Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 11:43 - Македония като Курва, министър Божидар Димитров като Путка
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 7779 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 06.09.2009 11:43


Грозен гаф: министър Божо Димитров, накокошинен от важничене като герест петел, се нахвърли най-хашлашки връз Македония!  

 

imageЧета и не вярвам на очите си - или на ушите си (щото и го чух с ушите си по един канал това същото); не, вижте, прочетете и вие какво бил благоволил да каже и да заяви най-официално "министърът без портфейл" (а дали не е по-верно да го наричаме "министър без акъл"?!) Божидар Димитров (агент от ДС Телериг):

"Ние се държим с Македония като със сестриче. Само че тя порасна. Македония вече е на 20 години и малкото сестриче се превърна в К".

Не, не се шегувам, съвсем сериозно е това, точно така се бил изразил за Македония наший достопочтенний министър без... акъл: ем "дипломатично", ем пичовски! Тоя явно съвсем е превъртял, вие какво ще речете, а? Аз лично немам думи, немея пред този грозен гаф. Изцяло в случая подкрепям коментара на колегата (философа) Димитър Денков, публикуван във в-к "Сега":
Македония като К., министър като П.. Не може да не се съгласи човек с тия думи на философа Денков:

Хъшлашката арогантност е временно полезна в махленските и вътрешнополитически отношения, но извън махалата и в отговорната външна политика най-често има дълготрайни вредни последици. Най-вече за хъшлаците, които дори и да минават за герои в своите очи, когато издевателстват над по-малките, скоро стават смешни и губят авторитета, за който претендират.

И така нататък, непременно прочетете коментара, много е добър. На
друго място отново чета за още едно тъпо изхвърляне на нашия герой, който наистина ми наподобява за герест петел (не знам какво е "герест", но съм го чувал като израз!):

imageМинистърът в материала си отпреди десетина дни в "24 часа" пак повтори неоспорваната от никой сериозен учен в България (а и от независимите учени по света) теза, че македонският е диалект на българския. Посочи известни автори и институции, които подкрепят това. И от това направи собствения си извод, че ето, видите ли, щом е така, защо трябва да си мълчим.

При тия думи май ще трябва да изоставя метафората си за министъра като "герест петел", щото туй вече ми напомня за една друга метафора: за държането на свиня в есенен бостан, или пък за слон в стъкларски магазин. Аз бих нарекъл подобно поведение не просто хъшлашко (хашлашко), ами направо дебелашко, тая дума е доста по-подходяща. И тоя Божо е министър в правителството на една европейска страна, на една страна, член на Европейския съюз!

Представяте ли си що за скандална личност тури за министър бат ви Бойка: та тоя изхвърлящ се като герест петел министър, та тоя министър, държащ се като лакома свиня в отрупан с плодове есенен бостан, не само че не спазва никакви правила на дипломацията, ами, понеже се държи напълно неадекватно за положението, в което се намира, е способен да предизвика не само дипломатическа война между двете съседни и суверенни държави, ами окото няма да му мигне да предизвика и нещо много по-сериозно! Невероятен наглец, разпищолил се доголо, мерзост някаква - наистина нямам думи!

Аз мисля, че даже само затова, заради тия тъпи гафове, които хич не са безобидни, Божо Димитров требе вече да си иде от Министерския съвет. Да изгърми като бушон, щом се е разпищолил толкова тоя хашлак-министър, правещ се на пич.

imageАман от пичове в тая държава бе, от пичовщина ще загинеме, то бива, бива, ама чак пък толкоз?! И министрите ни вече зеха да се държат пичовски: нация, съставена все от пичове сме станали, затуй и добро няма да видим изглежда! А простотията, а чалгашарския манталитет, както се вижда, у нас вече приеха формата и на най-официалната държавническа и международна дипломация на Республиката ни, което означава, че скоро горките европейци ще ги накараме да почнат да си говорят сами: ще ги сащисаме до дупка, до дъно!

А пък братята-македонци и комшии са длъжни в случая да протестират срещу туй грозно хашлашко поведение на наший разпищолил се мутраген и ченге-министър, да, непременно трябва да предизвикат дипломатически скандал, и то на най-официално ниво. Нищо че сега като капак на всичко се случи и трагедията в Охридското езеро. Но и в самото Охридско езеро, нищо чудно, нашият хашлак-министър, току-виж, ке вземе да се разположи тия дни; като свиня в локва, та да омаца и омърси сичко: он туй барем го умее...

