Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 09:42 - Проектокабинетът на ГЕРБ; Съкращения в Министерство на отбраната и администрацията
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3477 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2009 09:51


  07 юли 2009 / BLITZ Прогнозата е направена в неделя, около полунощ. Вероятно ще има корекции в състава на новото правителство. БЛИЦ първи съобщава това, което се говори по високите етажи на ГЕРБ. Министър-председател - Бойко Борисов

Вицепремиер, наблюдаващ силовите министерства и правосъдието и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов (председател на ГЕРБ, дясна ръка на Борисов още от МВР)

Вицепремиер, наблюдаващ икономиката и еврофондовете и министър на финансите - Симеон Дянков (38 г., доктор по икономика от Мичиганския университет, главен икономист в Световната банка, директор на научен център в Харвард, специалист по кризата)

Министър на външните работи - Николай Младенов (син и внук на активни борци против фашизма и капитализма; после седесар, дясна ръка на
Надежда Михайлова; после евродепутат от ГЕРБ)

Министър на икономиката - Бисер Боев (бивш шеф на “Икономедиа” - фирма на Иво Прокопиев, издава вестниците “Капитал” и “Дневник”)

Министър на образованието - Йорданка Фандъкова (зам.-кмет на София )

Министър на регионалното развитие и инфраструктурата - Росен Плевнелиев (благоевградчанин; управител на австрийската строителна фирма “Линднер”, която вдигна Бизнесцентъра в ж.к.”Младост”-София)

Министър на здравеопазването - ген. Стоян Тонев (шефът на ВМА) или д-р Лъчезар Иванов (досега независим депутат, преди това от НДСВ)

Министър на земеделието - Мирослав Найденов (шеф на общинската фирма “Екоравновесие”. Ветеринарен лекар. Бил е главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба към Министерството на земеделието) или Десислава Танова, шеф в "Мелинвест"

Министър на културата -
Вежди Рашидов. Божидар Димитров, чието име се спряга упорито, няма да заеме поста, защото спечели мажоритарните избори - ако стане министър, ГЕРБ трябва да се откаже от това място в парламента.

Министър на транспорта - Миролюб Столарски (шеф на Асоциацията на превозвачите)

Министър на енергетиката - Бойко Димитрачков (председател на Управителния съвет на Е.ОН България, бивш шеф на БТК). Възможно е енергетиката да остане в мегаминистерството на икономиката.

Министър на отбраната - генерал-лейтенант Аню Ангелов, военен експерт на ГЕРБ

Министър на труда и социалната политика - Валентина Симеонова (ръководител на експертната комисия по социалната политика на ГЕРБ, със сериозен професионален опит в политиките за деца и социалните услуги) или доц. д-р Геновева Алексиева (офталмолог, председател на женската организация на ГЕРБ)

Министър на околната среда - Галя Кондова (работи към научния център на Икономическия университет в Щутгарт, специалист по европрограми. Четири години работи в Световната банка по програми за подпомагане на икономическото развитие на източноевропейските страни)

Министър на правосъдието - Екатерина Михайлова (ако се разберат със Синята коалиция)

Председател на Държавната агенция за младежта и спорта - Йордан Лечков (кмет на Сливен)

Председател на Държавната агенция по туризъм или заместник-министър по туризма в културното министерство - Иво Маринов

Закриват се Министерството на извънредните ситуации и Министерството на държавната администрация; няма да има и министър по европейските въпроси.
Всеки министър ще има по двама заместници, останалите места от тройно-коалиционната формула 8:5:3 се съкращават.

