Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2009 11:39 - Мартин Димитров - говорител на ГЕРБ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2009 11:39


image

Лидерът на една партия, която се казва СДС, от седмица активно се изявява като говорител на друга партия - ГЕРБ, по случайност управляваща.


Почти всеки ден Мартин Димитров разяснява на широката общественост правилността на действията на правителството.

След като неколкоратно обясни защо е правилна идеята на енергийния министър да строи 7-и блок на Козлодуй, после влезе в речника на Трайчо Трайков, за да каже колко неизгодно е да се строи АЕЦ Белене и защо трябва да оттеглим страната от този проект.

Днес Мартин заряза празниците и се яви по БНР да разкаже с много думи колко е правилна посоката на 82-те мерки в „краткосрочния антикризисен план за стабилизация на българската икономика", обявени тази седмица от финансовия министър Симеон Дянков.

И както винаги Мартин Димитров има и некои съвети към управляващиге по конкретиката. Както винаги, той може да помогне.

„По конкретиката ние, като СДС и Синя коалиция сме внесли над 10 конкретни законопроекти, които имат за цел да се помогне на фирмите да минат през кризата".

И ако се организира „един разумен дебат между нас и ГЕРБ", те трябва да го убедят, че не е прав. Защото той всъщност е прав и ще убеди правителството да действа бързо по неговите стъпки.


След като Бойко Борисов в петък съобщи на всички, че се намираме „в същената на кризата", днес Мартин Димитров го конкретизира: Пикът на кризата се очертава да бъде тази зима.

Величко Конакчиев кротко (както му е навик) попита „Ноември, така ли?", а синоптикът Мартин конкретизира зимата и известното закъснение в сезона на 82-те мерки:

„Аз бих казал след декември даже се очертава да бъде. В зависимост от това, до колко ще върнем европейските фондове, той може да бъде минат по-меко или по-твърдо, по-трудно, до голяма степен зависи от това дали ще се осигури достъп до европейските фондове. Та, този пик на кризата, доста фирми ще фалират, ако не бъдат взети спешни мерки. И тук виждам известно закъснение".

Успокои трижди Мартин Димитров аудиторията, че тия неща „пак ви казвам, ние сме ги написали, внесли сме ги като законопроекти, остава да се действа".

Лидерът, иначе, на СДС има точни изчисления за данъка на едноличните търговци, за ДДС, за лекарствата, за книгите.

„И знаете ли, аз като икономист също имам много въпросителни по този повод, тъй като знам липсата на единната ставка".

А накрая Мартин Димитров разясни колко им е трудно на тези хора - разбирай Бойко и министрите.

„Вижте, никой не трябва да се лъже, че им е лесно на тези хора в момента. Аз като председател на икономическата комисия, примерно, работя близко с икономическо министерство и с още няколко министерства. Знам колко им е трудно. Знам за какво става на въпрос.

Оставено им е едно много тежко наследство. Затова никой не трябва с лека ръка просто да критикува. Но, колкото по-бързо се види една управленска програма, толкова по-добре. Такава още не е представена, а трябва да бъде представена. И, колкото е по-конкретна, толкова по-добре.

Аз с важни представители на тази партия постоянно се срещам, тъй като в момента формираме заедно едно управленско мнозинство в парламента и работим заедно. Няма как. Така, че твърдо ще отстоявам идеите, които предлагам".

Интересно би било Мартин Димитров да конкретизира и мястото си в политиката.

Той председател на СДС ли е. И ако е, къде в политическото пространство подрежда партията си. Ако е едноличен придатък на ГЕРБ и самоинициран говорител на министрите от друга партия и техен икономически конкретизатор, може би е редно да предаде партийния пост на някой по-малко зает да обгрижва управляващата партия.

И може би да конкретизира пред софийския, а и пред националния седесариат защо за него кметските избори в София са квартален проблем.

След като столицата е родното място на СДС, където тази партия има най-много членове и симпатизанти. И ако тук няма кандидат, не неглижира ли обидно вота на избирателите си с подкрепата за друга партия.

И как така един лидер на партия не осъзнава, че битката за столицата на една държава е равносилна на национални избори.

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37255:2009-09-20-10-36-21&catid=43:zr&Itemid=105



Тагове:   Мартин Димитров,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614156
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930