Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 11:07 - Пламна война между турци и българи в ДПС
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.09.2009 11:07


Събота, 5 Септември 2009 image Вътрешнопартийна война се развихри в редиците на опозиционната ДПС. Тя е етническа и икономическа и се води между турците и българите в партията. Новите клики разрушили старите воюващи групички около оргазационния секретар Касим Дал и бившата бедствена министърка Емел Етем, пише сайта E-trud.tk.

Лидерът Ахмед Доган засега не се намесвал.

Водач на групата на т.нар.българи в ДПС е новият зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров. Около него са депутатите Йордан Цонев, Камен Костадинов, Искра Михайлова и Делян Пеевски, твърдят източници от парламента.
Срещу тях са всички останали депутати на Доган. Заради позицията си в Народното събрание, бившият седесар Бисеров е успял да изземе функциите на зам.-шефа на парламентарната група Лютви Местан. Последният от години ръководеше ДПС–депутатите, тъй като лидерът на движението рядко стъпва в парламента. Освен това Бисеров получил неограничен достъп до Доган и правил опити да му внушава нови стратегии на поведение по отношение на ГЕРБ и Бойко Борисов. Странното в случая е, че след изпадането на ДПС в дълбока опозиция, политическият комбинатор Доган май наистина се поддавал на внушенията му. Поради явно нечистия начин на придобиване на богатството си и страха от разследванията на новата власт, групичката настоявала за безусловна подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Министър-председателят не ни обръща внимание сега, но след няколко месеца може да има нужда и от нас, била основната теза на Бисеров и кръгът около него. Те смятали, че парламентарното мнозинство около ГЕРБ ще започне да се разпада, тъй като Борисов щял да се изпокара с лидерите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров. Премиерът вече нямал доверие на Яне Янев, тъй като новото ръководство на ДАНС му отряза достъпа до тайната власт на политическия шантаж. В угоден момент се очаквало Яне да се обърне срещу Борисов заради Алексей Петров и така правителството да ГЕРБ да остане без парламентарна подкрепа от РЗС, твърдели хората на Христо Бисеров. Единствената им цел обаче била да направят всичко възможно за да запазят придобитият финансов ресурс по време на управлението на тройната коалиция.

Христо Бисеров е започнал атака срещу организационния секретар Касим Дал и при всеки удобен момент топял неговите хора пред Доган. Амбициите на зам.-шефа на парламента били далеч по-серизони, твърдят депесари. Бисеров, който навремето беше изгонен от СДС за корупция, искал да елиминира приближените турци около ДПС-лидера и постепенно да се превърне в сив кардинал и основен кадровик на движението. Първият голям успех бе изритването на бившия екоминистър Джевдет Чакъров от шефския пост в Комисията по екология в Народното събнание. По време на издигането на номинациите, парламентарната група на ДПС се спира на Чакъров. Групичката го подкрепя "безусловно", но още същия ден те отиват при Доган и му заявяват, че кандидатурата на Чакъров въобще не била обсъждана. Бисеров се оплакал, че Местан и Касим Дал правили опити да налагат решения, които не били „в интерес на партията“. Тогава той предложил близката му Искра Михайлова за поста на Чакъров. Доган наредил по телефона на бившия екоминистър да се оттегли и същевременно постът да бъде зает от Михайлова. Съпругът на Михайлова – Станислав Копаров, в момента е в затвора за източване на Държавния резерв.

Окрилена от успешното отсвирване на Чакъров, групичката на Бисеров е замислила тактика за извоюване на нови позиции в партията. Този път те се прицелили в председателския пост на младежкото ДПС. Сегашният лидер Корман Исмаилов вече е депутат, пък и е на 37 г., което не му дава право да бъде шеф на младежката организация. Предстоящата отчетно-изборна конференция на МДПС става удобен повод за лансиране на „новата теза“ на Бисеров и компания пред Доган. А тя се състои в това - ДПС е либерална опозиционна партия и тъй като лидерът е турчин, шефът на младежката организация задължително трябвало да бъде българин. Тук схемата се движи от сина на управляващата медиите на движението Ирена Кръстева-Делян Пеевски. Последният стана депутат от движението и е натоварен от Доган, съвместно с майка си, да ръководи партийните медии - “Монитор“, Телеграф“, „Политика“ и „Борба“, както и телевизия BBT и "жълтият" 300-хилядник "Уикенд". Пеевски настоявал да бъде подкрепяна новата власт, за да не бъдат разследвани както многомилионните му афери в Държавния резерв като зам.-министър на бедствията, така и начинът на финансиране на партийните вестници. Той е намерил свой човек за младежки лидер, който бил одобрен от останалите членове на групичката. Това е Борис Михайлов-бивш парламентарен секретар на Емел Етем. В момента той е назначен от Пеевски за негов сътрудник в Народното събрание и дори сам си е повярвал, че ще оглави младежката огранизация. Срещу Михайлов са всички структури на ДПС в страната, които подкрепят Джейхан Ибрямов и ще гласуват за него, ако конференцията на МДПС не бъде купена от Христо Бисеров и сие.

http://frognews.bg/news_14963/Plamna_voina_mejdu_turtsi_i_balgari_v_DPS/



Гласувай:
1



1. анонимен - DPS-ar
07.09.2009 19:24
Tezi bokluci DOBRE LI SA BE ! V DPS koncite ne mogat da darpat razni pedali kato..... Hr. Bis........ i D.P . i dr. podobni pedali i nehranimaykovci.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614204
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930