Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2008 10:26 - Петър Стоянов: Първанов създаде олигархия в съдебната система
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0



Петър Стоянов: Първанов създаде олигархия в съдебната система

imageБившият президент и лидер на СДС Петър Стоянов обвини настоящия държавен глава Георги Първанов в узурпиране на съдебната власт, където негови съветници заемат ключови позиции.

"Президентът Георги Първанов създаде един модел в съдебната система с олигархически символ и доста далеч от европейския модел. Той е много по-близо до крайно-азиатските държави и страните от Латинска Америка, но това не е характерно за европейските държави", заяви Стоянов в понеделник пред БНР. Според него проблем има не само във факта, че името на Първанов фигурира в доклада на ОЛАФ.

 

Управляващите не могат да се придържат към комунистическия модел и да твърдят, че "са жертва на някакъв европейски заговор", каза Стоянов. Този път ние не принадлежим към различни лагери - Източния блок и Западна Европа, този път ние сме в един отбор, още по-просто - този път става въпрос за пари, заяви бившият президент. В по-глупава ситуация нито една друга нова страна членка не е изпадала, коментира той критиките на ЕС към София.

 

По думите му българите в ситуация, в която ЕС им е по-големият съюзник отколкото правителството и президента. ЕС, отнасяйки се така критично и остро към правителството, всъщност иска да помогне на българските граждани, смята Стоянов.

 

Той е на мнение, че само и единствено гражданите на България могат да определят изхода от сегашната тежка ситуация, като проявят инициатива и организират протести срещу управляващите, които разполагат с твърде голям финансов ресурс и се радват на медиен комфорт.

Стоянов подкрепя всяка критика на опозиционните лидери към президента и министър-председателя, но е на мнение, че днешните опозиционни лидери са актьори в сценарий, който обслужва българския олигархически модел и образът им е е накърнен.

 

"Е, коя е тази партия, кое е това акционерно дружество, ако щете, което ще търпи начело си шеф, който повече пречи, отколкото помага? Ама той имал големи заслуги в миналото. Заслугите в миналото ще станат още по-значими и ще бъдат отбелязани от българските граждани, ако нашите днешни политици бележат край на своята политическа кариера с един достоен акт, напускайки политиката и оставяйки след себе си достатъчното подготвени млади хора да заемат своите места", заяви Стоянов.

 

Той каза още, че "чисто човешки съжалил Иван Костов", когато за последно го видял в парламента. Докато лидерът на ДСБ "се движеше по коридора на парламента, двама 23-годишни репортери се подхилкваха зад гърба му, шегуваха се нещо с него", обясни Стоянов. Според Стоянов сегашният момент е изключително подходящ на преден план да излязат млади хора, срещу които не можеш да кажеш една укорителна дума. "Интелигентни хора, подготвени хора и в тяхно лице десният електорат на България да каже - а, значи има надежда. Ето, това са хората, които утре ще оглавят нашите партии, които, дай боже, и лека полека да почнат да се обединяват."

 


 

http://www.bgtopnews.com/?cid=9&NewsId=455


Тагове:   Стоянов,   олигархия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614306
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930