Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2009 23:30 - Телевизията на утьовците и Златките
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 10571 Коментари: 23 Гласове:
10

Последна промяна: 07.10.2009 23:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  06 октомври 2009, 17:35 Анализи и коментари  
image След Златка Райкова - Златка Димитрова (на снимката) стана новата плеймейтка и драпа със зъби и нокти да попадне на екран
Ако сбъркаш и отвориш блога на Николай Бареков, право в очите ти стреля пищов, след което ако още мърдаш, върви надписът: „Ти прочете ли коментара на Бареков?”. А, ти, загаси ли телевизора, когато излъчват телевизионните спазми на Бареков?

Всяка Божа утрин българският зрител има убийствен избор – или да се взира недоумяващо в „китайското менте” на Б.Б. - Бареков по bTV, или да подскача в ритъм с хихикането на Милен Цветков по Нова телевизия. Диана Найденова я зафичиха в ракиеното време, уви.
Ако някой още не е разбрал, Бареков се е окопал в едни чували, които трябва да ни внушат, че тече някаква революция в главата му.
На „БарЕкадата” го няма Йохан обаче. И не е сам.
На „БарЕкадата” на Бареков сврени зад купищата чували сядат едни и същи любими персони на властта. На правилната власт.
Бойко Борисов го рецитираме вече наизуст, Иван Костов, ген. Атанасов, ген. Ваньо Танов, и естествено, новата властова звезда – Волен Сидеров.
Бареков е особено усърден към Бойко Борисов. Б.Б. обаче бързо го унижи в ефир, разконспирирайки „парижките улици” в студиото на Барековата революция, като фототапет.

Ама момчето, което се прочу с дудуците в чалга-кръчмите, не посмя да се обиди.

Защото това е Бойко Борисов! Гуруто, духовният водач и Вождът на водещия от „Тази сутрин”.
Бареков чете някакви въпроси от блога си, които фанфарно са обявени като въпроси на зрителите. Нито един остър , нито една ругатня дори – тия хора в Интернет да не би да са нашмъркани рано сутрин или Бареков, въртейки се като пумпал на стола си ги пресява през ситото на бате си Бойко?
Винаги има някаква новина, от която става ясно, че не е новина, защото, моля ви се, се е появила първо в ... блога на Бареков.
Б.Б. и Бареков говорят единствено за себе си и ако това донякъде е простено на премиера, то никак не е ясно защо един, нарекъл себе си журналист, говори единствено за себе си.
Ако някога влезе истински непосредствен гост в студиото на Бареков, който да не е предварително сцениран и режисиран,

абсолютно съм сигурна, че ще запрати един от чувалите върху главата на водещия.

Телевизията странно толерира подобен глуповат егоцентризъм, но защо да е странно, когато тя дори не върви след победители, а ги носи на ръце.
Бареков е толкова повърхностен при задаването на въпросите, толкова словесно елементарно ръкомаха, че в един миг си напълно убеден, че това момче ще свърши в цирка. Като поддържащ клетките на маймуните.
През това време по Нова телевизия пък се вихри махмурлийска веселба. Там непрекъснато се смеят, което ако трябва да бъдем обективни, е по-добре, отколкото да дъвчем пясък от чувалите на Бареков – Пиночет.
Лора Крумова е по-пестелива в смеха, но Милен Цветков обича да цвили. И се смеят така на видеоклипчета, дръпнати от Интернет, като че ли хахо-хихи, или хохо-хахи управлява Нова телевизия.
Един Мон Дьо екранно стои далеч по-прилично, но никога няма шанс да каже това, което истински мисли, защото Милен Цветков с пълен шпагат е обсебил цялото телевизионно пространство.

Той винаги знае всичко, дори и когато не е наясно. Той иска да изглежда яростен и критичен, но това се случва единствено по повърхността. Стигне ли разговорът дотам, където трябва да бръкнеш в дълбокото, Милен Цветков прилага евтината обиграна хватка на рутинирания водещ – дървената философия решава всичко.
Цветков реже като селска салата на кубчета зрителите, които са се докопали до ефир и винаги знае какво те искат да кажат, преди още хората да са отворили устите си. Дори и когато в студиото има гост, който впрочем, не е паднал от Венера, а са го поканили, Милен Цветков може да го унижи до степен да бъде удушен.
Но, за жалост, поканените гости са все хрисими и възпитани човеци. Като една възрастна жена, която буквално бе смазана от двамата водещи Цветков – Крумова, просто защото разказваше човешката си история как пред очите и са убили котката й.
Какви ти котки тук? Милен Цветков е спец по глобалните въпроси.

