Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2011 23:38 - Цветан Цветанов: Задържан е зам.министър от правителството на Станишев като посредник при получаване на откуп за краден автомобил
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1823 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 08.03.2011 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Министър Цветан Цветанов: Задържан е Феим Чаушев като посредник при получаване на откуп за краден автомобил
  08 март 2011 | 23:10 | Агенция "Фокус" Начало / Общество



София. Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев - Феим Чаушев е бил задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил. Това съобщи за Агенция „Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи.
„Късно тази вечер, при извършване на полицейска операция за предотвратяване на предаване на откуп за краден автомобил, в София бе задържан бившият-заместник министър на външните работи Феим Чаушев”, каза Цветанов за „Фокус”.
Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел. Автомобилът е бил без застраховка. Приблизителната му стойност е около сто хиляди евро, каза министър Цветанов за „Фокус”.
Турският гражданин, който е собственик на автомобила е потърсил помощ от полицията. Според разказа му - той се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят автомобила.
Според разказа на потърпевшия, след няколко дни Феим Чаушев му заявил, че това може да стане, но ако се плати откуп на крадците 25 000 евро.
Така тази вечер около 20.00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откуп за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е сумата, която са успели да съберат. Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва „ за да си оправят нещата”.
Феим Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в ж.к. „Лозенец” и е отведен в СДВР. Задържан е и 37-годишният Ивайло Г., който трябвало да получи откупа. В момента продължават разпитите.
Извършват се процесуално-следствени действия.
При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза министър Цветан Цветанов.

Агенция „Фокус” припомня:
Кой е Феим Чаушев?


Феим Чаушев беше заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година, когато подаде оставка заради скандал около двойната му самоличност.
Бившият заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев Феим Чаушев стана популярен със скандала около двете му имена - Феим Юсеинов Чаушев или Петър Юриев Чаушев. С едното си име Чаушев е бил в директорския борд на голям курортен комплекс, както и в други търговски дружества, докато в същото време бил и заместник-министър на външните работи под другото си име. Чаушев се оправда, че не е знаел, че не е бил заличен от управата на въпросните сдружения и обяви, че не е получил нито лев от участието си във фирмите. Той си е сменил името с решение на съда в Пещера през 2001 година от Петър на Феим и до 2006 година не си е извадил нова лична карта, което пък е друго нарушение на законите.
Почти по същото време излезе и псевдонимът му от досието като сътрудник на бившата Държавна сигурност – Бисер. Според информацията, бил е вербуван в родното си село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.
Скандалът завари заместник-външния министър в Африка. На 24 март 2008 година Феим Чаушев подаде оставка като заместник-министър на външните работи като сред мотивите посочи клеветническата кампания срещу него.
В изявление пред медиите той обяви, че напълно законно е притежавал удостоверение от съда за идентичност на двете имена – Петър и Феим и че не се е облагодетелствал от участието си във фирми докато е бил заместник-министър.
Като заместник-министър на външните работи Феим Чаушев се занимаваше особено отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия. Въпреки скандала около двойната му самоличност, след оставката му външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев му благодариха за добрата работа около разрешаването на казуса с осъдените на смърт българки в Либия и я оцениха като професионална.
Ивайло Калфин го похвали за работата му за активизиране на отношенията на България с африканските страни.
През февруари 2011 година, след близо три години отсъствие от публичния живот, Чаушев даде телевизионно интервю, в което твърди, че има голяма част от заслугите за благоприятното разрешаване на процеса в Либия, че е присъствал на ред тайни преговори за съдбата на сестрите с международно участие и т.н.
Феим Чаушев е роден на 1 март 1944 година в село Рибино, Крумовградско. Освен заместник-външен министър, е бил заместник-министър на младежта и спорта.

http://www.focus-news.net/?id=n1500184




Гласувай:
5



1. анонимен - Не съм следила всички събития. П...
08.03.2011 23:53
Не съм следила всички събития .Предполагам че има реални основания за всичко което е описано и се е случило.Не мога да взема отношение.
цитирай
2. meto76 - Тогава, за какво беше това писане!
09.03.2011 00:04
Тогава, за какво беше това писане!
цитирай
3. gita969 - Този,че е маскара
09.03.2011 00:18
е наскара. Ама и за Николай Цонев го опънаха с белезници на земята,показаха ареста му в ефир и какво... Цялата пара в свирката. Сега ще се появи адвоката,ще го научи какво да говори. СДВР ще слуша. Най много да му дадат 24ка. Утре ще се заработи наблюдаващия прокурор,ще поогледа доказателствата,СРСетата още няма да са излезли официално, а и,ако парите са белязани не са намерени у Чаушев. някой казал. Очни ставки, дума срещу дума и дотук. А цветанов бърза ли бърза. вазното е обществото да разбере файдата от СеРеСе тата. Айде да се хванем на бас,че така ще стане. Ще проследя случая.
цитирай
4. gita969 - Sori
09.03.2011 00:24
Правописните грешки са механични. Не си проверих написаното,а пиша с английска клавиатура на кирилица. Преди малко другата се бъгна и съм само с английски букви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580710
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031