Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 21:40 - От Лила до Мадона
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 805 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Безпортфейлният министър Божидар Димитров призова българите в Чикаго да не се правят на прекалени моралисти, а поповете в България - на прекалени светци.


Едните всуе маролизаторствали и протестирали, че България им пратила за консул начинаеща дипломатка, която стартира в бизнеса като Лила с прашките.
Също като българите в Чикаго и шепа свещеници на родна земя пък абсолютно изкуствено, според министъра, протестирали срещу концерта на Мадона.

Че висшият клир има доста да ореже от обилието светски изкушения, на които се отдава непрестанно, спор няма. И това, че концертът на Мадона в България съвпада първо с рождения ден на друг светец за феновете - Майкъл Джексън, и второ с наш църковен празник, им е най-малката грижа.

Била подтиквала Мадона младото поколение към греховни мисли. А върховното духовенство - с пищните си одежди, скъпи лимузини и лъскави билбордове, от които призовават миряните към смирение?!

Но това е друга тема, да се върнем към министъра, който преди да си сложи нови зъби и да стане министър заради важното за политиката качество „близък приятел на премиера", волно раздуваше по медиите постиженията си на жребец и всеизвестен похотливец, въпреки понапредналата си възраст.

Това вероятно си е негова работа, но когато се бута в темата с морала и етиката е по-добре да си мълчи. Поне заради неприятния компромис, който цяла политическа партия, при това управляваща, трябваше да направи за един избран човек и да преглътне назначението му, след като единодушно гласуваха в парламента агенти на бившите комунистически служби да не заемат ръководни постове.

Той обаче си има алиби - приятел е на баш шефа, и може да учи на морал не само тукашните, но и задграничните българи.

Министърът за българите в чужбина Божидар Димитров призова сънародниците ни в САЩ „да не се превръщат в прекалени моралисти и заради едно дупе, показано преди години, да съдят за качествата на новия консул в Чикаго Лила Георгиева".

Повод за изказването му беше съобщението, че българи зад граница са разпространили открито писмо срещу назначението на Георгиева. То било адресирано до премиера Бойко Борисов и до Божидар Димитров и изпратено до агенцията за българите в чужбина.

В него се посочвало: Тази госпожа не е имала и няма отговорност първо за себе си, та каква отговорност може да се очаква да прояви към имигрантската ни общност от 14 щата в САЩ? "

Настоявало се незабавно да бъде отзована. Димитров каза, че не е получавал такова писмо. Научил за него от медиите.

Според него за работата на консулите отговаря външно министерство.

Принципната му позиция обаче била, че е важно как Георгиева си върши работата - дали е отзивчива към хората. (ми повече отзивчивост от това, накъде). Още повече че тя е изтърпяла наказание заради еротичните си снимки преди години.

В писмото се казва още, че е недопустимо да се назначават хора с опетнена морална репутация и е спорно „такова леко поведение да ни бъде лансирано и представяно като изключителен вид професионализъм из областта на международните отношения и дипломацията".

В контекста на „прекаленото морализаторстване" Димитров намеси и драмата с концерта на Мадона и „абсолютно изкуствения протест на български свещеници".

Докато историкът - специалист по дупета и морал, обясняваше отношението си към „необходимите качества" на един дипломат, стана ясно, че в начолото на следващата седмица Министерството на външните работи ще одобри Етичен кодекс на дипломата.

Съобщи го лично министър Румяна Желева, която обяви тия дни, че при назначенията дипломатическото ни ведомство ще наблегне на кариерните дипломати.

Като стане готов, кодексът щял да бъде подложен на широко обсъждане между дипломатическата общност у нас и българските евродепутати.

"Има наредба, която регламентира основните точки в тази област, но няма кодекс, какъвто е редно да бъде разписан за всяка публична професия", обясни Желева.

Дали бързането с кодекса не е свързано с Лила Георгиева - на този въпрос Желева отговори:.
"Не сме като предната власт, която посвещаваше закони на различни хора".

В коментар за оплакването на чикагските българи премиерът Бойко Борисов казва, че "консулът ни в Чикаго е спечелил конкурс за мястото си".
Освен това тя е изтърпяла наказание за провинението си и няма никакво правно основание, заради което да бъде отзована.

„Ако я върнем в България, тя ще има всички основания да ни съди, и да ни осъди" - цитира премиера вестник Монитор.

Пред вестника министър Димитров заявява, че „у нас насилствено се насажда англосаксонски студен морал, който не е присъщ за южните народи". Министърът призова "да не бъдем по-католици от папата".

Министър Румяна Желева обяснява, че ако Георгиева не си върши консулската работа, има ред, по който може да се сигнализира за това.
"Има действия, несъвместими с дипломатическата служба, но от друга страна, ние не сме гонители. Ако има конкретни оплаквания от работата на консула ни в Чикаго, веднага ще се запозная с тях".

image

Пищната брюнетка Лила стана блондинка и влезе в правомощията си на български консул в Чикаго на 17 юли.

В края на октомври 2007 година 28-годишната Лила Георгиева - референт за Гърция и Кипър в Дирекция "Двустранни консулски отношения и консулска защита" във външно министерство, публикува свои еротични снимки в личния си профил в най-популярното място за намиране на бързи партньори в мрежата sladur.com.

Като палава тийнейджърка Лила показа розовите си прашки и обяви в нета, че иска само "любовта на човека, който обичам".

Там тя не спестява службата, която заема, и маркира шеметната си кариера от посланическа секретарка до министерски служител.

Сластните снимки Лила гарнира с умозаключения за същността на дипломацията и нейният отговор на това що е дипломат беше:

„дипломат е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне". (многоточието не е на авторката).

Когато медиите подхванаха прашките на Лила, тогавашният министър на вътрешните работи Калфин наказа 28-годишната разголена референтка с „отлагане на повишението в ранг до една година".

Това именно наказание е изтърпяла консулката, с което оправдават назначението й днес премиер и министри.

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=35940:2009-08-22-08-22-07&catid=43:zr&Itemid=105


ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА БЪЛГАРИТЕ В ЧИКАГО ДО БОЙКО БОРИСОВ

http://meto76.blog.bg/politika/2009/08/21/otvoreno-pismo-na-bylgarite-v-chikago.383749



Тагове:   Мадона,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584202
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031