Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2021 09:04 - Слави направил партия с 12 млн. лева борч, КОЙ даде парите и срещу какво?
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 1375 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image
ДНЕССКАНДАЛИ Слави направил партия с 12 млн. лева борч, КОЙ даде парите и срещу какво?


imageОт Admin на 09.06.2021
 

Слави Трифонов се отказва да бъде депутат и литка последователите си, че действията му били продиктувани от стремежа му да носи отговорност достойно. Във фейсбук профила си написа следното: „Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.“

Според много независими наблюдатели обаче Трифонов се опитва да изпързаля всички за мотивите си, които лишават огромното му его от удоволствието да е част от следващия парламент. Притеснението му идвало от това, че няма как да обясни на избирателите какви пари е печелел през последните десетилетия и плащал ли си е данъците за тях в България. Защото всеки депутат, както и всеки министър, заместник-министър и шеф на държавна агенция трябва надлежно да декларира всичко това.

Ловки трикове използва Слави Трифонов за капиталите, с които финансира телевизионния си бизнес. В схемата е включена мрежа от офшорки, за които няма данни кой е собственик, показа проверка на в. „Галерия“. С интерес щеше да се очаква декларацията му като депутат пред КПКОНПИ, макар че той не удостои с личното си присъствие 45-тото народно събрание.

Лидерът на „Има такъв народ“ е дългогодишен продуцент на шоуто си по БТВ, а след това направи и своя телевизия „Седем-осми“. Тя е собственост на едноименното акционерно дружество. В търговския регистър Слави Трифонов е декларирал, че е собственик на 99,99% от акциите на „Седем-осми““ АД. Фирмата му обаче не се контролира от него. Реално офшорката „Фулмър Ентъртеймънд“ ООД има вземане за 11,7 млн. лв от „Седем-осми“. Това означава, че някой е дал крупната сума на Слави Трифонов, за да създаде бизнеса си, и този някой е мистерия.

„Фулмър Ентъртеймънд“ ООД е регистрирана в щата Далауеър, който е един от най-малките американски щати и е известен като данъчен рай. За да се загуби нишката за финансирането на бизнеса на Трифонов „Фулмър Ентъртеймънд“ ООД е купила вземането на друга офшорка към „Седем-осми“. Това е „Фулмър Трейд Линкс“. Тази информация е налична в Търговския регистър, но не и кой е дал крупната сума на Слави Трифонов, за да развива телевизионния си бизнес в България, която той може да бъде задължен да върне във всеки един момент.

Схемата с финансиране и изкупуване на дълг между офшорки, които които в крайна сметка са дали пари на родни олигарси, се използва масово по време на прехода, но в закона няма пречки за нея. Официално акциите на Слави Трифонов са на „Седем-осми“, но дружеството дължи 11,7 млн.лв и реално той държи в ръцете си бизнеса, защото може да си поиска парите във всеки момент.

Според данните в българските регистри парите от САЩ са отпуснати като заем на „Седем-сми“ още през 2008 година и дългът още си стои. По закон Слави Трифонов като депутат и председател на партия, няма задължение да декларира кой е собственик на юридическото лице в чужбина, което е финансирало акционерното дружество в България. Но може и да го направи, защото в декларацията се посочват факти и по желание.

Както в. „Галерия“ разкри, Трифонов не се съобрази с изискването на закона да не управлява търговски дружества в качеството си на народен представител. 2 седмица след като положи клетва в 45-тото народно събрание, лидерът на ИТН беше и продължава да бъде член на съвета на директорите на три фирми, сред които и „Седем-осми“ АД.

Той така и не стъпи в Парламента с най-кратък живот в най-новата история на България. Единствената му поява бе онлайн за клетвата. За разлика от Дългия много други депутати напуснаха управлението на фирмите си, включително и верните му икономисти Пламен Данаилов и Любомир Каримански.

Офшорката от САЩ, която е дала заем на Слави Трифонов, бе проверявана още през 2010 година в Парламентарната комисия по корупция и конфликт на интереси по искане на ПП „Атака“. Тогава не бяха открити нередности ,но Трифонов по това време не беше нито председател на партия, нито депутат.

Автор: Борис Крумов

Източник: в. „Галерия“

 



Гласувай:
5



1. zaw12929 - СЛАВИ МНОГО ПЪТИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ...
12.06.2021 19:38
СЛАВИ МНОГО ПЪТИ КАЗА, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ПАРТИЯ, В КОЯТО НЯМА ДА БЪДЕ ДЕПУТАТ ИЛИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, А ЗА ДА ИЗПРАРИ В ПАРЛАМЕНТА И ЕС ХОРА КОМПЕТЕНТНИ ЗНАЕЩИ И ЕЗИЦИ- РАВНОСТОЙНИ И МНОГО НАД ХОРАТА В ЕС
ПАТРИЯ ИТН ИМА: ЕКСПЕРТИ, ПРОГРАМА И ЩЕ СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ, ЩЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА БЪЗСТАНОВИ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ.

НЕ МОЖЕШЕ ИТН ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ПРИ 75 ДЕПУТАЪИ НА ГЕРБ ПРИ АГРЕСИИТЕ НА ГЕРБ.ИЛИ СТЕ ЗАБРАВИЛИ КАК НЕ ОСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ДА РАБОТИ. СВАЛИ ГО И БАНКАТА РАЗОРИ
.
ИТН ДАВА ТОЛКОВА ИНФОРМАЦИЯ, КОЛКОТО Е ДОСТАТЪЧНА ЗА ДА СИ ПАЗИ КАДРИТЕ ОТ МИСИРКИТЕ НА БОРИСОВ- ТОЙ ВЕЧЕ НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВО- В ИЗБОРНА СИТУАЦИЯ СМЕ, А БНТ, НОВА И БТВ НЕ СПИРАТ ДА ИЗЛЪЧВАТ НЕГОВИТЕ "БРИФИНГИ" НА КАКВО ОСНОВАНИЕ-

НЕ СТЕ МИСИРКА, А ЗАЩО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ В ХОРА НА КЛЮКАРИТЕ И ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА УНИЩОЖАТ ИТН
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4398593
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031