Защо ли водещият Цветков не стачкува както във “ВИП – данс”, като замълчи един път завинаги?
Във “ВИП – данс” пък, където трябва да съумеем да запазим истинско хладнокръвие, за да изтърпим олигофренските хильотения на водещите, журналистката Кристина Патрашкова изрече култовото: „Това е държавата на Златките!”. Имаше се предвид, че две Златки драпаха за мъжествеността на Милен Цветков в ... танците. Кристина Патрашкова също, но с малък рекламно платен пунт. Излезе на сцената, за да рекламира новия вестник „Галерия”. Иван и Андрей обиграно опитаха да скрият скритата реклама, разиграна предварително с отказването на Патрашкова от шоуто, която приемала вестника на „живот и смърт”. Държавата на Златките ли? А какво ще правим с телевизиите на утьовците и Златките? Защото в Златките има известна непосредственост и простодушие, което дори е симпатично, докато от режисираните журналисти „тв звезди” – Златки мирише на гнилоч.

Да се чекнеш пред камерата,

да говориш удивителни глупотевини, да се взимаш на сериозно, е марка във водещите телевизии. Колкото си по–самовлюбен, толкова повече имаш шанс да те турнат на екран. Колкото си по-неподготвен, толкова по-голям рейтинг ти набутват.
Тв-Златките можем да обясним и по този начин – представете си да пиете 18-годишно уиски в пластмасова чаша.
Водещите телевизии преднамерено търсят пластмасови чашки, които впрочем се ползват и за взимане на урина, за да обезценят до кокъл истинската мисия на телевизионното изкуство.
Гъгнещи, невчасови, гримасничещи, репетирали дълго пред огледалото дълбокоумни физиомутри, напълно неподготвени пред събеседниците си, никакъв дълбок слой, никаква мисъл, никаква идея за аналитичност – това е беглата картинка. На този фон, изтъкан от милиони и милиарди левове, хората харесват „недодялания” Сашо Диков и Канал 3.

Контрастът на лъскавите студия и тв - утьовците и тв- Златките с мизерията и беднотията на Канал 3 е катастрофален. Обаче, каква божествена изненадка! – Сашо Диков ще го гледат, дори и когато излъчва без камера, защото е естествен и честен, и най-важното не му пука от това какво ще каже поредният властник, около чиито бедра са се усукали телевизионните босове на телевизиите.
И докато масовият зрител е залят от шербета на барековци, миленцветковци и един куп послушни телевизионни болонки, в регионалните телевизии правят опити да питат и да говорят сериозно за неща, които не са за питане.

Георги Коритаров няма да го видите вече в национален ефир, но в Пловдивската обществена телевизия си е Георги Коритаров. Във Варна новата регионална телевизия „Черно море” стартира в истинското призвание на телевизията – репортерство от всяка точка на града и не bTV, или Нова телевизия /нали се сещате защо/, а точно тази „провинциална телевизия” е в преговори с Димитри Иванов и Тома Томов. Имена, до които Бареков и Милен Цветков имат поне още осем живота, докато се докоснат интелектуално.

Какво значи „На четири очи”? Да размажеш някого.

В телевизията пък – да го размажеш така, че все едно го правиш насаме, но всички да чуят онова, което трябва да измъкнеш от госта си. Цветанка Ризова ни показва стотиците си рамки на очила.

