Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 21:54 - Пуснаха бащата изнасилвач от Смолян на свобода
Автор: meto76 Категория: Новини   
Прочетен: 1220 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 14.04.2011 21:55


Пуснаха бащата изнасилвач от Смолян на свобода

imageСмолян /КРОСС/ Районният съд в Смолян отказа да вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо 50-годишния смолянчанин, привлечен за обвиняем за изнасилването на непълнолетната си дъщеря. Така след наложената му мярка от 72 часа, той ще може да се прибере вкъщи, съобщава smolyandnes.com. Районната прокуратура не е съгласна с определението на съда и ще го протестира в срок пред Окръжен съд – Смолян, коментира прокурор Иван Спиров.   На делото днес обвиняемият се призна за виновен в извършване на престъплението. Йордан бе представляван от служебен адвокат – Филип Топов и заяви пред медиите, че съжалява за стореното и че е извършил акт с дъщеря си в нетрезво състояние. Защитата му пледира за отхвърляне на искането по съображения, че не са налице предпоставките на чл. 63 от НПК, тъй като липсват обосновани доказателства за авторството на престъплението, липсва реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът е изложил съображения, че момичето е на достатъчно зряла възраст, за да разбира свойството и значението на това, което върши и да ръководи постъпките си. По делото няма каквито и да е доказателства за осъществена принуда, заплаха или друго психическо насилие спрямо пострадалата. Освен това обвиняемият има трайно установен адрес, не е напускал пределите на страната, от характеристичната справка е установено, че не е агресивен и никога не е възпрепятствал органите на разследването по какъвто и да е повод, както и че към момента няма данни за други висящи производства  спрямо него. Съдът е мотивирал решението си с това, че липсва обосновано предположение обвиняемият да е извършил каквато и да е заплаха, с която да е принудил жертвата към съвкупление. Според чл. 63 ал.1 от НПК най-тежката мярка за неотклонение се взема когато предположението, че обвиняемият е автор на деянието е обосновано, какъвто не е настоящия случай.   Вчера стана ясно, че бащата Йордан изнасилил собствената си непълнолетна дъщеря. Едва преди дни 17-годишното момиче събрало смелост да се оплаче в полицията. Жестоката новина за издевателството потресе жителите на родопското градче. Бащата злоупотребявал с  алкохол, а в семейството имало сериозни проблеми. Родителите са се разделяли и събирали няколко пъти. Мъжът е осъждан за неплащане на издръжка на децата си.  Случаят е особено тежък с оглед на това, че пострадалата е непълнолетна и двамата са сродници. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, коментира говорителят на прокуратурата Иван Спиров.  Процесуално-следствените действия продължават, като са назначени съдебно-медицински експертизи, психологични и психиатрични експертизи.  Подобно престъпление се случва за първи път в Смолян, каза директорът на МВР в Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Според него причината за подобни случаи, каквито досега не е имало в Смолянско, е кризата.


http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1206402-pusnaha-bashtata-iznasilvach-ot-smolyan-na-svoboda



Гласувай:
3



1. meto76 - Ебати съдията. Тоя да не иска да ми ...
14.04.2011 22:00
Ебати съдията.Тоя да не иска да ми каже, че дъщерята го е правила доброволно с баща си???????????? Ако това го пише в мотивите на съда аз ще се гръмна.

"Съдът е изложил съображения, че момичето е на достатъчно зряла възраст, за да разбира свойството и значението на това, което върши и да ръководи постъпките си. По делото няма каквито и да е доказателства за осъществена принуда, заплаха или друго психическо насилие спрямо пострадалата."
цитирай
2. hatanasov - След като малък Тошко...
15.04.2011 23:08
също не беше осъден за групово изнасилване, а дядо му за масово на народа, в България тове не се брои за престъпление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580546
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031