Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 23:42 - Германски политолог: Борисов може да загуби много
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1354 Коментари: 1 Гласове:
0



„Бойко Борисов е човек, който е готов да рискува всичко. Но може и да загуби много".

Това казва пред Дойче Веле германският политолог д-р Хайнц Брам, който наблюдава България от години.

Експертът не е очаквал, че ГЕРБ ще сформират сами правителство. „Мислех, че ще бъдат малко по-предпазливи. Защото почти всички от партията са за пръв път в парламента. Това са хора, които не знаят какво означава да управляваш една страна. Но явно Бойко Борисов е достатъчно смел, за да смята, че ще се справи и сам", обяснява д-р Хайнц Брам.

По повод на изказването на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че ще сформира самостоятелно правителство, защото по този начин ще отговори на очакванията на над 1 милион избиратели, той е категоричен: „Това не е достатъчна причина за сформиране на самостоятелно правителство. Симеон Сакскобургготски имаше много повече места в парламента преди години и въпреки това потърси коалиционен партньор, първо: защото знаеше, че не познава управленския апарат, и второ: защото му е необходимо пълно мнозинство, за да може да прокарва нови закони. Но явно Борисов е убеден, че другите партии ще го подкрепят в решенията, защото си казва, че не е възможно, когато се обявява срещу корупцията, някой да му противоречи".

Политологът предупреждава, че ако Борисов се провали в управлението, ще пострада и България като цяло. „Дали пък България му е важна? Имам усещането, че Бойко Борисов е толкова убеден в своите възможности, че не вижда друго. Той си мисли, че притежава всички способности на този свят, за да стане успешен министър-председател", изтъква Брам.

Германският експерт е убеден, че за да управлява успешно страната, едно правителство има нужда от приятели сред другите партии. По думите му предложеният от ГЕРБ меморандум едва ли ще успее да осигури необходимата за правителството подкрепа, защото една с друга партии, които всъщност нямат нищо общо помежду си.

„Мисля, че Синята коалиция не е в най-добра компания до „Атака" и до Яне Янев, пък дори и до един Борисов, защото в момента, в който нещата се закучат, той няма да успее да сдържи нервите си. Доколкото познавам Борисов, той е човек, който се забравя в думите си, щом усети, че опозицията например му противоречи или че няма подкрепата на медиите", посочва Брам. 

http://news.ibox.bg/news/id_843953816



Гласувай:
0



1. spasymyr - Ако няма морал ни очаква провал
18.07.2009 06:54
Не е нужно да си политолог за да го осъзнаеш.Надеждата ни се крепи само на представите ни, че все още има достойни хора в тази наша държава.Но от ден на ден все трудно човек намира основание да подържа тази надежда,като научава нови факти за избранниците си, които водят до заключението - неразбран народ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617456
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930