Безспорно – класни и красиви като дразнещо сресаният и натрапчиво перфекционистки бретон. Може ли поне едно косъмче от него да е със свой бунтарски нрав? Поне едно, Ризова, така ще имаш повече чар.
Защото иначе смазващо подреденият бретон подсказва още по-скучно смазаното предаване. Философията и на бретона и на предаването – една и съща. Ах, ама аз това, ама аз онова, ама, как така...Надприказване, неуместни вмъквания само за да изтъкнеш себе си. Един водещ трябва да умее да измъкне от шортите душичката на госта си и да го направи така, че утре да говорят какво е казал госта, а не какво е каканижела Ризова. Затова няма как, когато в „На четири очи” влезе Сашо Диков на Цветанка да не й се изпотят рамките.
Защото така е в телевизията на утьовците и Златките.
„П”-ъто го изпускаме за благозвучие

Веселина Томова
главен редактор на сайта за журналистически разследвания АФЕРА.bg

http://www.blitz.bg/news/article/61256


Тагове:   телевизия,


Гласувай:
10



1. анонимен - evala
08.10.2009 10:15
super to4no opisanie!
цитирай
2. анонимен - Bravo
08.10.2009 11:12
Bravo
цитирай
3. despinida - Поздравления,
08.10.2009 11:15
От едно известно време усещах дискомфорт, сядайки пред телевизора, чувствах се неуютно в собствения си мек фотьоил, опитвах се да си внуша, че напрежението ми идва в повече и за това не съм в състояние да погълна и смеля "духовната храна", която ми се се сервира от екрана..., но ти, авторката, абсолютно точно изрече неясните ми и търсещи точна формулировка, мисли и усещания :)))
цитирай
4. rat - Хареса ми.
08.10.2009 14:59
Хареса ми.
цитирай
5. анонимен - ...OFF
08.10.2009 15:00
Решението е много просдто - за да имаш личен живот, в който ти да си главният герой - телевизора през прозореца :-) От 5 години нямаме телевизор в къщи и честно казано някога като сме на гости и като работи това чудо и като видя какво се лее от там...ми става зле и фзически дори.
Бъдете щастливи и свободни без Телевизия :-)
/а абсурда е че аз самият работя в една от тях/
цитирай
6. анонимен - ...OFF
08.10.2009 15:00
Решението е много просдто - за да имаш личен живот, в който ти да си главният герой - телевизора през прозореца :-) От 5 години нямаме телевизор в къщи и честно казано някога като сме на гости и като работи това чудо и като видя какво се лее от там...ми става зле и фзически дори.
Бъдете щастливи и свободни без Телевизия :-)
/а абсурда е че аз самият работя в една от тях/
цитирай
7. анонимен - Безспорна и точна диагноза
08.10.2009 15:05
Похвала за точното описание на ТВ водещи и предавания - "утьовци и Златки"! Излъчващото се от ефира е повсеместна простотия, кич и безхаберие от това какво се говори и как се държи водещия/та.. До кога?
цитирай
8. анонимен - АВТОРКАТА ДА КАЖЕ НЕЩО ЗА ОТБОРА
08.10.2009 15:10
Веселина Томова е много добър, грамотен, разследващ "другите" журналист.Интелигентно в сайта си плюе наред всички други.Но да има малко чувство за СРАМ че е продала ПЕРОТО СИ на ТИМ, а той,отбора е отворил алчни уста за МОРСКАТА ГРАДИНА НА ХУБАВАТА ВАРНА !!!
цитирай
9. анонимен - Бареков - минета на Борисов
08.10.2009 15:22
Бареков е жалко селянче-връзкарче, набутано в БТВ със солидни роднински напъни. Слугинажът му към ББ е обида за журналистиката. За жалост всички по-големи медии в България извършват журналистически минети на властта, която и да е тя.
цитирай
10. анонимен - Точно
08.10.2009 18:39
Не си спомням къде Бареков и Цветков са усвоявали тънкостите на журналистическия занаят. В чалга клубовете или можеби в месарските цехове!? Артисти и то от най-слабите!
цитирай
11. анонимен - Bravo
09.10.2009 02:20
