Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 00:27 - Слави Трифонов крие 20 милиона лева!
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 18244 Коментари: 15 Гласове:
7

Последна промяна: 05.05.2010 00:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

4 май 2010, 17:53 Шоубизнес   image
Кабаиванска - най-богата в шоубизнеса, Дългия - втори, а Лили Иванова - трета
Данъчните проверки, направени в края на миналата година на известни изпълнители, разкриха истинското лице на родния бизнес. Оказа се, че уж остарели и огладнели акули на естрадата, са всъщност милионери с тлъсти банкови сметки. Столичен седмичник обяви богатството на някои от най-богатите българи от шоубизнеса.

РАЙНА КАБАИВАНСКА - 30 млн. евро

Оперната прима е на голямата сцена вече 44 години. Тя е покорила Миланската скала, Метрополитън, Ковънт гардън, Болшой театър и т.н. Райна Кабаиванска е делила една сцена с Мария Калас, Мирела Френи, Лучано Павароти. Любопитен факт за нея е, че пее божествено, но заеква като говори. Дефектът получила на 7-годишна възраст, когато паднала от кон.

Хонорарите на Кабаиванска са космически, като по неофициални данни имуществото й е на стойност от поне 15 милиона евро. Като се прибавят парите на италианския й съпруг, който според слуховете бил доста заможен бизнесмен, гравитиращ около мафиотски клан, сумата набъбва до 35 милиона евро. Оперната примадона е известна с това, че харчи част от парите си за стипендии за млади таланти. Иначе парите й са поверени на голяма банка и на инвестиционен фонд.

Когато идва в България, Кабаиванска предпочита да отсяда на хотел. В Париж и Монте Карло обаче има луксозни апартаменти. Имотът й на френската Ривиера е с топлокация и дори във време на криза цената му не пада под 2.5 милиона евро.

СЛАВИ ТРИФОНОВ – 20 млн. лева

Самият Слави Трифонов се хвали, че вече е спестил достатъчно пари, за да се пенсионира и да заживее в чужбина. Според негови познати той има в сметка около 15-16 млн. лв. Притежава и два апартамента в София на обща стойност 350 хиляди евро, както и инвестиции в различни начинания. Основният източник на доходи обаче си остава договорът му с Би Ти Ви за излъчването на “Шоуто на Слави”.

Говори се, че начален тласък за бизнес възхода на Трифонов са дали покойните Илия Павлов, Емил Кюлев и Георги Илиев. И има логика в подобни твърдения. Навремето шоуто на Дългия “Хъшове” се излъчваше от подземието на хотел “България”, собственост на “Мултигруп”.

Парите на Трифонов са концентрирани в продуцентската къща “Седем осми”. Тя е регистрирана в офшорната зона Делауеър, САЩ, така че на практика той не плаща данъци.

Слави печели много, но и бая е губил. Милионите от парите потънаха в опитите му “да ги завърти” на борсата. Дружеството “Адванс”, което бе основано с негово активно участие, претърпя крах. Сделките с недвижими имоти, включително с т.нар. царски гори, също бяха провал. И въпреки всичко тлъстият договор с Би Ти Ви държи Слави в каймака на най-богатите български звезди.

ЛИЛИ ИВАНОВА – 12 млн. лева

Певицата с уникално дълга кариера е известна с високите си хонорари. От години тя пее за най-малко 20 хил. лева на изява. Но дори това не е основата на благосъстоянието на Лили. Певицата има зад гърба си 6-годишен гурбет в бившата ГДР. В годините на развития социализъм българите можеха да притежават източногермански марки, но нямаше къде да ги харчат. Така беше до 1990-а – годината на обединението на Западна и Източна Германия. Тогава в един миг неизползваемата соцвалута на Лили се превърнала в западноевропейско разплащателно средство. Но и това не е всичко. Германците чинно продължавали да си плащат авторските права на примата ни. Превеждали пари и за плочите й, които по повелята на Хонекер през 80-те били издавани в огромни тиражи.

Същата съдба има и творчеството на Лили в бившия Съветски съюз. Отчисленията за огромните й руски тиражи тя е вземала в забравените вече преводни рубли (конвертируемата виртуална валута на соца). С промените обаче получила шанс да ги смени в източногермански марки, а оттам и в западногермански. Така демокрацията направи Лили несметно заможна.

