Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2008 00:27 - ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 5298 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 10.08.2008 11:38



ТЕЗИ КОМЕНТАРИ СЪМ ПИСАЛ ПРЕЗ НЕ ТОЛКОЗ ДАЛЕЧНАТА 1999 ГОД., КОГАТО РУСКИТЕ ТАНКОВЕ ГАЗЕХА ЧЕЧЕНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ.

ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО:”Антитерористичната” акция при която Русия използва над 100 000-на армия срещу своето собствено население в Чечения е върха на лицемерието.Резултата е над 200 000 бежанци поне досега /1999 год./ .Мястото на руските военни е в един кюп със Слободан Милошевич и компания.По време на кампанията в Косово всички в медиите в България тръбяха ,че тя трябва да приключи преди зимата ,за да могат да се завърнат бежанците  у дома.За тези 200 000 бежанци никой не мисли ,че зимата ги завари под открито небе ,на руснаците явно им е позволено всичко.Телевизионни кадри до световната общественост така и недостигат вследствие на недопускането на чуждестранните медии до лагерите на бежанците.А руската клакьорска журналистика нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила.Поразителна е разликата по която бе посрещната руската армия в Чечения и Западните армии в Косово.В Косово КFOR бе като освободител с цветя и радостни възгласи на множеството.За Руските окупатори в Чечения нямаше “хляб и сол” от местното чеченско население.От кадрите при влизането на руснаците в втория по-големина град на свободна все още Чечения – Гудермес се видя потресаваща картина на разбити прозорци,изтърбушени сгради,опожарени коли  и разрушения по улиците.На тази картинка шпиц-команда от бронетранспортьор и въоръжени лица в четирите краища на машината ,оглеждащи се подозрително да не би от някъде да ги застигне възмездие.За съжаление никой не дочакал руските “освободители”на Чечения,както ги нарича нашата преса.Тези “руски освобождения” са добре известни в Източна Европа, Афганистан, Средна Азия ,Кавказ и т.н.Преди руската имперска политика бе прикрита под лозунга за “световната комунистическа революция” сега под “борбата с тероризма”.Дали това са терористи или борци за национална независимост само историята ще каже.
          По време на войната в Косово Русия за първи път успя да се представи като посредник и миротворец,но не за дълго.Много скоро този ценен капитал бе проигран от некадърната руска политическа класа.Русия е отново агресор на собствена територия срещу собствения си народ,срещу хора които тя смята за съставна част от своята федерация без някога да е искано  мнението на същия този народ.

Докато на Запад имаше дискусия дали трябва да се месят в Косово ,то руското обществено мнение бе единодушно в полза на милитаризма .Колкото по войнствено е настроен даден генерал или политик ,толкова повече руското общество го величае.Целия руски комплекс за малоценност натрупван през годините по време и след Горбачов се изля върху чеченците за да закърпи авторитета и самочувствието на руския народ и управляваща класа пред самите тях.

 

ЧИНГИЗ ХАН:

В световните летописи има много армии прочути със своята жестокост от монголите на Тимур и Чингиз хан ,през османските турци,до немската фашистка армия,но т.нар.Червена армия ще остане ненадмината със своята жестокост. Конфликта в Чечения за пореден път го доказва.Този азиатски башибозук,които пороби Източна Европа и извърши нечувани издевателства над народите от този район.Като всяка азиатска армия ред в нея няма,които град е превзет от нея е подложен на грабежи ,убийства и изнасилвания.Показателен е примера на завладения Берлин , след падането на немската столица десетки хиляди немски жени са изнасилени едва ли не по заповед от руското командване,а хиляди мирни граждани на немската столица са избити.Но тази армия и днес се подвизава в края на 20 век ,/уж век на цивилизацията/ в поробена Чечения.Половин милионен Грозни бе обезлюден,бе превърнат в призрак ,кервани от бежанци минават заснежените хребети на Кавказ подгонени от руските еничари.Още няколко града с над 100 000 хиляди жители бяха сринати до земята от руската артилерия.Какво ли става когато пияните казаци влязат в някое чеченско село.При тези издевателства международната общност,начело с администрацията на Клинтън  я няма никаква.На тая армия в центъра на българската столица все още има паметник,за това че ни окупира за половин век и изби хиляди българи.Срамът и позорът български нямат край.


