Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2007 13:15 - Путин води антибългарска политика
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1498 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2007 13:46


Путин води антибългарска политика
Source: Strong BG 26.02.2007

image

Докато българските министри се надпреварват да обслужват интересите на руските олигарси и имперските напъни на президента Путин, т.нар.”братушки” без никакви задръжки работят по всички фронтове срещу България. А във външната си политика през последните месеци Русия се държи подчертано враждебно към страната ни.

В навечерието на влизането ни в Европейския съюз например, Русия не само спря доставките си на месо и млечни произведения от България, но и настоя всички държави членки на ЕС да затворят пазара си за българските стоки. Тогава специалисти коментираха, че внезапната им придирчивост към качествата на продукцията и условията на производство са не само неоснователни, но и откровено недоброжелателни и враждебни.

В края на миналата година Русия гласува срещу България и по въпроса за регистрацията на ОМО”Илинден”-Пирин, поставен пред Комитета на министрите в Съвета на Европа. Антибългарският натиск на руските дипломати тогава не се ограничи само с вот. Те настояха България не само да плати глоба заради отказа да регистрира ОМО”Илинден”-Пирин, но и да легализира съществуването на промакедонската организация у нас.

Жертва на масирана антибългарска кампания стана и най-добрият в света шахматист Веселин Топалов. В медиите се появиха съобщения, че зад сценария разиграван срещу българина стоял лично руският президент Путин.

С пълното съзнание, че ще навреди на отношенията ни с европейските страни и ще накърни суверенитета ни, беше направено и изявлението на руския представител в Брюксел, че страната ни ще е “Троянският кон” на Русия в ЕС.

Като капак, в двустранните ни отношения Русия се държи като диктатор, който не зачита и не се съобразява нито със суверенитета на страната ни, нито с правото ни да отстояваме национални интереси. Правителството ни грубо и в нарушение на всякакви правни и международни норми беше принудено да се откаже от изгоден за икономиката ни договор с Газпром и да приеме нови условия и цени, в български ущърб.

Не по-малко брутално се отнесоха хората на Путин с националните ни интереси и в проекта Бургас – Александруполис. Руснаците са напълно наясно, че за страната ни този проект е неизгоден. И причината е финансова – той вдига цената на нефта. В момента България купува черноморски петрол, който заради невъзможността да излезе на световните пазари е чувствително по-евтин. Ставайки част от извеждането на нефта в средиземноморския басейн България на практика е принудена да работи срещу себе си. Сериозен риск за сигурността на страната ни е и самият пренос на тези огромни количества нефт през територията ни. И най-дребната авария в универсалния терминал в Бургас ще представлява заплаха за туристическия бизнес по цялото ни Черноморие. И всичко това, за да може Русия да продава по-скъпо нефта си. За това удоволствие страната ни е принудена безропотно да предостави територията си за опасно съоръжение, което ще е чуждо, ще носи печалби на други страни, а за България ще представлява само екологична заплаха и финансово бреме.

Администрацията на Путин се отнесе с България като с Задунайска губерния и в проекта АЕЦ “Белене”. Държавата ни ще плати на олигарсите на Путин над 4 млрд. , за да ги отърве от нов модел реактори със съмнително качество, които са били категорично отказани дори от Китай и още 2 млрд. за да се превърнем в ядрено бунище на Русия, която отгоре на всичко вече отказва да приема ядрените си отпадъци. Да не забравяме и факта, че аварията в Чернобил все още е най-сериозната ядрена катастрофа досега и доверието към руското производство е доста ниско.

На този фон последните заплахи на Путин отправени към България и Румъния заради влизането им в НАТО и намеренията им да приемат американски бази на териториите си придобиват още по-злокобен характер в очите на българите, които си дават сметка за истината в българо-руските отношения и за последствията от огромното национално предателство, което в момента извършват българският президент и правителството.


http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-02-26_01.html


http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2006/78835.htm

http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2006/



Тагове:   политика,   води,


Гласувай:
0



1. анонимен - greshka! Nikoi ne si dava smetka
01.06.2007 17:21
greshka! Nikoi ne si dava smetka
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611933
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930