Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2010 15:53 - Шефът на "Бритиш петролиъм" Тони Хейуърд подава оставка
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1401 Коментари: 1 Гласове:
2



image Шефът на Бритиш петролиъм Тони Хейуърд ще напусне поста през следващите дни EPA/БГНЕС
Шефът на ”БП” подава оставка News.dir.bg - 25 Юли 2010, 14:39
Шефът на "Бритиш петролиъм" (БП)Тони Хейуърд ще напусне поста през следващите дни, съобщи днес британски вестник, предаде БТА.



Според "Сънди телеграф" Хейуърд, който бе критикуван заради справянето с
петролния разлив в Мексиканския залив, е решил да подаде оставка преди обявяването във вторник на резултатите за полугодието на компанията. В сряда "Таймс" бе съобщил, че Хейуърд ще се оттегли до десет седмици, за да помогне на компанията да се съвземе от кризата, припомня Франс прес.



Бордът на директорите на "Бритиш Петролиъм" ще обсъди бъдещето на генералния си директор Тони Хейуърд на заседанието си утре, съобщиха запознати източници пред Ройтерс. По думите им основният въпрос ще бъде кога Хейуърд да напусне "БП", а не дали да остане в компанията. В момента се уточняват подробностите, твърди източникът.



Днес екипите побързаха да се върнат на работа по запушването на изтичащия петрол след като тропическата буря „Бони” премина, а инженерите се надяват на достатъчно дълъг „прозорец” от ясно време, за да спрат нефтения фонтан, пише „Гардиън”. Но в пика на сезона на ураганите в началото на август има шанс веднага след „Бони” да последва друга тропическа буря.



Междувременно британският външен министър
отрече "Бритиш петролиъм" да има нещо общо с освобождаването на Меграхи. Решението на шотландските власти да освободят единствения осъден за атентата над Локърби е "погрешно и заблудено", но няма доказателства, че Абдел Басет ал Меграхи е бил върнат на Либия срещу изгодни петролни сделки, заяви британският министър на външните работи Уилям Хейг, цитиран от Асошиейтед прес.



Хейг изпрати писмо до американския сенатор Джон Кери, председател на комисията по външни отношения в Сената, в което посочва, че той, също като британския премиер Дейвид Камерън, не е съгласен с освобождаването на Меграхи, но това е решение единствено на Шотландия.



Комисията по външни отношения в американския Сенат разследва подозрението, че БП е лобирала пред шотландските власти да освободят Меграхи, за да си осигури договори в Либия. Компанията отрича да се е намесвала по случая.



Меграхи бе осъден на доживотен затвор за атентата срещу самолет на американската авиокомпания "Пан Ам" над шотландското село Локърби през 1988 г., при който загинаха 270 души, повечето от които граждани на САЩ. Той бе освободен през август миналата година с аргумента, че е болен от рак в терминална фаза и му остават няколко месеца живот, но все още е жив - близо една година по-късно, а според лекари може да живее още поне 10 години.


http://banks.dir.bg/2010/07/25/news6790831.html


Тагове:   оставка,


Гласувай:
2



1. mominasylza - ами то беше крайно време
25.07.2010 16:19
И да я подаде и да не, е вече все тая.Еко–равновесието е до толкова нарушено в М.залив, а и чрез него бавно и полека в океана,че в близко бъдеще ще се чуе...ако разрешат разбира се да се изнесе информация...ама на кой му дреме и на кой му пука,Господата на такива постове живеят така,сякаш не седим всичките в една лодка и ако се обърне...какво,на Марс или Луната плантации ли имат,където да могат да се спасят. Рибата която ще може да се консумира/ако изобщо остане такава/ ще бъде по скупа от златото,а за водата няма какво да говорим...господ да ни е на помощ щото друг май няма
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582525
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031