Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2011 00:14 - ПЪРВИ ВИПУСК ОСМОКЛАСНИЦИ на училище „Дж.Атанасов“ е българското събитие №1 за 2010 г. в САЩ
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1749 Коментари: 0 Гласове:
2



ПЪРВИ ВИПУСК ОСМОКЛАСНИЦИ на училище „Дж.Атанасов“ е българското събитие №1 за 2010 г. в САЩ 2011.03.19 Няма коментари

Читателският вот определи дипломирането на първи випуск осмокласници от училище „Джон Атанасов“  за българското събитие на годината в САЩ за 2010 г., а сред гласувалите читатели наградата лаптоп “Lenovo” се падна на Виолета Петрова

На 27 март в училище “Джон Атанасов” – Чикаго, представители на редакцията на www.Eurochicago.com в присъствие на деца, учители и родители, връчиха приза за участие в анкетата „Българско събитие на годината в САЩ“ на Виолета Петрова. Тя бе определена при изтегления на 3 март жребий. Тогава в кмеството на Чикаго, по време на тържеството по случай националния празник на Р.България, президентът на Еврочикаго Петранка Стаматова обяви Българското събитие на годината в САЩ 2010”, а облечените в национални носии сестрички Никол и Александра Пееви изтеглиха печелившия номер сред гласувалите в анкетата.

image

 

Г-жа Виолета Петрова сподели, че никога до сега не е печелила нищо от лотарии, но че е щастлива да преподава в училището, което е организатор на събитие №1 на годината и приема компютъра като награда за дългогодишната си работа като учителка.
С развълнуваните й думи и със снимки на учениците (вижте албума по-долу) завърши първото издание на конкурса, организиран с подкрепата на посолството на Република България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис.

image

Ето и крайното класиране на българските събития за 2010 г. според читателския вот:

1. Осмокласници 1-ви випуск  (събрали  27% от гласовете)

Учениците от училище „Джон Атанасов“ в Чикаго са преминали обучение от първи до осми клас  (2002 – 2010 г.г.) – и са единствените засега ученици  в Америка с такова постижение. Това им е коствало 8-годишен труд в свободното им време и е доказателство за упоритостта на децата, за родолюбието на учители и родители. Дипломирането бе съпроводено с голямо тържество-концерт на училището по случай Деня на славянската писменост и култура, на което присъства и Джон Атанасов – младши.

За повече инфо - вижте тук.

2. Много новооткрити български училища в САЩ (20% от гласовете)

Значителното увеличение на броя на българските училища в САЩ, говори не само за увеличение на емиграцията тук, но и за родолюбието на нашите сънародници. Общо българските училища в САЩ са вече над 20.

3. Трети март в Чикаго (17%)

Издигането българското знаме в центъра на Чикаго послучай 3 март -Националния празник на Р.България се превърна в чудесна традиция – линк.

4. Антъни пее с Бочели (10%, )

Това се случи на два концерта на големия италиански певец – в Лос Анджелис и  в Лас Вегас през декември 2010. Малкият Антъни Булгари има страхотен талант за оперно пеене и много вокални педагози му вещаят бляскава кариера.
За повече инфо -
линк .

5. Концертите на Ку-Ку Бенд (7%)

За това, че бендът пое риска да организира голямо турне в Америка.
Още инфо 
- линк.

6. Фестивали на БАА 2010 (6%)

Едно от най-дългогодишните и традиционни български събития в Чикаго. Вижте тук - линк1линк2линк3 Организатор е Българо-американска асоциация  – Чикаго (БАА).

7. Гала концерт – за 24 май в Чикаго (5%)

Американският Lincolnwood Chamber Orchestra с диригент маестро Philip Simmons и младата пианистка Виктория Василенко – лауреат на престижни български и международни награди, повдигнаха изключително нивото на събитието. В концерта отлично се представиха ансамбъл „Хоро“ с художествени ръководители Ирина и Тодор Гочеви и Български фолклорен оркестър „Колорит“ със солист Теменужка Жекова.
За повече инфо –
линк към фоторепортажа ни от 24-ти май.

8. Нина Добрев печели Teen Awards (3%)

Нина Добрев направи големия български пробив в Холивуд, често говори на български в различни тв-шоута и промотира България. Тя играе главна роля в много успешния сериал „Дневниците на вампира“, а някои от сцените в него се разиграват по древните български земи.
За повече инфо
– линк1линк2

9. Ал. Алексиев в Auto Show (3%)

 

Студентът Александър Алексиев e дизайнер на автомобили и е първият българин със специално място на автомобилно изложение в САЩ. За повече инфо - линк.

10. Изложбата „Beyond Borders” (2%)
Oрганизацията „Български художници зад граница“ проведе в центъра на Чикаго изложбата „Отвъд ограниченията“ (Beyond Borders), в която участваха двадесет наши майстори на четката от различни краища на САЩ и от Канада.
За повече инфо – 
линк.

——-

Българското събитие на годината в САЩ за 2010” бе определено от над 60 предложения (вижте ги тук), изпратени от читателите ни и публикувани както при нас, така и в много други медии.  По този начин заедно успяхме да сбъднем идеята  на конкурса – добрите събития с българско участие в САЩ  да добият популярност и да привлекат в по-значима степен вниманието на нашата общност в Америка, по света и в България.


http://www.eurochicago.com/2011/03/balgarskoto-sabitie-za-2010-v-usa/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580029
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031