При изчисляването на богатството на естрадната прима трябва да се вземе предвид и луксозният й апартамент на софийската улица “Оборище”. Освен това името на певицата бе използвано в рекламни кампании на един затворен комплекс до американското посолство в София и на топлокация в “Слънчев бряг”. И на двете места Лили е получила апартаменти. Простите сметки сочат, че Иванова притежава в сметки над 12 милиона лева, които държи в 3 различни български банки, а в имоти – около 800 хил. евро.

Сред най-богатите българи в шоубизнеса фигурите и името на друга естрадна легенда – Васил Найденов. Според проучването неговото състояние наброява 7 милиона лева. С 6 милиона лева може да се похвали Богдана Карадочева, с 5,5 млн. лв. – Димитър Цонев, с 5 млн. лв. – Азис, с 3 млн. лв. – Ивана и с 2,3 млн. лв. – Любо Нейков.

http://www.blitz.bg/news/article/77529


Тагове:   милиона,


Гласувай:
7



1. loran - ххмммм
05.05.2010 08:15
Как съм я пропуснала тази новинка ;)
цитирай
2. анонимен - ЛЪВИЦАТА
05.05.2010 13:55
СЛАВИ НЕ СЕ ПРАВИ НА ТОЛКОВА ВЕЛИК ! НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО ОТ КЪДЕ СА ТИ МИЛИОНИТЕ....НО НЕ ЗАБРАВЯЙ , ЧЕ ОКЪДЕТО СА ДОШЛИ ТАМ ЩЕ ОТИДАТ...ОТГОРЕ ОНИЯ ГЛЕДА И РАЗПРЕДЕЛЯ ...БЛАГАТА. НЕ СЕ РАДВАЙ НА ЧУЖДИТЕ НЕВОЛИ .. СПРИ ДА СЕ ПОДИГРАВАШ НА ГОСПОДИН БОРИСОВ !!! ОСТАВЕТЕ МИНИСТЪРА СПОКОЙНО ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА , НЕ МУ ПРЕЧЕТЕ ПИШЛИМЕТА ТАКИВА..НЕ ВИ ПРИЛИЧА , ДО ВЧЕРА ОБЯДВАХТЕ И ВЕЧЕРЯХТЕ ЗАЕДНО , А ДНЕС СЕ ИЗЛАГАТЕ ПРЕД СВЕТА !!! НИЕ ВИ ГЛЕДАМЕ ОТ ВСЯКЪДЕ И ВИ СЕ ЧУДИМ НА ТЪПИТЕ МУТРИ...НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОЛКОВА БЪРЗО ...! МНОГО МАЛКО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕК... НАКРАЯ ВСИЧКО СТИГА ДО 2 НА 1 !!! НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ ОТ КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ! ПРОКОБАТА Е СТРАШНА ! БИ ТИ ВИ , ЩЕ УГАСНЕ ЕДИН ДЕН И ПОСЛЕ......ОПИЧАЙ СИ АКЪЛА !!!
цитирай
3. анонимен - мето мъжкият вариант на тъпата лоран
05.05.2010 14:31
мето, сигурно си някой дебел, тъп и противен плужек, които мае чекии върху еротични списания. познавам васил найденов и дума от това, което си написал не е вярно. предполагам, че и за другите споменати в статията е същото
цитирай
4. анонимен - ихааааа
05.05.2010 14:41
Големия патриот Слави не плаща данъци в България, естествено. Всичко е за пари, и това е ясно дори и на малкото фенове на потъващия му кораб :) Браво месия, изкарай още пари извън България. И спри да се подиграваш на Борисов, не си и близо даже до него.
цитирай
5. анонимен - чудя се защо работят милионерите...
05.05.2010 16:16
кога ще си изхарчат парите?
аристократите нищо не са работили само са харчели и пак е оставало..
от богатството им, а нашите селяци бъхтат и умират млади..от стрес,
защото доходите им са със съмнителен произход, или ги ликвидират преждевременно, да не пречат.
цитирай
6. анонимен - dai formula za okapaziavaneto. de sa 20 mil pred edim miliard, be ORA
05.05.2010 17:05
kade otidoa i kade doidoa miliardo na Gerbelina li beshe onaia Cyftalnia ili Naftalina nenaam, kopee. ama da mi sravnaat nekakof bedniuga s dvaase milione a otsresta maca Ceca da mlaca Miliardo e ebasi kupona; i drugo Kabaivanska imala soprug gravitirast okolo mafiotetata, a Cvycailina s kogo gravitira, be, a, s pojarnikar bageristo nali?
цитирай
7. анонимен - Васил Найденов дали има толкова?
05.05.2010 17:56
Какви 7 милиона да има Васил Найденов? Нали на скоро разбрахме,чене е платил нито лев данъци! После пи едно кафе в НАП и обеща да си плати некакви данъци :-)
Сега ако НАп разберат за 7-те милки ще го обложат с плосък данък 10% е той ще дължи 700 000 лв. данъци! Хайде на бас дали ще си плати данъците!
Затова най-доброто решение за такива хубавци е данъчната амнистия и всеки да си обяви недекларираните доходи и да се обложат с 10% еднократно и да спят спокойно!
цитирай
8. анонимен - Слави Чалгата е едно от ваъ-вредните за народаинструменти на Мултигруп
05.05.2010 19:37
Слави Трифоново "допринесе" най-мнага за опростачването, чалганизацията и циганизацията на цяло поколение българи !
цитирай
9. анонимен - Слави Чалгата е едно от най-вредните за деморализиране нструменти на Мултигруп
05.05.2010 19:39
Слави Трифонов "допринесе" най-много за опростачването, чалганизацията и циганизацията на второ поколение българи !
цитирай
10. ka4ak - Вместо да се пънеш,помисли дали Дянков е неразбиращия!
05.05.2010 20:50
Аз,не познавам човек в България,който е декларирал петте лева които съм му дал!!!:(((
цитирай
11. анонимен - ИИИхаааа, дръж ми како ватенката че ...
05.05.2010 21:44
ИИИхаааа, дръж ми како ватенката че бако ма надигра!
цитирай
12. pin777 - Признавам си, не прочетох коментарите
05.05.2010 22:31
обикновено го правя, но сега направо ще си дам мнението..

