Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2009 15:00 - Милен Велчев: Атаките към Комисията Кушлев са поръчкови от лобито на Ковачки
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
2



  Милен Велчев: НДСВ е извън парламентарна опозиция   image   03 октомври 2009 | 14:56 | Агенция "Фокус"   image

  image   image   София. НДСВ наистина е извън парламентарна опозиция. Може да очаквате след като изтекат 100-те дни на толеранс ние наистина да заемаме ярка позиция по редица въпроси. Това каза заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на жълтата партия, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „В бъдеще ние ще подчертаваме грешките на правителството, но няма да сме опозиция на всяка цена във всички случаи. Когато правителството направи нещо добро, ние ще сме първите, които ще го поздравим за това ”, заяви Велчев.
Той каза, че е учуден от това, че парламентът не е приел доклада на Комисията Кушлев. „Много добре се знаят причините за недостатъчната ефективност на нейните действия, а това са слабите правомощия на комисията. НДСВ направи опит да повиши правомощията на комисията, но тези наши усилия бяха съботирани от партньорите в тройната коалиция”, заяви Велчев. Той посочи, че прави впечатление, че атаките срещу комисията са няколко дни след като е бил нанесен много сериозен удар от нейна страна със замразяването на 143 млн. под формата на активи на Христо Ковачки и свързаните с него фирми. „Това ни кара да се замислим, дали това е просто съвпадение или недоволство на някои кръгове от активността на комисията”, посочи Велчев. Той каза още, че в същото време сме били свидетели на вопиющу неизпълнение на задълженията на затворническата администрация. Той визира случая със затворника Куювич, който използва мобилен телефон и се обади директно в национален ефир.
Милен Велчев заяви, че НДСВ приветства действията на правителството по отношение на борбата с корупцията. Той каза още, че по време на мандата на тройната коалиция НДСВ е направило опит да повиши правомощията на комисията Кушлев. „Ние спасихме много удари във вратата на тройната коалиция, но не успяхме да спасим автогола”, каза Милен Велчев във връзка с амнистията и Закона за конфликт на интереси.
По въпроса за предстоящите избори Милен Велче заяви: „Няма на всяка цена да издигаме кандидатури навсякъде. Няма да се колебаем да участваме във всички избори, където смятаме, че можем да предложим на обществото кандидатури, които да спечелят”. На въпрос ще подкрепи ли НДСВ кандидатурата на ГЕРБ, Велчев посочи, че ако им бъде поискана такава подкрепа ще бъде взето решение.
Десислава АНТОВА

http://www.focus-news.net/?id=n1270896


Тагове:   НДСВ,   Милен Велчев,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14623815
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930