Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2010 15:29 - Становище на „Диневи Груп” относно неправомерните и злонамерени обвинения за законността на „Марина Диневи” – Свети Влас
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2010 15:30


Становище на „Диневи Груп” относно неправомерните и злонамерени обвинения за законността на „Марина Диневи” – Свети Влас
 
14 април 2010 | 10:32 | Диневи Груп

„Марина Диневи” в гр. Свети Влас е най-голямото яхтено пристанище в България и единственото новоизградено частно такова. Това е проект, изграден изцяло със собствени средства и представлява българска инвестиция, направена без държавна и общинска помощ, европейски средства или процедури по „заменки”.
От години пристанището е притегателен център за туристи и яхтсмени от цял свят и успя да превърне Свети Влас в модерен европейски курорт, респективно и България в търсена туристическа дестинация.
Безспорно тези факти са достойни за уважение, но очевидно трън в очите на определен кръг хора, които се опитаха по недостоен начин да поставят под съмнение законността на това съоръжение.

В тази връзка ръководството на „Диневи Груп” заявява, че изграждането на яхтено пристанище „Марина Диневи” е съобразено изцяло с действащата административна и нормативна уредба на Република България и отговаря на одобрената техническа документация.

В подкрепа на това излагаме следните аргументи:
• Документацията по изграждането на пристанището е одобрена и съгласувана от:
Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенция по кадастър, Областен управител - Бургас, Община Несебър, Национална компания „Пристанища” – Главно управление София, РДНСК, Изпълнителна агенция „Морска администрация” – София, Геозащита – Варна
• Яхтеното пристанище е изградено на основание Закон за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България; ЗУТ и Наредба 7 към него. Чл.92а, ал.2 от горепосочения закон гласи изрично, че „територията и инфраструктурата на пристанищата могат да бъдат собственост на държавата, на общините, на физически и юридически лица”.
И тъй като акваторията на РБългария е изключителна държавна собственост, ежегодно сме заплащали дължимата акваториална такса и всички местни данъци. Нямаме логично обяснение на какво се позовават твърденията за евентуална незаконност на изграденото от нас пристанище, както и тези за неправомерно усвояване на ДДС. Явно имаме наличие на абсолютна юридическа некомпетентност или злонамерено прикриване и изкривяване на информация и клеветнически нападки.

Представители на малка местна партия направиха опит да дискредитират „Диневи Груп” и в частност нас. Изразяваме категоричното си решение да използваме всички дадени ни от законите възможности, за да защитим в пълен обем правата и интересите си. Ще търсим наказателна и гражданска отговорност от виновните за всички тези тенденциозни клевети и противоправни действия.

Динко Динев
Йордан Динев
“ДИНЕВИ ГРУП”

http://www.focus-news.net/index.php?id=f14601



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14612224
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930