http://aig-humanus.blogspot.com/2009/09/blog-post_4284.html


http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4132§ionid=5&id=0000701


http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2374631



Гласувай:
5



1. emil60 - А сега подбери списъка с делата на братята македонци!
06.09.2009 11:53
И македонците и сърбите се държат много по-вулгарно с нас... Не смятам, че трябва да се държим много възпитано с тях... Каквото повикало, такова се обадило... А и те много повече ще ни уважават, когато се държим по този начин, доколкото ги познавам...Извинявайте, и аз уважавам правилните думи, ама май много го мразите цитирания господин, а?
цитирай
2. meto76 - Не знам как се държат съседите с нас, ...
06.09.2009 12:05
Не знам как се държат съседите с нас, но ние не трябва да падаме на това ниво.Все пак сме членки на ЕС, макар и да сме на Балканите.Едно такова изявление на този простак вреди изключително много на българите в Македония.Само затвърждава създаденото отрицателно мнение на съседите за нас.С тези си изявления министъра вреди на българското малцинство в Македония и влошава неговото положение.
цитирай
3. emil60 - Добре, дано си вземе поука министъра...
06.09.2009 12:17
Както виждам медиите здраво са го сдъвкали... Медийна реакция по този случай е много добра.
цитирай
4. pontis - Някой очаквал ли е Божидар Димитров да не говори
06.09.2009 12:36
като Божидар Димитров?
цитирай
5. анонимен - кап Петко
06.09.2009 14:27
Бо. Дим. явно намира дипломатическия език за скучен и я кара цветисто по балкански, но ще трябва да се поправи - иначе няма да остане дълго на поста министър. Но това е относно формата. По-важно е съдържанието - отношението на македонската държава към понятията "българин", "българско" на нейна територия. Истината е, че то е престъпно и е в разрез с всички норми на добрия тон и международните отношения. Поради това, вместо да търсим сеир в думите на някой министър, е по-добре на фона на този мерзък антибългаризъм на официално Скопие, да се замислим дали не е имало саботаж на корабчето "Илинден". Зад който саботаж обаче да търсим не някакви конкуренти на собственика, а вдъхновителите на това мерзко антибългарско поведение вече десетилетия наред.
цитирай
6. анонимен - кап Петко
06.09.2009 14:34
А относно думата "курва", истината е че и Сърбия и Македония са не просто курвите, а проститутките (платените курви) на Москва на Балканите, когато става въпрос да се навреди на България. Има сходство в мерзостта на поведението им спрямо българския фактор - Сърбия и главно Македония считат, че българи на тяхна територия няма, а ако има това трябва да са трета категория хора. А Русия нарече Татарстан някогашната Волжка България и също така позволява на тамошните хора да се пишат от всякакви националности, но без "българин". Т.е. там също е забранено на гражданите да казват, че са българи. Има още много за казване - стотици и хиляди страници, но това не е за този форум.
цитирай
7. boristodorov56 - Приличието на държавните "пичове" е повече от задължителна, заради достойнството на България!
06.09.2009 15:22
Агенти на Държавна сигурност - пичове!
Нямо такова животно!

В нормалните държави за тази волност се слиза от политическата сцена, дори да си приятел на Премиера.
цитирай
8. pontis - Божидар Димитров
06.09.2009 15:45
само потвърждава защо е такова отношението на другите към нас. И то няма да се промени скоро. А иначе, защо не взаимства и нещо от речника на "Камата" и не го вкара в "дипломатическия протокол". Иначе е много постно.
цитирай
9. анонимен - K значи и Кака
06.09.2009 16:09
Когато порасне малкото сестриче става кака. Откъде накъде всички стават курви. Порочно подсъзнание на автора. Имал е проблеми в детството
цитирай
10. meto76 - Да разбирам ли, че като е пораснала ...
06.09.2009 19:13
Да разбирам ли, че като е пораснала Македония е станала Кака на България.Проблеми в детство си имал ти анонимнико щом не разбираш елементарната логика на министъра.
цитирай
11. анонимен - ДОЛНА МРЪСНА ГНИДА
22.09.2009 14:37
Какво безсрамие ! Какава гнида ! Какава смрад се носи около този министър без портфеил, но и без морал ! Простотии и профанщина , некомпетентност , лъжи и изхвърляния на исторически теми ! Досега само иконата на българина- Апостола на свободата не беше окакан от агента с три хански имена, но доживяхме и това да видим по българската телевизия ! Пази боже агент на ДС да се изявява като патриот !
цитирай
12. анонимен - гниди
24.02.2010 23:16
Нищо особено не е казал господин Димитров - "кака", "батко" и пр. роднинска терминология. Виж, гнидите, които му се нахвърлят са страшни, те ще продадат и майка си, стига да има капка вероятност филанкишията да ги хареса. Бойте се от анонимните плювачи.
klimekt9
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14624575
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930