Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 21:32 - ГЕРБ вече има пълно мнозинство в парламента
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 2974 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГЕРБ вече има пълно мнозинство в парламента 09.02.2011 г. 18:31 ч. imageimage image  

ГЕРБ ще има пълно мнозинство в Народното събрание, след като шестима независими депутати обявиха с декларация, че ще подкрепят правителството на Бойко Борисов. По този начин групата на ГЕРБ в парламента практически се увеличи от 117 депутати на 123, при необходими за мнозинство 121. Новите попълнения в управляващото мнозинство са Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов. В специална декларация, написана в стил "Цветан Цветанов", отцепилите се основно от РЗС депутати заявяват, че са част от дясно-центристкото мнозинство, подкрепящо българското правителство в неговите усилия за промяна на статуквото от прехода, режисирано и контролирано от бившата ДС.

 

В декларацията на борците срещу статуквото на прехода се казва още: "Европейската парламентарна политическа практика изисква ясно разграничаване между управление и опозиция. ЕНП и дясноконсервативните партии от Евроатлантическия регион са дали еднозначно своята подкрепа за програмата и политиката на правителството на премиера Бойко Борисов. Тази политика, насочена срещу корупцията, организираната престъпност и всички рецидиви на контролирания преход, изцяло среща нашето одобрение и пълна подкрепа, защото съвпада с желанията и очакванията на нашите избиратели. Те дадоха категорично своя вот срещу лошото управление на тройната коалиция, доминирана от БСП и излъчена с мандата на ДПС”.

Независимите депутати заявяват, че са направили своя избор и категорично ще се противопоставят на опитите за дестабилизация на държавността и политическия живот в България.

Кои са борците срещу ДС и статуквото на прехода?

Венцислав Върбанов е депутат в 38-ото (ОДС), 39-ото (ОДС), 40-ото (БНС) и 41-вото народно събрание. Бил е министър на земеделието в правителството на Иван Костов. На последните избори беше избран за депутат с листата на Синята коалиция. Малко след избирането му за депутат в 41-вото Народно събрание, мандатът му беше прекратен от Конституционния съд, след като лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов сезираха Конституционния съд, че изборът му е незаконен. Малко по-късно с ново решение на съда Върбанов беше върнат в парламента и веднага напусна групата на сините. До момента той членува в партията "Обединени земеделци" с лидер Анастасия Мозер, която продължава да е част от Синята коалиция. След като беше министър, се превърна в обвиняем по редица дела за злоупотреби, но съдът го оправда.

Марио Тагарински е депутат в 37-ото (СДС), 38-ото (ОДС), 39-ото (ОДС), 40-ото (ОДС) и 41-вото народно събрание (РЗС). От 1997 до 1999 г. е министър на държавната администрация в правителството на Иван Костов. През 2009 г. е избран за заместник Велик Майстор на масоните в България и за депутат от РЗС. В края на 2009 г. напуска парламентарната група на партия "Ред, законност и справедливост", с което предизвиква нейното разпадане. Оттогава неофициално подкрепяше ГЕРБ.

Димитър Чукарски започва политическата си кариера в БЗНС-НС с лидер Анастасия Мозер. Бил е началник на кабинета на земеделския министър Венцислав Върбанов в правителството на Иван Костов. След това за известен период от време е секретар по административните въпроси, връзки с медиите и говорител на БЗНС-НС. През 2006 г. се отцепва от Анастасия Мозер и преминава в земеделския съюз на Стефан Личев. В края на 2008 г. заедно със Стефан Личев е част от организираното от Христо Ковачки Движение „Напред“, което се разпада малко преди парламентарните избори през 2009 г. В последния момент Чукарски е включен в листите на РЗС, откъдето е избран за депутат. Напуска партията на Яне Янев през март 2010 г., като мотивира решението си с това, че РЗС води твърде крайна политика.

Тодор Великов стана известен преди 10 години благодарение на Евгени Дайнов, който пращаше яростни кореспонденции от с. Миндя до в. "Сега" за безобразията, които Великов върши в качеството си на лидер на СДС във Велико Търново и депутат в 38-ото народно събрание. Дайнов посочваше Великов като пример за отвратителното лице на "синята" корупция и клиентела. Това не попречи на Иван Костов през 2004 г. да го вземе в ДСБ, а благодарение на Димитър Абаджиев Великов стана координатор на костовистката партия за Велико Търново. По-късно, пак с помощта на Абаджиев, Тодор Великов се добра отново до парламента, като беше включен в листите на РЗС. Напусна партията на Яне Янев заради гей скандала, който се разрази около лидера на РЗС.

Димитър Колев започва политическата си кариера от НДСВ. През 2001 г. е назначен за областен управител на Пернишка област от правителството на Симеон Сакскобургготски. Остава на този пост до 2005 г. През 2007 г. се кандидатира за кмет на Перник от формацията „Съюз за Перник“. По време на изборите около името му избухва скандал за купуване на гласове. В една от мините, притежавани от Христо Ковачки, със скрита камера беше заснето как се контролила вот в полза на Колев. Прокуратурата образува разследване по случая, но с времето всичко утихна. Тогава Колев загуби кметските избори в Перник на втори тур, но формацията му „Съюз за Перник“ спечели мнозинство в общинския съвет. През 2009 г. Колев успя да влезе в листите на РЗС и да стане депутат. Напусна партията на Яне Янев заедно с колегата си Дарин Матов при поискания от Бойко Борисов вот на доверие от Народното събрание и гласува в подкрепа на ГЕРБ.

Депутатът Дарин Матов е най-неизвестният от новоприсъединилите се към ГЕРБ депутати. Той кара първи мандат в парламента и също е избран за депутат с листата на РЗС. Преди да влезе в политиката, се е занимавал с бизнес.

http://www.glasove.com/article-11970.php




Гласувай:
10



1. penchoan - Атака отива в историята
09.02.2011 22:07
ГЕРБ си напазарува депутати и АТАКА вече става излишна.
цитирай
2. mt46 - И това няма да ги спаси...
10.02.2011 08:15
И герберите ще станат излишни...
цитирай
3. lambo - ГЕРБ си напазарува депутати и АТАКА вече става излишна
10.02.2011 20:28
Как ли ще го понесе това Сидерчо ?
Щото аз си мисля че "безусловната подкрепа за ГЕРБ", е само на думи
Сидеров е изнудвал Борисов преди всяко гласуване
И всеки друг на мястото на Воленчо, би се възползвал по този начин
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582333
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031