На тълпата и дай хляб и зрелище. Е 'хляб' няма, но поне зрелище има... Съжелявам, че толкова негативно но.... такава е истината. На Българина му дай да 'разпне на кръст' някого, 'хляб' не му е нужен. Може да умре от глад ама няма да спре да 'плюе' и да дерзае по 'разпнатия'...

п.п: Без особена симпатия към 'разпнатите' в случая ...
цитирай
13. анонимен - слави никога няма да бъде щастлив! и 20 милиарда да има.
05.05.2010 22:37
анонимен написа:
кога ще си изхарчат парите?
аристократите нищо не са работили само са харчели и пак е оставало..
от богатството им, а нашите селяци бъхтат и умират млади..от стрес,
защото доходите им са със съмнителен произход, или ги ликвидират преждевременно, да не пречат.

нашият дълъг андрешко работи,защото е алчен!!!!!!!!!! думата аристокрация само я е чел. то си говори като селяндурче,държи се като селяндурче,има стил на селяндурче...нищо,че в БТВ слага скъпа вратовръзка върху дънките...славчо,палачинката се обръща винаги...кофти,че някойи мутри нямат време да схванат.
цитирай
14. анонимен - ZA6TO NE SI GLEDATE RABOTATA
24.10.2010 18:03
SLAVI E GENII!
JALKO, 4E NE RAZBIRATE, NE RAZBIRATE NITO TVOR4ESTVOTO MU, NITO 6OUTO MU ZA6TOTO I TO E ZA INTELEGENTNI HORA!
BALGARIA NE E IMALA I SKLORO EDVA LI 6TE IMA TAKAV GENIALEN 4OVEK KATO NEGO! VSI4KI, KOITO NE GO HARESVAT TRIABVA DA ZNAIAT, CHE PROBLEMA E V TIAH
цитирай
15. анонимен - Източник за Тя е регистрирана в офшорната зона Делауеър, САЩ
30.11.2010 05:47
Откъде черпиш инфо за това, че продуцентската фирма на Трифонов "Седем осми"
е регистрирана в офшорната зона на Delaware US ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580186
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031