ПО ПОВОД СЛУЧВАЩОТО СЕ СИ СПОМНИХ И ЗА ЕДИН ВИЦ ОПИСВАЩ ДОНЯКЪДЕ СЪСТОЯНИЕТО В КАВКАЗ. ВИЦА  ВАЖИ И ЗА БАЛКАНИТЕ:

Попитали радио Ереван,защо арменец още не е полетял в Космоса.Радиото отговорило,защото грузинците ще пукнат от завист,арменците от гордост и целия Кавказ ще остане на азерите.Тоя виц важи за всеки конфликтен район ,включително и за Балканите.






Гласувай:
0



1. анонимен - Въпросче ?
10.08.2008 01:59
Какво ще кажеш за колегите от НАТО трибуквените USA ??
цитирай
2. gothic - Анонимен, вземи си отговори сам на ...
10.08.2008 02:55
Анонимен, вземи си отговори сам на въпроса, но с факти...
цитирай
3. анонимен - Имперска политика или лош PR ?!?
10.08.2008 08:47
Хубаво анализче си написал - когато опишеш гледките в една война (бомби, бежанци, обезлюдени градове), може би наистина доказваш зловещата същност на една от страните.

Не казвам че не си прав във фактите, които излагаш, но не съм много съгласен с изводите. Ако намесата беше на американците, същата имперска агресия щеше да бъде представена като "Помощ за демократичния народ на Южна Осетия, желаещ независимост"), но сега,щото са руснаците - то това е имперска политика...

А защо когато Косово поиска независимост, целия свят се втурна да ги подкрепя (очевидно без да се интересува от суверинитета на Сърбия и нежеланието й да загуби поредното парче земя), а за Южна Осетия - не? Каква е разликата освен че делът на т.нар. сепаратистко население е Остия е доста повече (над 90 % са руснаци), докато в Косово съотношението албанци-сърби бе доста по балансирано (преди да принудят сърбите да се изселят де...).

От друга страна - какво беше наглуването на САЩ в Ирак например ? Да не бе да си ударили в името на демокрацията ? И може би тан сега няма разрушени домове и ужасени хора... Да не се връщаме по назад във времето за Корея и Виетнам.

Така че айде да не извличаме дивиденти от модерни за деня анализи на тема колко лоши са руснаците. Вярно е че имат някаква носталгия по импеския си потенциал от преди години... но това в същата степен важи за САЩ - така че моля те, ако ще правиш коментари за империята на злото - прави ги едновременно за всикчи зли сили... За добро или лошо, но е нормално за САШ и Русия да ги избива на империализъм - винаги силните на деня ги избива на това, така че не се учудвам че две от най-големи държави в света правят това... само дето ще се съгласиш че империализма тресе повече САЩ.

Руснаците изпратили десетина танка на своя бивша територия за да защитят население от 90% руснаци - голяма работа... Решили да го направят преди да питат международната общност... ами америкаците да не би да го направиха когато удариха Ирак за втори път ?!?

Още си спомням с удивление, как в продължение на 3 месеца се опитваха да принудят съвета за сигурност да приеме резолюция за удар, за да излежда по-оправдана атаката. Но когато така и не я получиха заявиха "Абе ние искахме да имаме резолюция, за да заблудим повечето хора че го правим в името на демокрацията, но казано честно не ни трябва такава и можем да ударим и без нея... все пак вече изхарчихме милиарди долари за да подготвим инвазията, сега какво - да я спрем ли ?"

Така че нека не се хващаме лесно на силната тема за деня за добрите американци и лошите руснаци. В сравнение с имперските намеси на американците, това на руснаците си е детска игра от носталгия по миналото... Това че руснаците са глупавички е дру въпрос... Американците никога не биха допуснали Грузия първа да уадари по Южна осетия и чак тогава да се намесват когато техни граждани вече са избивани. Те отдалеч щяха да се подготвят - щяха да струпат армия по границите и в продължение на 3 месеца да бълват пресконференции за това колко опсани междунардни терорирсти се укриват зад режима на Тбилиси. След което щяха да поканят журналисти на фронтовата линия и открито да ми покажат какво става като започнат да нанасят превантивни удари и разрушават цялата инфрструктура на Грузия (като междувременно ударят "случайно" и по някоя друга болница, ей така - за респект).

И така след 4-5 месеца на нагнетяване на напрежение посредством пресконференции и т.н., света доста по-лесно ще приеме навлизането на войски на територията на суверенна държава.

