Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2009 00:17 - Преврат срещу Волен Сидеров; Доган и Сидеров бизнес партньори
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3749 Коментари: 6 Гласове:
0



Преврат срещу Волен Сидеров 28 юни 2009 / News.dir.bg На извънреден конгрес на партия „Атака” в София на 19 юли ще се поиска промяна в устава на партията, като ще се настоява Волен Сидеров да бъде освободен от поста си, а тя да бъде управлявана от седемчленен Борд на председателите. Това съобщиха днес в Бургас депутатът Митко Димитров и координаторът на „Атака” за София област Константин Костов, които обявиха, че не искат властта да е съсредоточена в един човек, както е сега, съобщи БГНЕС.
Бордът ще бъде контролиран от 21-членна комисия. Имаме подкрепата на 3/3 от членовете на партията, увериха те. Конгресът обаче можело да се окаже нелигитимен, защото в момента в централата на партията били привиквани всички общински координатори и им се прибирали пълномощните за такива. Това означава, че те не могат да правят общински събрания и да излъчват делегати за конгреса, предупредиха двамата.
Причината за бунта в партията е подреждането на листите. Според Митко Димитров от тях са отпаднали изявени активисти на „Атака”, представители на местните структури, а са намерили място бизнесмени, които са си платили местата. Два дни преди регистрацията листите са били променени.
“В Източна България листите се наредиха от журналисти, а в Западна от Слави Бинев.
Волен Сидеров не купува гласове, той продава места в листите", каза Костов, но не потвърди, че за челно място се плащат суми до 1 млн. лева, каквато информация има. Димитров пък цитира Сидеров: "Важно е кинти да падат". Думите му бяха потвърдени и от бившия член на "Атака" Павел Чернев, който присъства в залата.
Волен Сидеров, доведеният му син Димитър Стоянов, съпругата му Капка и Десислав Чукалов сами са редили листите, при затворени врати, не са допускали никой друг. Те не са обяснили защо подменят хората си, но Костов и Димитров твърдят, че новите са предимно бизнесмени. Такъв е случаят в Сливен и в Ямбол, а водач на една от листите в София е адвокат Явор Нотев, който спаси Сидеров от присъда за хулиганство заради инцидента на автомагистрала "Тракия", съобщиха още съпартийците му.
В бургаската листа пък областният кординатор Деян Стойков бе поставен на девето място, напред бе сложен бизнесменът Николай Пехливанов, който местните националисти даже не познаваха. Ден след като станаха ясни листите, Стойков подаде заявление до РИК, че се отказва и е омерзен. Малко по-късно втори човек напусна листата -общинският съветник Никола Иванов от Несебър, който бе на 13-о място, припомниха неводолните атакисти.
Митко Димитров и Константин Костов заявиха, че изборите на „Атака” се спонсорира от олигарси, които са намерили място в листите, и това обяснява скъпата кампания на партията. С лобистки интереси се обяснявала и директивата на Волен Сидеров парламентарната група на "Атака" да напусне парламента, когато бе гласуван Законът за черноморското крайбрежие. Това било в услуга на тройната коалиция да си прокара удобни закони.
"Атака" и ДПС са "двете страни на една монета", заяви Константин Костов. Той намекна за връзка между
Ахмед Доган и Волен Сидеров още от времето, когато Сидеров работел в отдела "Връзки с обществеността" във фирма на "Мултигруп", а в същото време Доган бил съдружник на Илия Павлов.
Костов каза още, че в деня на смъртта на Ахмед Емин Волен Сидеров е бил притеснен да не би да се намерят в мъртвия документи, които могат да го уличат.




