Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2008 20:53 - Дейвид Ървинг
Автор: revisionist Категория: Политика   
Прочетен: 8851 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 02.08.2008 20:57


Кой е Дейвид Ървинг

image

Според различни оценки, той е един от най-сериозните изследователи на Втората световна война. През 1977 г. написва книгата "Войната на Хитлер", в която разглежда най-унищожителната война в историята на човечеството, от гледната точка на Адолф Хитлер и нацистите. Ървинг е интервюирал, членове на кабинета на Хитлер и е имал достъп до непубликувани документи на нацисткия режим. Понастоящем Ървинг дължи повече от 1 милион британски паунда, заради загубени дела, свързани с отричането на холокоста.

image

Книгите на Ървинг са поставени за свободно изтегляне от интернет на британския уеб сайт http://www.fpp.co.uk/

Британският историк Дейвид Ървинг беше примамен чрез операция на спецслужби във Виена през ноември миналата година и арестуван по обвинение в "отричане на "холокоста" за негови две лекции в същата държава през 1989 г., на които той е изразил съмнение в мащабите и средствата в избиването на евреите през ВСВ и то по закон, приет през 1992 г. Забележете само, гражданин на суверенна държава е арестуван в държава, чийто суверенитет е доста близък до тази на нашата.
Който е чел поне една негова книга - той е качил на сайта си всичките си книги в свободен достъп (Великобритания все още е относително свободна страна) - е разбрал, че Ървинг на практика е единственият историк на ВСВ, на когото са се доверили останалите живи и близките на загиналите от управлението на Германия за периода 1933 - 1945 г.
Накратко, Дейвид Ървинг беше подведен от адвоката си Кресбах - няма да споменаваме специфична информация за произхода му - да "си признае", че вече вярва в еврейската религия на име "холокост", за да получи само условна присъда.
Грешка от негова страна, и то крупна, но не знаем на какви психологически обработки е бил подлаган от едно от "най-хуманните следствия" в света, а именно австрийското, което има за принцип да наказва за постъпки, извършени преди въвеждането на закон, който да ги определя като престъпни, да не коментираме свободата на словото и на научно мнение, защото времето наистина се връща назад, към средновековието. 

Той пристигнал в Австрия, за да изнесе лекция пред студенти. 
image
Ървинг е обвинен, че в интервю, дадено в Австрия през 1989 г., е отрекъл съществуването на газови камери в концлагера в Освиенциум. Тогава историкът произнесъл и лекция с такова съдържание. На Ървинг се приписва и изречението "Повече жени са умрели на задната седалка на колата на Едуард Кенеди, отколкото в газовите камери в Освиенцим".
Той заяви, че е смешно да бъде арестуван заради изразяване на мнение. Според него става дума и за нарушаване на свободата на словото: "Мисля, че до 12 месеца този закон ще изчезне от австрийския наказателен кодекс". Адвокатът му Елмар Кресбах заяви, че ще пледира за снизхождение, тъй като лекцията е била произнесена преди 17 години. Кресбах добави, че клиентът му е британски гражданин и не живее в Австрия.
Законите за Холокоста в Австрия се прилагат доста често. През 2004 г. са осъдени 724 души, но много малко от тях са изпратени в затвора.


Ако не вярваш в холокоста - затвор

image

Съдът във Виена над световно известния писател и историк Дейвид Ървинг - автор на повече от 30 исторически труда - заради неговото неверие в холокоста, премина на фона на спорове за разбирането на свободата на словото в съвременната демокрация. Тя допуска омерзителни антиислямски карикатури и жестоко наказва всеки изказал мнение по исторически въпроси, в частност - за холокоста. Антиислямските карикатури в Австрия безнаказано препечатаха два големи вестника: "Der Standard" и "Kleine Zeitung". И демократичното австрийско правосъдие не повдигна никакви дела срещу тях, оправдавайки се лицемерно със свободата на словото.
Делото срещу английския писател започна с половин час закъснение, докато съдията се консултира с началството. Цялата зала беше препълнена. Свободни места нямаше. Престарелият 68 годишен старец беше въведен от полицаи. В затворническата библиотека той намерил множество свои книги, които по-късно били изхвърлени от началството. "И така - кой тук е фашиста?" - разумно пита Ървинг в писма до английската преса от затвора. На процеса имаше представители на почти цялата световна преса. Обикновени австрийци до залата просто не бяха допускани. Кореспондент беше изпратила дори "Ал Джазира", което предизвика "възмущението" на австрийските медии. Процесът премина при максимално засилени полицейски мерки за безопасност. Полицаите в залата бяха значително повече от слушателите. Целият район беше отцепен от "антитерористи".
Пред съда се събра огромна тълпа съчувстващи на Ървинг, не само австрийци, а и англичани, специално пътували от Англия. Една млада англичанка, блондинка, на което особено наблегнаха австрийските медии (въпреки, че да си блондин в Австрия все още не е престъпление) каза пред журналистите: "Аз смятам, че на Ървинг, който е известен историк, може се вярва." Заради присъствието на агентите на политическата полиция от "ведомството за охрана на конституцията и борба с тероризма" и страха от австрийските мерки към чужденците, тя не посмя да каже повече.
Възмутителното арестуване и съд на англичанин в Австрия предизвика бурно негодувание в Англия по чисто националистични причини. В поддръжка на учения и осъждане на разправата с него излязоха и видни политици, културни и научни дейци, даже и проповедници на холокоста.
В затвора най-крупния специалист по история на Германия през 30-40 години на 20 в. е получил над 300 писма от цял свят в поддръжка на неговото документално потвърдено и научно доказано несъществуване на холокоста. Той започна в затвора нова своя книга: "Войната на Ървинг". 

image

Австрийски съд освободи на пробация историка Дейвид Ървинг, който бе осъден за отричане на Холокоста.