А руснаците сега какво направиха - загубиха една камара време без да правят нищо, а когато ножът опря до кокала и започнаха да изтрепват руснаци - сухопътна атака... и целия свят скочи че удрят преди да са опитали други методи (забирай например 5 месеца пресконференции съпроводени с бомбандировки на страната която по-късно ще се напада).

Така че за мен навлизането в територия с населние 70 хил.души, без никакви гео-политически или икономически ползи трудно може да се счита за имперска политика... а това ще се помага на население от 90% руснаци ме кара да не мога да го счета и за зло... Очевидно не става дума за имперски амбиции или нещо друго... Просто руснаците са си недодялани и имат лош PR пред света !!!
цитирай
4. meto76 - ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ...
10.08.2008 10:53
ДЪРЖАВИТЕ , КОИТО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА СА БИЛИ ОКУПИРАНИ ОТ САЩ СА В МОМЕНТА НАЙ-ВИСОКО РАЗВИТИТЕ И ПРОСПЕРИРАЩИ НАЦИИ В СВЕТА - ПРИМЕРИ: ЯПОНИЯ И ЗАПАДНА ГЕРМАНИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.ЮЖНА КОРЕЯ СЛЕД КОРЕЙСКАТА ВОЙНА.В МОМЕНТА ИРАК ВЪРВИ ПО ТЕХНИЯ ПЪТ. СЪЩО И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА НАТО.В тези държави е наложен американския модел на общество - демокрация, плурализъм, свободни медии, частна собственост и пазарна икономика.Там където е стъпил руски крак се сее мор и чума - очеизвадни примери - Северна Корея, Куба, Източна Европа.В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ Е НАЛОЖЕНА РУСКАТА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА - диктатура; цензора върху пресата; монопол на една партия върху обществото; държавна икономика; забрана на частната собственост.
цитирай
5. meto76 - ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА МОЖЕ С...
10.08.2008 10:56
ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА МОЖЕ И СЛЕДВА ДА БЪДЕ НАЛАГАНА СЪС СИЛАТА НА ОРЪЖИЕТО, ИНАЧЕ МОЖЕ ДА ЧАКАМЕ СТОЛЕТИЯ ДОКАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЪЛНАТА СИ ИЗОЛАЦИЯ, ВЪРНАТА В КАМЕННАТА ЕПОХА ОТ КОМПАРТИЯТА, ДОКАТО КАПИТАЛИТИЧЕСКА ЮЖНА КОРЕЯ ЩЕ ПРАЩА КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ НА ДРУГИ ПЛАНЕТИ.Казаното важи за Ирак с пълна сила.Бе свален един Сатрап, за което бъдещите поколение иракчани ще са благодарни на Америка и в центъра на Багдад ще има паметник на американската армия освободителка.
цитирай
6. meto76 - СПОРЕД МЕН МОЖЕМ ВЕЧЕ ДА ЧЕСТИТИМ ...
10.08.2008 11:23
СПОРЕД МЕН МОЖЕМ ВЕЧЕ ДА ЧЕСТИТИМ ЧЛЕНСТВОТО НА УКРАЙНА В НАТО.
цитирай
7. meto76 - “Сънди Телеграф”: Конфликтът в ...
10.08.2008 11:28
“Сънди Телеграф”: Конфликтът в Грузия: Писъците на ранените разтърсват улиците
10 август 2008 | 02:52 | Агенция "Фокус"
Гори. Земята се разтресе и серия експлозии се разнесе във въздуха, предава от Грузинския град Гори кореспондент на “Сънди Телеграф”. От средата на жилищна сграда в града се издигна огромно огнено кълбо, оформяйки се като гъба като на забавен кадър. Последва кратка тишина, след което започнаха писъците.
От два дни Грузия е разтърсвана от руски наземни и въздушни атаки в конфликт, който бързо ескалира от локален сблъсък със сепаратисти в Южна Осетия до пълномащабен военен сблъсък. Но за първи път руски бомби засегнаха цивилен район. Самолетите се целеха в казармите в покрайнините на Гори. Пропуснаха. Само една от бомбите удари казармите, най-малко две унищожиха жилищен блок, друга сравни със земята сградата на начално училище. От унищожените сгради започнаха да излизат оцелели, някои накуцвайки, други кървящи, засегнати от шрапнели и разбити стъкла, покрити от прах и сажди. После започнаха да изваждат телата на загиналите.
цитирай
8. анонимен - Meto?
10.08.2008 11:31
meto76 koi ti plashta za statiikite?
цитирай
9. анонимен - metro
10.08.2008 11:32
kolko mnenia 6te iztriesh o6te??
цитирай
10. анонимен - meto spri trieneto na statii!!
10.08.2008 11:45
kaji koi ti plashta i za6to triesh vseki pat kogato ti zadam neudoben vapros.. reklamirash navsiakade pro zapadnia si blog
