Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2008 11:53 - Синът на бивш съветник на президента Първанов хванат с дрога
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4387 Коментари: 3 Гласове:
0



Синът на Кюлев арестуван с дрога  коментари/5 31 декември 2008, 10:01 Общество
София, България       изпрати на приятел image image image image image image image Синът на покойния банкер Емил Кюлев е бил задържан с наркотици на сръбската граница, съобщава "Монитор". Граничарите на контролно-пропускателен пункт Градина, намиращ се от другата страна на Калотина, спрели 21-годишния Александър на 27 декември. В него те открили малко количество наркотик. Новината за задържането на Александър Кюлев бе коментирана в полицейските среди още в понеделник, но с уговорката, че съвпаденията на имената може да е случайно. Източници от МВР потвърдиха, че става дума за най-големия син на разстреляния банкер.
Във вътрешното ведомство било получено писмо от сръбските власти, в което се посочва, че е задържан български гражданин. Точното количество не било обявено, но според запознати ставало дума за няколко дози. Предполага се, че Александър е носел със себе си от дрогата на богатите - кокаин. Младежът пътувал към Германия. Пред ченгетата обяснил, че дрогата е за лична употреба.
Още същия ден към Сърбия тръгнала майката на Александър. Вчера тя не бе открита в дома си. В апартамента на леля му, който се намира в стара кооперация на столичния бул. "Стефан Стамболов", също нямаше никой.
От международното звено към Върховната касационна прокуратура обясниха, че не знаят за случая. Магистрати предположиха, че момчето ще бъде съдено по бързата процедура, като може вече да е освободено. При чисто съдебно минало Александър Кюлев може да се размине само с парична глоба и да откара до 3 денонощия зад решетките.
Познати на Александър от футболните среди си спомниха, че още преди смъртта на баща му момчето опитвало наркотици. По-късно те станали част от начина му на забавление.
400 млн. остават за вдовицата
Веселата Весела, както е по-известна вдовицата на Емил Кюлев, обичала среднощните купони. Оттам идвал и прякорът на втората жена на бизнесмена.
След убийството на съпруга си Весела Кюлева наследява около 400 милиона евро.
В това число влизат активите на ДЗИ банк, ДЗИ, курортното селище Ривиера, австрийският хотел в Сандански, половината от проект "Супер Боровец", издателските къщи "Хемус" и "Еркюл", семеен чифлик край Мелник, лизингови дружества и фондове.
Според авторитетната класация на списание "Форбс" Весела Кюлева заема 95-о място сред стоте най-богати хора в Източна Европа..
Спира с футбола след смъртта на баща си
Награждават Александър Кюлев като ученик в частната професинална гимназия "Банкер".
Александър Кюлев е бил запален по футбола и е играл в отбора на "Левски" за юноши старша възраст. Там треньор му е Бисер Хаздай, който в момента ръководи дублиращия отбор на сините. Александър, който е роден през 1987 година, играел като нападател и имал отбелязан един гол. Съотборниците му си спомнят, че са го виждали да идва на тренировки със скъпи коли. Докато рита в "Левски", името на баща му често се спряга като следващия собственик на отбора. Малко след показния разстрел на Емил Кюлев Александър спира с футбола. Негови съотборници разказват, че момчето рядко попадало в титулярния състав.
След смъртта на баща му във футболните среди тръгва слух, че в последните месеци от живота си банкерът е водил преговори за клуба.


Изгонен от мащехата си Весела Кюлева
Александър Кюлев е бил изгонен от втората съпруга на баща му - Весела. Според публикации в пресата 21-годишният наследник на олигарха не бил допускан дори и като гост до фамилната къща в квартал "Бояна", както и до комплекса „Чифлика", разположен край Мелник.
Кюлев се венча за втората си съпруга Весела през 1999-а в храма „Св. Александър Невски". Заради 15 години по-младата от него Весела банкерът изоставя първата си жена, от която е синът му Александър. От втория си брак Кюлев има други две деца.
34-годишната Весела Кюлева е узурпирала имотите на покойника и се шири в тях с любовника си футболист Мартин Станков и с трите си деца, пише списание "Кой" преди година. Богатата наследница роди на Кюлев две деца, а още преди да е минала и година от убийството на банкера, зачена от спортиста.
Александър и майка му дори не правят опити да се върнат в имотите, заграбени от втората съпруга на Кюлев.
След убийството на банкера се оказа, че той не е писал завещание и при такъв случаи по закон първородният му син Александър трябва да получи 16,7% от имотите и авоарите. При липса на завещание 50% от състоянието отива у вдовицата, а останалата половина се дели между децата на покойника. /БЛИЦ 

https://www.bulpress.net/news/article/29038



Гласувай:
0



1. raylight - За Гоце може много да се каже -
31.12.2008 13:00
http://apps.facebook.com/causes/183109?m=0eed769d&recruiter_id=29476620

цитирай
2. bobsun123 - ЩАСТЛИВА НОВА 2009 ГОДИНА!
31.12.2008 14:49
Бъди щастлив!)))
цитирай
3. meto76 - Благодаря за пожеланията.
31.12.2008 15:41
Благодаря за пожеланията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14621591
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930