Процесът предизвика международни реакции заради критики както за отричане на историческия факт на геноцида към евреите, така и за нарушаване на гражданската свобода на изразяване.

По време на еднодневния процес историкът призна, че през 1989 г. е отрекъл, че нацистка Германия е избила милиони евреи. Ървинг обясни, че е казал това, в което вярва.

Процесът срещу Ървинг съвпадна с ескалацията на кризата с Иран, който отрича Холокоста и открито заплашва съществуването на Израел. Техеран организира конференция, посветена на Холокоста срещу евреите през Втората световна война. На конференцията са се събрали учени и общественици, отричащи провеждането или мащаба на събитието.

"Тeнденцията на развитие на режима върви надолу, както обеща Бог и както искат всички народи", подчерта президентът Ахмадинеджад. "Независимо дали Холокостът се е случил или не, и дали е имал огромен мащаб или не, това става предтекст за агресия и заплахи срещу страните от региона", добави той. Махмуд Ахмадинеджад призова участниците да изследват детайлно подробностите около Холокоста. 



Тагове:   ЪРВИНГ,


Гласувай:
0



1. mitternacht - ...
02.08.2008 21:37
Дори в родното място на Хитлер, например, е забранено да му се оказва почит (и въобще да се изказва свободно мнение)Нещо такова пишеше в уикипедия.Та, представи си каква свобода на словото и демокрация има по света.
цитирай
2. nwo - .......
02.08.2008 22:31
Аз дори се чудя дали някой от службите не ни диша във врата, заради тези постинги... Представям си, да...
Ама единственото, което може да се направи е да се продължава да се пише и да се чете и.... ДА СЕ МИСЛИ!!!
цитирай
3. анонимен - Искам да припомня
05.08.2008 17:20
при какви обстоятелства са изречени знаменитите слова:"И все пак Земята се върти!"Такова твърдение през средновековието е било ерес и се е наказвало със смърт.За това Джордано Бруно е бил изгорен жив на клада.Подобна участ е щяло да постигне и Галилео Галилей,но пред съда,за да избегне мъчителната смърт,се отрича от твърденията си.След освобождаването си ,той пред най-близки приятели и последователи изрича знаменитата фраза.
Нещо подобно се опитва да направи и Ървинг пред австрийския съд ,за да избегне ефективна присъда,но въпреки това е осъден и лежи в затвора за свободно изказано мнение.И това става през хІх век!! Ега ти свободата,ега ти демокрацията в Европа.
цитирай
4. анонимен - Юдеофоб
12.08.2008 02:09
Привет! Днес ми изтриха блога от този сайт, но аз го пейстнах на друго място:

judeophobe.blogspot.com

Ако и теб те погнат, ела там. Е все още съм нов и не знам дали е "спокойно", но пак е вариант.

Поздрави!
цитирай
5. анонимен - adolf
14.03.2009 20:56
mislq che qsno za wsichki koito imat maqlko mozak pone, che deivid e praw. samite wlasti se kompromentirat kato wdigat shum okolo nego. demokraciq a......... no samo ako e w tehen interes...., nqmalo konspiraciq che kade she ima e. koito otricha holokosta e prestupnik qwno. wsichko si ima mnogo po dalboki parworichini koito ne se istakwat w uchebnicite po istoriq. nie wsichki trqbwa da priznaem che w chasowete po istoriq sme ucheli i nashite deca shte uchat samo edno- towa koeto e w interes na uprawlqwashtata parlamentarna grupa, koqto ot swoq strana razbira se ispalnqwa zapowedite na drugi po golemi i po silni nadparlamentarni organizacii..........
deivid welikiq ii wsepriznatiq istorik inache predi da poblikuwa nqkoi neudobni fakti sega izliza che edwa li ne e e lud antisemist neonacist ili nqkakwi takiwa e az sum mu fen na deivid ne zashtoto sam neonacist ili antisemist a zashtoto mislq che ne se strahuwa da kaje kakwo misli, a toi opredeleno e otlichen istorik, taka che nqma kak da gowori izmishliotini . az mu wqrwam mnogo poweche ot kolkoto na koito i da e uchebnik po istoriq a wie..............
цитирай
6. анонимен - здравейте
27.01.2010 21:24
действията на така наречената демократична свобода в европа доказват само едно за мене, че дейвид все пак е прав, иначе защо не го оборят с доказателства и да го направят смешен пред целия свят! и също доказват че няма никаква свобода особено в европа америка и много други и че някои се опитват да поробят целия свят !!!
цитирай
7. анонимен - !?!?!??!
04.02.2010 18:35
Vtorata svetovna voina = 6 miliona evrei izbiti , 30 miliona hristqni izbiti 4ii holokost e tova evreiski ili hristqnski pitam az ????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: revisionist
Категория: Политика
Прочетен: 361054
Постинги: 25
Коментари: 153
Гласове: 128
Архив