Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2011 23:15 - Митниците отново проверяват пивоварната на Мишо Бирата,Европарламентът изслушва Цветанов за подслушването
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1063 Коментари: 0 Гласове:
4



Митниците отново проверяват пивоварната на Мишо Бирата 
 /ВИДЕО/
Притеснен съм, че с проверките във фабриката има някаква заигравка, смята синдикалист        

 

Агенция "Митници" е започнала нова ревизия в пивоварна „Леденика", съобщи каза Красимир Пащрапански, председател на Синдикат "Бира, храни и напитки" към КНСБ. Проверката е трябвало да приключи до края на месеца, но шефът на митниците Ваньо Танов е обяснил, че ревизията ще продължи до края на февруари.

Инспекторите са заплашили колектива на пивоварната, че ще понесе санкциите, наложени на предприятието. Това, според синдикалиста, говори, че дейността на "Леденика" е предварително обречена, а съдбата на близо 200 работника в Мездра е заложник на големи политически игри, твърди Пащрапански.

Според него СРС-тата, които излязоха в медиите, са доказателство за нечисти интереси. „Притеснен съм от изказването на шефа на митниците, че ще има големи санкции на пивоварната", каза още синдикалистът. Оказало се, че след като е върнат лиценза на „Леденика" това би трябвало да означава, че са попълнени всички пропуски, а сега изведнъж отново започва проверка. Пащрапански не е запознат заради какви нарушения се прави втората проверка във фабриката. „Притеснявам се, че тук има някакви заигравания", коментира синдикалистът.

Според него наложените санкции трябва да се изплащат през лятото, когато продажбата на бира върви много по-добре. В момента тежестта по изплащането им ще падне върху самите работници, предупреди Пащрапански. Той обясни, че синдикатите се притесняват от проверките на митниците, тъй като може да се стигне до закриване на работни места.


http://www.livenews.bg/bulgaria/s/355771821-Mitnitsite_otnovo_proveryavat_pivovarnata_na_Misho_Birata_VIDEO.html


Европарламентът изслушва Цветанов за безконтролното подслушване до две-три седмици 24.01.2011 г. 15:12 ч. imageimage image  

Възможно е вътрешният министър Цветан Цветанов и председателят на парламентарната подкомисия за контрол на използването на Специални разузнавателни средства (СРС) Явор Нотев да бъдат изслушани в Европейския парламент заради скандалите с безконтролното подслушване от страна на МВР, от което вече пострадаха високопоставени държавни чиновници, министър и дори самият премиер Бойко Борисов. Съобщението беше направено от българския евродепутат Станимир Илчев, който каза, че групата на либералите, в която членува, е изпратила писмо до Европейската комисия във връзка със сигнала с подслушванията в България. По думите на Илчев изслушването може да се състои още след две или три седмици в Страсбург.

 

Евродепутатът обясни, че освен Цветанов и Нотев в Европарламента могат да бъдат изслушани и представители на неправителствените организации, както и представители на опозиционни политически сили.

Във връзка с подслушването в България, от името на фракцията на либералите в Европарламента евродепутатите Станимир Илчев, Антония Първанова, Метин Казак, Ренате Вебер, Софи Инт Велд, Сара Лъдфорд са изпратили писмо до ЕК, в което питат  дали комисията смята, че ситуацията в България е в разрез с европейските задължения по отношение на правата на човека и основните свободи и правото на личен живот, които са заложени в Европейската конвенция за правата на човека и в Хартата на основните права.

Депутатите отбелязват, че през последните месеци в България се наблюдава една продължаваща тревожна ситуация, породена от наскоро ескалиралата употреба на използването на СРС-та.

В писмото до ЕК пише още: "Има случаи, в които не е ясно дали е имало официално съдебно разрешение за използването на СРС-та, както и умишлено представяне на информация, получена от СРС, на медиите, а не на съответните оторизирани институции. В много от случаите на подслушване има очевидни политически манипулации, които известни и неизвестни обществени сили и фактори формулират в контекста на започнала вече предизборна кампания".

Днес евродепутатът Станимир Илчев беше категоричен, че групата на либералите ще  потърси подкрепата и на другите парламентарни групи, за да се проведе в Европарламента дискусия по темата с безконтролното подслушване.

http://glasove.com/article-11699.php




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14622382
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930