Който се абева с руската мечка обикновено го ебът съветските мечоци"
цитирай
33. meto76 - Украина призывает Россию вывести ...
10.08.2008 00:59
Украина призывает Россию вывести войска из Грузии
proUA / 09.08.2008 13:33

Украина призывает Российскую Федерацию вывести войска с территории Грузии. Об этом говорится в заявлении Министерства иностранных дел Украины, текст которого есть в распоряжении «proUA».

«В Украине с тревогой воспринимают сообщения о переходе конфликта в Южной Осетии (Грузия) в новую фазу с привлечением военного потенциала третьей стороны», - отмечается в заявлении.

«К сожалению, информация, поступающая с места событий, свидетельствует, что Российская Федерация, которая долгое время играла роль посредника в урегулировании, постепенно становится непосредственным участником конфликта», - отмечается в документе.
цитирай
34. анонимен - Русия
09.10.2009 15:37
Ха-ха-ха-какви смехории само, беше нападната и то по най-вулгарния начин територии, която е населена с 90 процента руснаци, бяха убити руски миротворци и какъв да бъде отговорът? Да стоят безучатно и да се усмихват руснаците ли? Май малко бой ядоха Грузия и компания..трябваше хубаво да ги ступат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580298
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031