Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2008 21:15 - Българските политици и проблемите на страната
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3062 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2008 23:54


    Гледам днес по СиЕнЕн поредните дебати между представители на щабовете на кандидатите за президент в Америка относно икономическата политика, цената на петрола, възобновяемите енергийни източници, проблемите с Иран и тяхното отражение на стоковите борси и се чудя колко далеч от реалността са нашите политици. Нашите политици живеят в един измислен, илюзорен свят, в който ние не съществуваме. Кой проблем ги вълнува тях - избирателната система и как отнова да са на власт или съответно да я докопат. Това ли са проблемите на обществото. Тези хора по магазините не ходят и не пазаруват, на бензиностанция не зареждат има си кой вместо тях да им пазарува, готви, чисти и зарежда бензин.
    Президента вместо да ни занимава с измислените проблеми за избирателната система можеше да направи една конференция между партиите относно повишаващите се цени на горивата и как може България да се предпази от този световен бич. Това е реален проблем на държавата. Според изявлението на министъра на икономиката Петър Димитров България е държавата с най-големия разход на енергия в ЕС за единица продукция. Друг реален проблем на държавата са отвличанията на хора, пълната неспособност на правоохранителните органи да се справят с организираната престъпност. Трети проблем са скандалите по източване на европейски пари. А ние какво, ние си говорим как да нагодим избирателната система, така че да вземем мнозинство на следващите избори. Каквато и да е избирателната система, тя няма да помогне на партия, която няма икономическа програма и желание да се бори с престъпността, за да спечили следващите избори. Хората ще оценят само реални действия и предложения за излизане от положението.
    За мен лично, най-големия проблем на нашето общество са повишаващите се цени на горивата и как можем да се справим със поскъпването на стоките и превозните услуги по веригата. По-скъпи горива се равносилни на по-скъпа жътва за земеделските производители. По-скъп хляб за хлебарите, по-скъп превоз до морето с автобус на почиващите лятото и т.н.
    Това което бих предложил е българското правителство да стимулира създаването на повече МЕТАН СТАНЦИИ в страната. Една програма на Правителството, която да се озаглави по социалистически "Всяка Община с Метан станция". В България има около 285 Общини, във всяка една от тях следва да бъде отворена по една Метан станция. Ако трябва с държавни пари или с отпускане на безлихвени кредити за бизнеса или даже с безвъзмездна помощ, например 50% от стойността на метан станцията срещу 50% от частника. Ако в страната има широка мрежа от такива станции, неминуемо ще се увеличат и автомобилите на метан, което пък ще е благоприятно за превоза на стоки и хора и най-вече за инфлацията в страната.
    Така ще се удари и монополиста Лукойл.Новите коли с електрически двигатели скоро няма да стигнат в България.Те още не са и масово производство на Запад, но за автомобили на метан няма проблеми те са вече масово производство. Не маловажен е и факта, че колите на метан са по-екологично чисти, а при тези задръствания в големите градове като София екологията не е маловажен проблем.
ЕТО КАКВО предлага и един американски милиардер, от когото взаимствам идеята : http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=210028


http://remixbg.com/bgmap.html




Гласувай:
0



1. satory - Червените бригади са имали един ...
13.07.2008 21:37
Червените бригади са имали един много важен принцип. Колкото по-зле толкова по-добре. Другарите във властта спазват същия принцип и го прилагат върху обществото свръх успешно. Неадекватността е основен белег на другарите и те за пореден път са очаквано неадекватни. Поздрави.
цитирай
2. dzl - Управниците ни са нагли и безотг...
14.07.2008 13:11
Управниците ни са нагли и безотговорни и ни ограбват ден след ден, нощ след нощ.
цитирай
3. meto76 - Съгласен съм за управниците. Въ...
14.07.2008 14:53
Съгласен съм за управниците. Въпроса е какво правим от тук нататък.
цитирай
4. анонимен - Така е
16.07.2008 14:46
Първо привет на автора!!! Бях му обещал отдавна и испълних обещанието си- имам вече блог.
Наще управници са нагли и безочливи. На тях им дайде власт и веднага ще ни оправят ама в друг смисъл на думата. Нямам думи,дано нещата в българия някой хубав ден се подобрят
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14581959
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031