Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2008 10:16 - РЕЧ НА БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЕМОКРАТИТЕ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2302 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2008 12:03


РЕЧ НА БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА ПРЕД НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЕМОКРАТИТЕ В ДЕНВЪР 2008 ГОД.

Американските демократи номинираха двойката Обама-Байдън Николай Атанасов - 28 Август 2008 Обама ще приеме номинацията с реч пред 75 000 души, републиканецът Джон МакКейн ще обяви вицепрезидента си утре

image
Барак Обама и Джо Байдън. image image image
Джон МакКейн.

Делегатите на Националния изборен конгрес на Демократическата партия на САЩ в Денвър, Колорадо, номинираха кандидатпрезидентската двойка на сенаторите Барак Обама от Илинойс и ръководителят на сенатската Комисия по външните работи, Джоузеф Байдън от Делауер като кандидати за партията си за президентските избчори в страната на 4 ноември 2008 г.

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси посочи, че Обама вече е приел номинацията и ще го обяви тази вечер в реч пред 75-хилядното множество на футболния стадион INVESCO Field at Mile High в Денвър. Речта, която Обама смята да напише сам днес, ще съдържа основните му предизборни обещания и ще бъде излъчена директно по американските телевизии, както и в някои други държави по света. 

В интервю за телевизия NBC водещият стратег на кампанията на Обама, Дейвид Акселрод обяви, че речта на демократическия кандидат ще е “ясно и директно” предупреждение към американците, какво рискуват, ако изберат републиканеца Джон МакКейн. Според Акселрод, Обама няма да се посвени да излезе с конкретни нападки срещу конкурента си.

След края на демократическия конгрес, двойката Обама-Байдън, заедно със съпругите си, Мишел Обама и Джил Байдън, ще се отправят на предизборно турне с автобус "On the Road to Change" в 3 от най-критичните за изборните им позиции щати – Пенсилвания, Мичиган и Охайо, като обиколката ще започне в петък от град Бийвър, Пенсилвания.

47-годишният Барак Обама, който е едва първи мандат сенатор, е първият в историята на САЩ чернокож кандидат-президент, чиято номинация според ръководството на демократите бележи окончателното падане на расовите бариери в американското общество и политически живот.

Веднага след закриването на изборния форум на демократите, вниманието ще бъде приковано върху Изборния конгрес на Републиканската партия на САЩ, който се открива в понеделник, 1 септември, в Xcel Energy Center в Сейнт Пол, Минесота, и ще продължи до 4 септември.

Днес стана ясно, че кандидат-президентът на републиканците, Джон МакКейн, който до момента не бе оповестил избрания от него кандидат-вицепрезидент, ще направи това в петък, 29 август, когато ще отпразнува 72-ия си рожден ден, уточнява The Interbational Daily Tribune. Това ще стане на предизборна проява в баскетболната зала на град Дейтън в Охайо в 11,00 ч. местно време (18,00 ч. българско време).

Най-вероятните кандидати за вицепрезидентския пост на републиканците са бившият губернатор на Масачузетс и основен съперник на МакКейн по време на кандидатпрезидетската надпревара Мит Ромни (Mitt Romney), губернаторът на Минесота Тим Поуленти (Tim Pawlenty) или независимият сенатор от Кънектикът Джоузеф Либерман (Joseph Lieberman).

Либерман бе избран за вицепрезидент на Ал Гор от демократите за президентските избори през 2000 г., като самият той посочва, че по-често подкрепя демократите по въпросите на вътрешната политика, но често гласува с републиканците по въпросите на външната политика и отбраната. Евентуалният избор на Либерман, който е активен поддръжник на абортите, може да отблъсне консервативните републиканци, но ще привлече допълнителни гласове от жените и консервативно настроените привърженици на Демократическата партия. 

Все пак, най-големи шансове да стане вицепрезидент на МакКейн има Мит Ромни, който вероятно ще помогне на републиканския кандидат да спечели победата в щата Мичиган, който е един от ключовите за крайния резултат от вота. 

След като Обама предпочете за свой вицепрезидент Джо Байдън вместо далеч по-очакваната кандидатура на Хилъри Клинтън, популярността му в национален мащаб спадна и според последните социологически проучвания, шансовете му за победа на изборите са практически равни с тези на Джон МакКейн.

Според последното социологическо проучване на агенция Gallup за периода 24-26 август, което беше оповестено на 27 август, Обама води само 1 процент на опонента си – 45% срещу 44%. Друго национално проучване на агенция Rasmussen за същия период пък дава 1 процент преднина на МакКейн – 47% на 46%. Средно, според различните социологически изследвания в национален мащаб от 18 до 26 август, Обама води срещу републиканския си съперник само с 1,8%, сочи специализираният портал RealClearPolitics.

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=16242





Тагове:   националната,   реч,   Хюсеин,


Гласувай:
0



1. анонимен - Наистина е нещо огромно!
05.11.2008 20:17
Това е една гигантска стъпка за света! Браво на Обама и наистина трябва да се гордеем!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579692
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031