Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 00:29 - Меглена Кунева с Велик кръст на Ордена за заслуга на Малтийския орден
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1282 Коментари: 1 Гласове:
0



Сакскобургготски: НДСВ отива със самочувствие на тези избори 01 юни 2009, 22:08 image Най-важното за един избор е хората да гласуват, тъй като това е начинът демокрацията да се утвърждава и укрепва. Това е моментът, в който гражданите могат директно да повлияят на посоката, в която ще се развиват нещата. Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски по време на среща на евролистата на НДСВ със столичани в зала „Сиконко” в „Люлин”. На 7 юни всички ние ще определим хората, които ще ни представляват в Европейския парламент през следващите 5 години. Изборът, който предстои, е наистина важен, тъй като българските евродепутати ще участват във вземането на решения от Европейския парламент, които ще имат директно влияние и у нас. Ето защо е необходимо да изпратим там компетентни, честни и отговорни представители, каза още лидерът на НДСВ.

Ние вече сме част от голямото европейско семейство – и в добри дни, и в тежки моменти ние не сме сами, има на кого да се опрем, за да се справим с предизвикателството, подчерта Симеон Сакскобургготски. Защото Обединена Европа вече е доказала своята значимост и възможности да помага на хората, това е Европа на гражданите.

Всички присъединили се към ЕС страни отбелязаха значителен напредък и просперитет – например Гърция, Ирландия, Испания, Португалия. Няма нито една страна, присъединила се към ЕС, която да не е повишила икономическия си и социален статус. Трябва да сте убедени, че това е бъдещето и на България, заяви лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

НДСВ отива със самочувствие на тези избори и с ясна цел занапред. За 8 години НДСВ допринесе за създаването и запазването на стабилен икономически и политически климат, който даде възможност да бъдат осъществени реформите и европейската ни интеграция. Нашите министри работят успешно за усвояване на европейските фондове. НДСВ не е партия, която дебютира на европейската сцена. Нашата сила са доказалите се европейски личности, експертния потенциал.

Имаме куража да сме различната партия. НДСВ е политическата сила, която е „за” – „за” доброто бъдеще, „за” европейското бъдеще, „за” и никога „против”. Нека бъдем изненадата на тези избори. С такава листа, с водач като Меглена Кунева сме длъжни да успеем. И при други кампании сме виждали недобри прогнози. Нужна е обаче пълна мобилизация. Успехът на НДСВ е и ваш успех, завърши обръщението си към стотиците събрали се в препълнената зала „Сиконко” граждани, симпатизанти и приятели на НДСВ.

Малко неща мога да прибавя към думите на нашия лидер Симеон Сакскобургготски, каза водачът на евролистата на НДСВ Меглена Кунева. ЕС е сила за промяна, която може стократно да увеличи нашата.

Дотук България е имала в политическия си живот един здрав мост, върху който да стъпи. За мен този мост е Национално движение за стабилност и възход. За мен човекът, който тръгна пръв по този мост, е Симеон Втори.
Направете всичко възможно на 7 юни българският избирател да е най-добрият избирател. Без избор няма свобода, няма промяна. Нека я направим, призова Меглена Кунева събралите се да подкрепят НДСВ приятели. /БЛИЦ

https://www.bulpress.net/news/article/51375

01 юни 2009, 23:57 image Водачът на евролистата на НДСВ Меглена Кунева бе наградена с Ordine pro Merito Melitensi – Ордена за заслуга на Малтийския орден, съобщиха от пресцентъра на политическата сила. Великият кръст (Gran Croce) й бе връчен от извънредния и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта Н. Пр. граф Камило Дзуколи.
Меглена Кунева е първата българка, кавалер на най-високата степен на отличието, установено през 1920 г. с декрет на Суверенния съвет на Малтийския орден.

"Великият магистър на ордена фра Матю Фестинг реши да присъди този орден на г-жа Кунева в знак на уважение и признание за нейната човешка, обществена и институционална преданост. Преданост, вдъхновена от идеалите на християнската цивилизация и посредством европейската интеграция – ориентирана към насърчаване на мира, човешкото достойнство и свободата. Преданост, вдъхновена от ценностите, споделяни от Малтийския орден в последните 950 години – диалог, уважение и солидарност", посочи в приветствието си граф Дзуколи.

"Европейският съюз е най-големият донор в света. Този факт заедно с финансовата взаимопомощ на страните членове е израз на хуманитарния ракурс към многообразието и солидарността – основните ценности на нашето общество, за които говорихте Вие, г-н Посланик", обърна се към граф Дзуколи Меглена Кунева. "Тази награда ще остане незабравима за мен по много причини. Аз се радвах на подкрепата и признанието на колегите и приятелите си от европейските страни по време на преговорния процес, но съм щастлива, че днес, когато България е член на ЕС, можете да се обърнете към мен като към член на Европейската комисия. Защото това е новият път на България и независимо кой ще бъде на това място, това е успех за всички нас", допълни тя.

На церемонията в хотел "Радисън” присъстваха и апостолическият нунций в България монсеньор Януш Болонек, Тиверополският епископ Тихон, викарий на Западно- и Средноевропейския митрополит Симеон, доайенът на дипломатическия корпус, посланикът на Ливан, посланиците на Италия, Франция, Испания, Финландия, Португалия, Грузия, Хърватия, Македония и Босна и Херцеговина, управителят на БНБ Иван Искров, омбудсманът Гиньо Ганев, директорът на БТА Максим Минчев и народни представители от НДСВ. /БЛИЦ

https://www.bulpress.net/news/article/51384


Тагове:   НДСВ,


Гласувай:
0



1. grigorsimov - Сатанински оредни за сатанински заслуги!
02.06.2009 09:35
С подобен "орден" бе награден и Георги Първанов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582622
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031