цитирай
11. анонимен - Да го духаш копеле
10.08.2008 12:57
Дааааа, духай под водааааа.
цитирай
12. анонимен - Meto ли си, Мета ли...?
10.08.2008 14:06
Такова папагалстване просто може да се сравни с пионерското папагалстване преди 89-та. Би трябвало да са диаметрално противоположни, а така си приличат, че да ти се доплаче (или домилее!!!????).
Мето, анализ се прави безпристрастно, другото си е пропаганда. Всичко което си издраскал е пропаганджа (евтина пропаганда), какво трябва да ми пука, че ти продаваш "по-добрия" боклук. Думата демокрация не е етикетче на гърба на пуловер, под коетo пише "Made in USA"... бъди европеец, какъвто си се родил, или се самоопределяй по любими филми, изборът е твой, Рамбо....
цитирай
13. darktales - За войната, която тече в момента, ...
10.08.2008 18:10
За войната, която тече в момента, нямам какво да кажа. Всеки, който не е 100% предубеден, може да види мрачния й идиотизъм, присъщ въобще на всички етнически войни. Който се счита достатъчно подготвен, нека да се произнася коя е по-добрата страна и изобщо има ли такава.
Винаги се дразня обаче, когато стане дума за зверствата на съветската армия във вражеските държави през ВСВ. Не че отричам, че е имало такива. Само че войната не е почнала с превзвемането на Берлин, нито с навлизането на Червената армия в Източна Прусия, нито с потапянето на "Вилхелм Густлов". Какво му е показателното на завладения Берлин, където били изнасилени жените. Едва ли не по заповед. Едва ли не, ама все пак не. Докато от страна на германците подобни неща са се вършели точно по заповед. Те са искали тотална война. Това са и получили. Първото потопяване на пасажерски кораб, първите разстрели на (цивилни) заложници, първата бомбардировка над жилищни квартали, първото използване на отровни газове като оръжие, първото формиране на армейски части специално за избиване на цивилни са все германски изобретения. Половината от тях дори са отпреди ерата на нацизма. Американците и досега си успокояват съвестта с това, че пускането на атомните бомби е един вид отмъщение за Пърл Харбър. Чудя се какво ли щеше да е отмъщението на французи, американци и англичани, ако със страните им бяха направили нещата, които германците са направили в окупираните руски земи. Изнасилвания?
цитирай
14. анонимен - Бомбите
11.08.2008 00:20
Бомбите и на американците и на руснаците пък и на грузинците ,убиват по един и същи начин.Няма как някой да ме убеди ,че убитите от американски бомби и оръжия са умрели по демократично и сега едва ли не са на някакъв по-рай.
цитирай
15. анонимен - другаряМичурин
11.08.2008 10:05
Дедовото ти верно си я закършил сериозно. Ама няма нищо все пака това е силата на интернето, че дава мегдан на всеки.
1. Грузинците курдисаха три батареи ГРАД (12 машини) и подпукаха Цхинвали. Нали си наясно че това е поведение в най-добрите традиции на славната руска армия от 1994-1995? Не те знам ходил ли си войник ама за сведение един залп от ГРАД покрива 40 декара и наблъсква 4-5 осколки на кв.метър. И това беше използвано срещу цивилни два дни, нонстоп. Браво на грузинските герои.
2. Руснаците се намесиха когато грузинските танкове започнаха да разстрелват с право мерене един от постовете на миротворците им в Цхинвали (там са с мандат на ООН от 1992).
3. На руснаците обаче им се услади да ритат по гъза доблестните грузински витязи и се поразгорещиха. От друга страна - защо не? Да скимтят в ООН ли? Интересно е мисленето на Саакашвили-джан: Наистина ли мислеше храбрия кавказки ловец че може да ебе Мецата без пари? Обикновено вицовете за ловци и меци свършват или с много лайна или с много ебън, познай за кого.
Абе с две думи: "War is the remedy, that our enemies have chosen and I say let give them what they want." генерал Уилям Текумзе Шърман, 1863г. САЩ
Айде бегай да четеш "Голямата шахматна дъска"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616687
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930