Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 10:48 - "Гражданска лига на България" : Президента Първанов е национален предател
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1617 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 09.09.2009 10:50


Президентът Първанов и неговата администрация се превърнаха в опора на разрушаването... 08.09.2009, 17:43
Стефан Гамизов

News.bg ще публикува всички мнения, анализи и тези по енергийната полемика в държавата

 

Гражданска лига на България с голяма тревога отбелязва факта за поредния опит на президента Първанов да изземе функции на изпълнителната власт, в частност на министър-председателя.

Това не е първото негово такова действие и за съжаление при предишния опит той ефективно успя да подчини огромни територии от изпълнителната власт на своята воля, в резултат на което правителството на Сергей Станишев се превърна в марионетна структура на външнополитическия интерес на Руската федерация и криминалните интереси на хора, които българското общество дефинира като „олигарси". 

Никога в съвременната история на България не сме имали толкова безогледно и арогантно загърбване на българската национала кауза в интерес на един авторитарен режим, какъвто е режимът в Москва.

Президентът Георги Първанов и неговата администрация се превърнаха в опора на разрушаването на разделението на властите, законността и пазарната икономика в България.

Те успешно постигнаха всички цели, които им бяха поставени, за да може България да потъне през последните 8 г. в корупция и престъпност, невиждана в ЕС.

Крайният резултат е почти блокиране на процеса на разширяване на ЕС в резултат на почти проваленото членство на България в ЕС и драматично отслабване на южния фланг на НАТО, когато стане въпрос за стратегически политически решения спрямо Русия. 

Относно конкретно отправените обвинения, ние заявяваме следното:

1.      Не може да има приемственост в енергийна стратегия и политика, която не е българска. Поради това призоваваме новото правителство на България да изготви такава стратегия, която да отразява не руския, а българския национален интерес.
България няма да загуби нищо, ако проектите на една авторитарна държава, като Русия я заобиколят. Единствено ще спечелят българските граждани, като намалее натискът от гигантската политическа корупция, който оказват тези проекти върху тяхното ежедневие.
Очевидно се налага да се припомни на президента Първанов, че зависимостта от руските газови доставки се възприема от нашите съюзници в ЕС като потенциално най-голямата опасност за националната им сигурност.

2.      Президентът Първанов трябва да престане да бъде лобист на „Газпром" относно придобиването на газопреносната мрежа в България.
И без тази услуга, ние сме сигурни, че руската компания ще му предложи поста на директор на проекта „Южен поток". Русия има дълга традиция да възнаграждава предателите на национални каузи.

3.      Президентът Първанов трябва да престане да жонглира с фрази като „модели на финансиране" или „проектни компании", защото житейският му опит и съветническият капацитет, който притежава, е толкова семпъл, че подобни изявления, сложени не на място и в неподходящо време, унижават институцията, наречена „президент на България" до нетърпими величини.
Време е президентът Първанов най-накрая да си научи задълженията по Конституция и да започне да ги изпълнява.

4.      В демократичния свят няма понятие „енергийна дипломация". Това е фраза, директно заимствана от Адолф Хитлер, когато обяснява пред своя Генерален щаб защо са му нужни ресурсите на изток преди да възобнови нападението срещу Великобритания.
Енергетиката не е политика, освен ако не си диктатор.
Изпитваме срам от принизяването на президента на България до личности, като споменатата по-горе, до Саддам Хюсеин или до Уго Чавес.

5.      В България не съществува проект АЕЦ „Белене". Съществува една документална манипулация, която цели да лиши България от възможност да развива сигурна и пазарна ориентирана ядрена енергетика, както и да ликвидира възможността за технологична модернизация на този сектор, като площадката „Белене" бъде запазена за построяването на ядрена централа от 4-то поколение, когато това стане технологично възможно и след изтичането на ресурса в блоковете в АЕЦ „Козлодуй".
Разбира се, цялото това действие бе придружено с манипулации, корупция и брутална подкрепа от страна на президента и неговата администрация. 

Гражданска лига на България ще продължи да анализира бруталната атака срещу конституционния ред, която бе извършена днес.

И тъй като очевидно президентът Първанов не е в състояние да се примири с рамката, поставена му от Конституцията, ние настояваме в българското общество да започне истински разговор относно пътя за отстраняването му от длъжност на основание чл. 103, ал.1 от Конституцията на Република България, третиращи държавна измяна и нарушение на Конституцията.

http://news.ibox.bg/opinion/id_101757364



Тагове:   георги първанов,


Гласувай:
3



1. drona - ъъъъ
09.09.2009 10:56
За първи път чувам за тази лига ....Да знаеш нещо повече?
цитирай
2. meto76 - Стефан Гамизов = "Гражданска ...
09.09.2009 15:30
Стефан Гамизов = "Гражданска лига на България"
цитирай
3. drona - а, ясно
10.09.2009 07:10
като се зачитам .... в енергетиката нямало политика ....и за това Великобритания помилваха един терорист за да не им пропаднат енергийните проекти в Либия.
цитирай
4. boristodorov56 - Най-после се намери някой да каже истината за Гоце високо.
10.09.2009 22:59
Отстраняване от длъжност на основание чл. 103, ал.1 от Конституцията на Република България, третиращи държавна измяна и нарушение на Конституцията - това е най-справедливата санкция на този рубладжия.
Да го назначава Путин в Газпром - там му е мястото.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14624263
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930