Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2008 16:25 - Ще бъде ли разбрано посланието на американския избирател?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Ще бъде ли разбрано посланието на американския избирател?
05.11.2008 12:35

Да се надяваме, че посланието от избора на Барак Обама за президент на САЩ ще бъде разбрано в България. Отвъд океана една велика нация избра президент с тъмен цвят на кожата и презиме Хюсеин. Просто хората там търсят решение на проблемите си и гласуват за … себе си. Америка е повярвала, че Барак Обама е решението и толкова.

В края на краищата с какво един бял, протестант, англосаксонец, който е гласувал вчера за Обама, е по –различен от един бял, православен, българин, който се кълне, че никога няма да гласува за президент на България с презиме Хюсеин?

Май все по –очевидно става, че разликата се дължи на едно единствено нещо – драстичното разминаване между качествата,традициите и възможностите на политическите елити в двете страни.
Докато там основна тема е кризата, тук основна тема, която налагат самите политици е … колко лоши са ДПС&Ахмеd Доган. Добре лоши са. Отделен е въпросът, за когo са лоши? И с какво са по- лоши от другите лоши в българската политическа действителност? С това, че са турци или с това, че са мюсюлмани?

Сякаш един православен владика изгонен от семинария в Гърция, заради комунистическа пропаганда е по –красива гледка? Утре този може и патриарх да стане и какво? Пак Доган ли ще е виновен? Да не би ДПС да накара един от банкерите на руската мафия да прави дарения на фондацията на Елена Костова? Ами комунистите? Цяло чудо е, че не се стовари покрива на катедралата “Александър Невски” върху грешните им глави, когато влязоха в църквата след 10 ноември? Тези ли ще ми се правят на православни фундаменталисти? Или Волен Сидеров, който през ден се “консултира” с … врачка?

В този “градивен” дух може да се продължи, още не сто… хиляди страници могат да се напишат. И какво?
Това ще реши ли проблемите ни?
Този път десницата обединена около СДС вероятно ще има своя последен шанс. Все някой в тази държава трябва да помисли за икономическите трудности, за индивидуалните права на гражданите, за стриктния контрол над тайните служби, за демографските проблеми, за здравеопазването, образоването и науката и за … правото на всеки българин да бъде щастлив. Това за щастието го пише в Американската конституция. Не в руската!
Дано да се сети някой да го прочете и осмисли.

Защото часовникът тиктака с безмилостно постоянство!
Ако и това послание, което САЩ направиха към света, не бъде разбрано в България, значи Стефан Гамизов ще излезе напълно прав.
Трябва да се започне на чисто. Абсолютно на чисто.

Антон Луков 


http://www.dnesplus.bg/Analysis.aspx?f=106&d=251465



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615431
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930