Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2009 15:53 - Куйович:Плащах на Румен Петков и Валентин Петров
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1559 Коментари: 2 Гласове:
1



image
Бившият вътрешен министър заяви, че не знае на кого наркотрафикантът е давал пари, но не и на него
Сн.: БГНЕС
24 септември 2009 / Nеws.dir.bg "Питайте Валентин Петров и Румен Петков, натопиха ме, защото спрях да им давам пари", това обяви в съдебната зала днес черногорският наркотрафикант Будимир Куйович, цитиран от "Всеки ден". По думите му той е давал пари на бившия вътрешен министър и на ексглавния секретар на МВР, докато развивал бизнес в България и имал две автокъщи.
По думите на черногореца тезата му може да бъде доказана, тъй като съществуват записи на цялата информация, обменяна между Куйович, Петков и Петров, предаде Дарик.
“Такава ви е държавата и системата, сега нямам пари и за това съм тук”, обясни още Куйович пред Върховния касационен съд, който до месец трябва да произнесе окончателната присъда за него и съучастниците му.
По-рано днес решението на магистратите беше отложено заради гаф - оказа се, че много от личните данни на Куйович, записани в материалите по делото, не са верни.
"Остава се с впечатлението, че върху Будимир Куйович е работено, за да твърди точно определени неща", коментира в кулоарите на парламента депутатът от БСП Румен Петков, цитиран от „Фокус”. Петков припомни, че комисар Валентин Петров е пряк участник в разпореждането по задържането на Куйович.
„Известно е, че други служители му издадоха (на Куйович) по незаконен път паспорт. Дали е давал и на кого е давал пари г-н Куйович, аз не мога да кажа. Има компетентни органи, които трябва да проверят. В това число трябва да се провери, след като с него са водени редица оперативни разговори, в тези разговори той какви твърдения има – виждал ли се е той със служители на МВР, ако се е виждал, на какви теми са си говорили. Добре е всичко, свързано с Куйович, да бъде разсекретено. По тези въпроси е добре да има проверка. Нямам отношение към тези действия или бездействия. Трябва да се провери, след като срещу него имаше произнесена влязла в сила присъда, дали той излежава тази присъда, дали са продължавали и на какво основание разговори от служители на правоохранителните органи”, заяви още ексминистърът.
По думите му задържането на наркобоса е била „една от добрите операции” на МВР.
„Една от грубите грешки, мои лични, е, че ние не съумяхме де обясним на българското общество, че хора преди нас са му позволили да пребивава абсолютно незаконно в България и то с право на постоянно пребиваващ български гражданин, създаден му е пълен комфорт. И едва 2007 година бяха предприети ефективни мерки за доказване на неговата престъпна дейност и по неговото задържане”, добави Петков.
Той бе категоричен, че не е взимал пари както от Куйович, така и от когото и да било друг. Според него наркотрафикантът е пропуснал една-две години, за да направи подобни обвинения.
"В полицията има хора, които са покровителствали Будимир Куйович и те трябва да си получат заслуженото. На мен ми омръзна да се занимавам с идиотщини, защо трябва аз да завеждам дела срещу Будимир Куйович и срещу Ваньо Танов, и срещу не знам си кого, когато те не плюят по лицето Петров, а те плюят по институцията", коментира пред Дарик радио пък Валентин Петров.
Той настоя за проверка по случая, която да изкара истината наяве. Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че има информация за хора, покровителствали Куйович, но уточни, че тя е предадена на компетентните органи. 
„Ако не ви е известно аз имам и внук от него, само че не знам къде се намира този внук, но все едно", пошегува се Петров.
"В крайна сметка трябва да бъде извършена проверка и аз съм убеден, че наистина е имало лица в полицията, които са го покровителствали и те да си получат заслуженото. Вече има достоен повод да спрат с чакането и с ослушването, защото тук вече наистина става въпрос за държавност и за институции", заяви още той.

http://dnes.dir.bg/2009/09/24/news5118554.html



Гласувай:
1



1. tina05 - “Такава ви е държавата и системата, ...
24.09.2009 16:05
“Такава ви е държавата и системата, сега нямам пари и за това съм тук”, обясни още Куйович пред Върховния касационен съд..."
Тъжно и срамно. А най-вероятно и вярно. Как не разбраха тези хора, че да си политик означава преди всичко да мислиш за държавата и народа й, да пазиш името им?! А не да мислиш за собствения си джоб и след това престъпници да дават оценки за държавата ти. В колко престъпления е замесен този човек?!
цитирай
2. meto76 - "Такава ви е държавата и си...
24.09.2009 16:09
"Такава ви е държавата и системата, сега нямам пари и за това съм тук” - казано е много точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616244
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930