http://dnes.dir.bg/2009/07/07/news4727359.html


Кроят шапка на Иван Искров 07 юли 2009 / News.dir.bg Изборът на Иван Искров предсрочно за управител на БНБ за втори мандат е незаконен и това не бива да се допуска. Това заяви финансовият експерт на ГЕРБ Симеон Дянков, чието име е спрягано за новия министър на финансите в правителството на Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.
По думите на Дянков за този има
добри специалисти в България в този сектор, но не посочи кого има предвид. По този начин финансистът не отрече, че Искров ще бъде сменен.
Кабинетът се оформя тази седмица и се надявам, че до края на седмицата Бойко Борисов ще има
добри идеи, допълни Дянков. Запитан дали знае имена на бъдещи министри в кабинета на лидера на ГЕРБ, Дянков посочи, че всъщност се занимава само с финансите и икономическия екип. Според финансовия експерт преди 2 - 3 дни са видели вече дефицита за май, който е бил много по-голям, отколкото правителството е говорило.
Прогнозата на Дянков е, че до средата на юли на годишна основа правителството ще е вече в дефицит и втората половина на годината държавата ще върви надолу. „Следващото правителство, разбира се, много бързо може да направи някои неща и ние сме готови веднага да направим някои промени”, допълни още Симеон Дянков.
Експертът от ГЕРБ посочи също така, че голяма част от цифрите от април не са били публикувани, тъй като с това се е целяло да се скрият някои от по-големите дупки в бюджета. Едно от първите неща, които
новото правителство ще направи във финансовата област, е да види къде може административно да се намалят бюджети, заяви експертът.
Дянков посочи, че в Министерство на отбраната има възможност да се съкрати бюрокрацията, а за Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на земеделието трябва да се зададе въпросът каква им е главната задача и евентуално да се реорганизират, за да се спестят средства.

http://dnes.dir.bg/2009/07/07/news4727778.html



Гласувай:
0



1. анонимен - Плевнелиев-троянски кон на БСП в ГЕРБ
14.07.2009 22:30
на 07.07.2009г в „По света и у нас” на БНТ бе съобщени предположението, че „експертът по строителство на офис сгради и магистрали” Росен Плевнелиев ще оглави строителното министерство.
Титлата „експерт по строителство на офис сгради и магистрали” предизвика у мен възмущение. Както аз, така и още много граждани възлагаме много надежди към новото правителство и намерението да поставят нови, чисти хора-професионалисти на постовете в него е прекрасна и единствено правилна.
Познавам г-н Плевнелиев от 1993г. Като изявен комсомолски функционер от Благоевград и едновременно партиен активист на БСП ,той в съдружие с един музикант, понастоящем винопроизводител, без да отговаря на нито един от критериите за кандидатстване за квота по спогодбата с федерална република Германия за обмен на кадри в строителството, бе получил такава квота и бе един от първите, които изнесе работници в Германия.
Как се получаваше квота по това време от „Министерството на труда и социалните грижи” и нейния министър г-жа Масларова( да същата Масларова, която бе отново социален министър) без да си строител, без да си направил и 1 лев строителна дейност в България, без да си поставил 1 тухла дори и кои хора получаваха тогава квота ???
Криеха се истинските трудови доходи, данъци.За проверяващите органи се правеха официални трудови ведомости с невярно съдържание. Парите, които изкарваха работниците се деляха на 3- 33% за заплати на работниците, 33% за двамата собственици „Ирис интернешънъл”ООД и 34% за комисионна на другарите от „Министерството на труда и социалните грижи”, подсигуряващи ги с квоти.
Още на втората година работа в Германия фирмата „Ирис интернешънъл”ООД бе разследвана от тайните служби на ФРГ, митницата и трудовата полиция. Обискирани бяха офисът им в Ruesselsheim, квартирите на работниците,обектите.

Г-н Плевнелиев е завършил специалност „ Електроника” и никога не е разбирал и му липсва желание за разбира от строителство.

Като съуправител на Бизнеспарк София той се провали още след първите 3 месеца като ръководител, на който г-н Hans Lindner бе възложил задачите по организирането на проектирането и строителството на обекта.Появиха се и сигналите за корупция при покупката на някогашните ниви, попадащи на сегашния терен на Бизнеспарка ниви, които тогава струваха 2-3 $/м2 се купуваха официално за 15-20$/м2 и инвеститора - г-н Lindner и четирите му дъщери-получаваха тези сметки за плащане.
Само 3 месеца по-късно бе назначен съуправител от Германия, който да контролира тези процеси.Всички задачи по проектирането, търговете за строителство, организацията и контрола на строителство бяха извзети от Росен Плевнелиев на 100% и възложени на немския съуправител.За Плевнелиев бяха оставени само представителни функции, подобни на тези на президента Първанов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14628050
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930