Nai-posle nqkoi da napi6e ne6to, za izturkanite obrazi i evtinite nomera na televiziite! Vsi4ko, 6to se prodava se probutva napred, a bulgarinut tursi seir i ne ocenqva stoinostnite predavaniq. Te i zatova sa na iz4ezvane. U4a jurnalistika, studentka sum 2-ri kurs. Vuprosut mi e za6to nikoi ne vlaga ni6to v nas - studentite?! Moje6e da e dale4 po-lesno, da ni u4ite na praktika, dokato sme v universiteta i da ni vzemete kato gotov produkt pri zavur6vaneto. A ne da gledame vsi4ki cicite na Zlatkite i parite, koito trupat Ivan i Andrei primerno. Povurhnostni sme bulgarite. Jalko.... Posle prepodavatelite mi se vuzmu6tavat, 4e ne gledam TV... Kakvo, "Cenata na istinata" li da si pusna?!?? Ne, po-dobre da ne zavur6a, ako nqkoi o4akva da stana takuv jurnalist kato sega6nite actualni lica... Ne iskam da familiqrni4a na sledva6tiq Boiko Borisov, koito i da e toi!
цитирай
12. анонимен - Поздравления! Подкрепям мнението ...
09.10.2009 08:48
Поздравления! Подкрепям мнението Ви,но кой ли ще съумее да се справи с бетонираните телевизионни кресла и водещи?Наистина няма нищо качествено по националните ТВ канали.
цитирай
13. анонимен - Да подкрепя
09.10.2009 10:18
Темата е широко-дискусионна, затова просто се съгласявам с авторката. За мен лично надеждата за нещо ново в ефирните телевизии приключи с първото изгонване на "оня" Милен Цветков. Лесносмилаемия субпродукт, който ни върнаха по НТВ просто потвърди изводите ми. Наличието на 2 деца и бормашина ме насочиха към инсталиране на сателитна чиния и засега това лечение действа. Дерзайте приятели!
цитирай
14. neptun2007 - И аз да кажа
09.10.2009 13:30
Пък цитираната Диана Найденова съм слушал два пъти май и останах с впечатление на еманация на журналистическата простотия, наглост и неграмотност. Мисля че единия път беше като се правеше на експерт по ядрена енергетика.
цитирай
15. анонимен - Представете си,че...
09.10.2009 17:17
Представете си,че спирате да ги гледате даже от любопитство,че спирате да им обръщате внимание,че незнаете какво са си говорили с ББ,СС,ЦЦ,ЯЯ,и пр.,е при всички случаи ...ще си отидат един ден,иначе чрез избори няма да стане...
цитирай
16. анонимен - Червена "разследваща" журналистка
10.10.2009 00:14
Това антрафиле е жалба по загубената власт на БСП.Разследваща журналистка - ха-ха. Русия ви е примерът, нали? Но ако може да живеете на по-чистичко и на по-уреденичко - малко по-назапад, нали? Престанете вече с тези соц.вопли - по Димитри Иванов - слугата на ДС и другите като него. На него Бжежински му каза- след социализма идва ...алкохолизмът!
цитирай
17. анонимен - televiziqta na ytuvcite i zlatkite
10.10.2009 09:01
анонимен]super to4no opisanie![/quote]
цитирай
18. анонимен - Зрител
10.10.2009 09:27
Заради тези субекти почти не гледам Нова и Бтв.
цитирай
19. анонимен - браво
11.10.2009 14:08
браво
цитирай
20. анонимен - Ей , Веселинке Томова?
11.10.2009 14:10
Леле, Боже, за да се докоснеш интелектуално до Дмитрий Иванов и Тома Томов били необходими цели поне осем живота!!! Е, това ако не е жалба по най- отявлената соцжурналистика и тотална липса на достойнство, здраве му кажи!
цитирай
21. анонимен - ей, ама простаци има навсякъде
11.10.2009 20:33
Хареса ми. Макар че бих искал да поставя фундаменталния въпрос за продажната журналистика.Тук се обръща внимание повече на некадърните журналисти.Но бих искал някой да ми покаже поне едно проучване за корумпираността на журналистите в медиите.И за цензурата .И най-вече за самоцензурата.
цитирай
22. анонимен - Журналистика по нашенски
12.10.2009 11:39
Присмял се Сульо на Пульо !
цитирай
23. анонимен - no name
13.10.2009 15:58
„Което е морално погрешно, не може да бъде политически правилно”. /Уилям Гладстон./
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578931
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031