Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 23:11 - Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“ с декларация за бившия служител на ДАНС Р. Миленов
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1434 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 26.01.2011 23:13



2011.01.23 Няма коментари

Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“ със специална декларация кани бившия служител на ДАНС Росен Миленов да влезе във връзка с асоциацията, научи Eurochicago.com. Ето и съдържанието на самата декларация.

 


ДЕКЛАРАЦИЯ на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“,
носител на международната награда „Златен гълъб“ за защита на човешките права

Ние, членовете на АССАП, защитаваме свободата на словото и човешкото право да се търси и казва истината. Шокирани сме от мащабите на беззаконието в прилагането на СРС-та от институциите на демократична България. Все по-ясно става, че много често тези средства се използват за уреждане на лични и бизнес сметки, за шантаж и изнудване, а не за борба с престъпността.

Станахме свидетели на позорно поведение на български министри и високопоставени чиновници на конституционно демократичната Република България, член на ЕС, които подкрепиха публично тоталното подслушване, като метод за управление у нас. На тях можем да кажем единствено, че който заменя злокобната ДС за сегашното МВР заслужава и едното и другото.

Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“ кани бившия служител на ДАНС Росен Миленов да влезе във връзка с асоциацията. Имайки предвид огромната обществена значимост на разкритията, които г-н Миленов смята да направи, с основание предполагаме, че той може да бъде подложен на натиск и сигурността му да бъде застрашена.

В такъв случай най-добрата защита е публичността, както доказа случаят с българския ядрен физик Георги Котев, който преди три години направи подобно изявление в Интернет, разкривайки чудовищни злоупотреби в АЕЦ Козлодуй.

Като подкрепа за Котев, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“ (АССАП) предприе обществени и юридически действия, които доведоха до признанието на министър Трайчо Трайков, че в България има енергийна мафия и до получаването на достъп до грижливо прикривана информация (линк) .

Време е българското правораздаване в лицето на българската прокуратура да спре да мълчи и да влезе в ролята си на независим и активен гарант на законността. Призоваваме Румен Миленов да бъде изслушан както от Подкомисията за контрол на СРС в Парламента, така и от главния прокурор Борис Велчев.

От името на АССАП
Петър Пенчев
p_p_trojanski@yahoo.com
GSM 0887-525032


image

Наградата на АССАП


http://www.eurochicago.com/2011/01/politkovskaya-s-deklaratsiya-za-milenov/




Гласувай:
3



1. zaw12929 - Вие сигурно също сте от друга мафия, кактто си мислите
28.01.2011 16:00
Герб са башка- БОЙКО МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ НЕЩО ПО ВЕЧЕ...
Външната криза няма как да премахне ГЕРБ, а вътрешната?! Веднъж завинаги трябва да се удари по начин, адекватен на обстановката- защото няма такава страна. И той, Бойко го направи, взе инициативата, с техните камъни по техните глави. Даде им флашки със записи, предизвика ги да коментират, остави ги да се убедят, че със записи, каквото и да "говорят на записите" няма как да го свалят- ако не са направени по закон, няма как да са годно доказателство. Те са уличени, а вотът даде спокойствие на управниците.
ПОЛИТКОВСКАЯ Е АМЕРИКАНСКА ГРАЖДАНКА, ЖИВЕЕЩА ДО УБИЙСТВОТО В рУСИЯ И НЕ РУСИЯ ИМАШЕ ПЛюСОВЕ ОТ УБИЙСТВОТО И А ТЕЗИ, КОИТО ДИГАТ ШУМ...., А У НАС , КАКТО ВИНАГИ СМЕ ПАПАГАЛИ...
ДОБРЕ, ЧЕ БОИКО Е ЕДИН ЗА ВСИЧКИ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615907
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930