Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 23:25 - РАЗПАД В БСП: Внучката на Живков отказа да е депутат;Божидар Димитров напуска БСП
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1532 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2009 23:41


Внучката на Живков отказа да е депутат 10 юни 2009, 20:33 Политика   image Жени Живкова излиза от политиката. Внучката на Тодор Живков , която два мандата бе ляв депутат, е помолила още преди 10 дни името й да не се включва в никакви листи, съобщава "24 часа". Но самата тя настояла информацията да не се огласява преди евроизборите , за да не донесе негативи на левите. Първоначално Живкова бе спрягана за мажоритарен кандидат във Враца, но никой член на червеното бюро не го обсъжда с нея. После й предложили да е втора в 24 МИР в София. Тогава тя отказала окончателно да играе на вота.
Излизането ми от политиката не е от обида, обясни Жени. Цял месец обмисляла отказа си и накрая решила , че не желае повече да е депутат. Призна, че за това надделял изборът на останалите водачи. Но отказа да посочи до кои имена не иска да се запише и нейното.
Един от мотивите ми да не се включвам в тези избори е изключително непочтената битка, която се води между различни хора от БСП за тези листи. Станах свидетел на тези борби и по време на областни заседания. Според мен е изключително важно какви лица са издигнати за водачи, това е показателно за всяка партия. Моето мнение е, че някои от личностите , които бяха определени начело на листите, някак трудно се индентифицират с БСП, а друга част от хората на предни позиции са свързани дори с криминални хроники от публикации в медиите. /БЛИЦ




Божидар Димитров напуска БСП


София. Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров обяви пред Агенция “Фокус”, че напуска БСП, считано от този момент. На въпрос за мотивите за това, Божидар Димитров заяви: „Като историк знам, че политиката е изкуство на компромиса и на възможното. Затова съм преглъщал много действия на онази малка част от ръководството на БСП, която взема отговорните решения, с които не съм бил съгласен. Разбунтувах се само веднъж, когато очевидно, за да се разрешат вътрешнопартийни личностни кавги, за кмет на потъналата в проблеми София бе издигната абсолютно неизбираема личност. Винаги съм бил обаче против съюза с ДПС. Още в началото на коалиционното управление публикувах серия от статии под общото заглавие ДПС ще завлече БСП в гроба. На всекиго е ясно, че това е една партия от феодален тип, работеща с недемократични практики и разчитаща на вот от превърнати в крепостници избиратели. Тази партия е опасна преди всичко за самите български турци, държани умишлено във феодална зависимост. С настояването, че купуването на гласове обръчите от фирми, а напоследък и обръчът от „сестрински партии”, ДПС разбива обществения морал и сериозно застрашава все още крехките устои на българската демокрация. Очевидното съгласие на въпросната част от ръководството на БСП с тези практики превръща поне обществено познатите фигури в БСП като мен, съучастници в този рушителен за България съюз. Впрочем обикновените партийни членове и симпатизанти протестират, като не гласуват за БСП. Не случайно на европейските избори БСП се превърна в третостепенна и четвъртостепенна сила в най-големите български градове. Аз мога да протестирам и съм длъжен да протестирам само по този начин”.
На въпрос – след като напуска БСП, би ли се кандидатирал от друга партия, Божидар Димитров отговори: „Бих се кандидатирал само ако получа предложение от ГЕРБ и то лично от кмета на София и лидер на партията Бойко Борисов”.

СЛЕД ТАТЯНА ДОНЧЕВА ОЩЕ КЛЮЧОВИ ФИГУРИ НА ЧЪРВИВАТА ПАРТИЯ ПРЕДАВАТ ФРОНТА.РАЗПАДА Е ТОТАЛЕН, ОСОБЕНО НА СТРУКТУРИТЕ ПО МЕСТА. СЪМНИТЕЛНО Е ЧЕ ПАРТИЯТА ЩЕ ВЗЕМЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15% ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ. РАЗДЕЛЯНЕТО НА ЕВРО- И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ БЕ ГОЛЯМ АВТОГОЛ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ, ТЪЙ КАТО БЪЛГАРИНА ОБИЧА ДА ВЪРВИ С ПОБЕДИТЕЛИТЕ, А КАТО ВИДЯ ЧЕ ГЕРБ ПЕЧЕЛИ РЕЗУЛТАТА НА ЧЪРВИВИТЕ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-МАЛЪК.
 
http://www.focus-news.net/?id=n1201114



Гласувай:
0



1. анонимен - Разпад ли?
10.06.2009 23:51
Разпад на БСП ли? Възможно ли е да се разпадне нещо , което го няма? Тази сбирщина от крадливи мижитурки нито е партия , нито е българска , а да не говорим пък за социалистическа!
цитирай
2. анонимен - nikimiki1958
11.06.2009 02:59
чесните комунисти с чест излизат и се разграничават от крадците.достоини сте за уважение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614239
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930