Гласувай:
0



1. meto76 - Интересното в случая е че и ДПС, и ...
29.06.2009 09:38
Интересното в случая е че и ДПС, и АТАКА се управляват от двамата си лидери идентично като лична частна фирма.Те разпределят влиянието, парите, раздават депутатски места.При АТАКА това е дори по видимо и от ДПС, защото АТАКА се е превърнала в семейна фирма на Сидеров, Капка и доведеното синче.Мнението на другите няма значение.Доган поне не е вкарал родата си в ръководството на партията.
цитирай
2. анонимен - Коментар върху коментар
29.06.2009 17:00
При Атака, като по-нова партия е нормално да има подобни разпри, свързани с листите. Но ръководството на партията има право на базата на свършената работа да прецени някой трябва ли да бъде депутат или не от партия Атака. Ако някой си мисли, че един път като е станал депутат, както при по-старите партии и "няма мърдане" много е грешил.
И така трябва да бъде, а не както в БСП и десните, едни и същи лица са там от време оно, само някои дето се разхождат и си менят цветовете и схващанията както им отърва.
А по повод коментара, че партията се е превърнала в семейна фирма, нормално е човек да се заобиколи от хора, на които има доверие, като най-често такива са роднините. Каквито атаки има против Волен, ако беше заобиколен само с предатели и лъжци като Чернев, досега да не е на чело на Атака.
цитирай
3. анонимен - Ха ха ха
29.06.2009 17:06
А, че Доган не е вкарал родата си в партията е нормално. Не е толкова луд, че да вкара група неграмотни цигани, па макар и мюсюлмани.
цитирай
4. meto76 - НЯМА ДРУГА ПАРТИЯ КАТО АТАКА, В К...
29.06.2009 22:12
НЯМА ДРУГА ПАРТИЯ КАТО АТАКА, В КОЯТО ЛИДЕРА ДА Е ВКАРАЛ РОДАТА СИ В РЪКОВОДСТВОТО.
цитирай
5. анонимен - И какво от това
30.06.2009 09:47
Да, останалите предпочитат родата им да не е в партията, за да могат да им бутат обществени поръчки под сурдинка. Сигурно целият живот няма да ти стигне да преброиш имотите и парите на съпругата на Костов, а освен че родата на Волен Сидеров е в партията му, нещо друго против тях имаш ли да кажеш?
цитирай
6. анонимен - безумний
05.07.2009 14:12
Отдавна се знаеше, че един ден мегаломанията на Малкия човек ще ескалира заедно с обилното хранене с власт. Ето, и повръщането настъпи...Властта не е за всеки, драги Волене! Тя е наука, която се учи от поколения по линия на династията. Аристократите на духа носят в гена си културата на властването. Знаеш ли епиграмата на проф. Иван Шишманов: "Ни осел, ни вол, ни муле...Джентлеменин с български цървуле!". Назубкването на хитлеровата биография и компилациите по великия Никола Николов няма да те направят Големия Реформатор. Защото в страх си заченат и в страх живееш. А и страх, а не съмишлие витае в партия "Атака". И причината е в тебе, ти не носиш кръста си, а тояга. Не жезъл, а тояга. Така не се става Мойсей, а и нямаш 40 години време да бродиш към родний Ханаан. Докато си избираш гноми около тебе, за да се извисяваш над тях, България няма да те чака, тя не се нуждае от лъжемесии. През "Демокрация", до "Мултигруп", а оттам и до "Земя" на Митю Гестапото - е-е-е, еба ти последователността?! Ноам Чомски каза наскоро: "Трябва да мислим поне за 10 години напред" Това е важно за тебе, пророче родно. Национализъм - ДА, патриотизъм - ДА, но не с тебе. Аз мръсната вода ще я изхвърля, но бебето си ще запазя. Ти обаче си човек с замах! Като замахнеш наляво падат отдясно, като зашлевиш надясно, левите се струполяват. Амчи, то хора не ти останаха, бе Волене. И за едно ДКМС нямаш. Не прави от "АТАКА" монархия за лично ползване, няма да се получи, остави вождизма си във Венецуела или Туркменистан. То, ако слушаш само Капка - ще останеш на сухо. Защото страшен задух се задава откъм Анадола... Кой го праща ако не юдеите на новото време! Вслушай се барем веднъж в лудия кикот на Мунчо, там е истината!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580529
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031