Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2009 21:51 - Кметове профукаха 1 млн. лв. за 3-дневен гуляй
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 941 Коментари: 1 Гласове:
2



Три дни 1100 кметове, общинари и чиновници се забавляваха и пазаруваха в най-топлия и слънчев град в страната - Сандански, по време на 6-ата среща на Националното сдружение на общините, пише в. „Струма“. Представителите на 240-те общини оставиха в курортния град един милион лева.     Народните избраници започнаха да се стичат от всички краища на страната още в четвъртък, имаше любители на пътешествията за сметка на общинските бюджети, които пристигнаха в сряда. За трите дни от петък до неделя от джоба си гражданите платиха поне по 600 лв. за командировъчни - нощувка и храна. Санданчани разказваха, че не помнят в дългогодишната история на града на едно място събрани толкова много хора в маркови костюми, вратовръзки и ризи. Главната улица бе превърната в подиум на манекени, дефилиращи със скъпи и модерни дрехи от марките „Пиер Карден”, „Долче и Габана”, „Кристиан Диор”, „Boss”... В дните на националната среща Сандански изпадна в криза с местата за паркиране. От всички краища на България общинарите пристигнаха с автомобили, които, подобаващо на ранга им, бяха от последните поколения модели. От държавните пари намазаха хотелиери, собственици на заведения и търговците на главната улица. Въпреки че пакетите, предлагани от хотелиерите за нощувка и вечеря, бяха драстично намалени, във време на финансова криза те успяха да реализират добри обороти. Заведенията не свалиха цените на менютата си, като те бяха атакувани по време на паузите на „деловите” срещи. Вечерните заведения бяха фул, поръчките бяха главно твърд алкохол - уиски, узо, маркова ракия за тонус, маркови вина. Най-предпочитани бяха заведенията в центъра и около „Интерхотел Сандански”. Търговците, които от близо година работят на червено, живнаха малко. На ден всеки един от тях реализира печалба в рамките на поне 1000 лева, което е много добър резултат в сравнение с нулеви обороти в някои дни. Както се и очакваше галавечерта, базирана в заведенията в СПА хотел „Св. Никола” и „Интерхотел Сандански”, бе с жива музикална програма. Настроение създаваше с двата си концерта формация „Българе”, поканена на сбирката лично от кмета на община Струмяни Валентин Чиликов. Те изнесоха концерт и на градския площад, където се извиха дълги хора, на които се хванаха санданчани и гости   www.etrud.tk

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=7351&Itemid=1



Гласувай:
2



1. universalnite000 - Няма нищо чудно в изнесеното, не...
13.10.2009 22:33
Няма нищо чудно в изнесеното, неслучайно световният елит се възползва от това положение , както се посочва и в следния техен извод :
Основната причина за стремежа на гражданите на една страна към създаване на политическа структура е подсъзнателното им желание да запазят отношенията на зависимост и протекция от детството си. Казано по-просто, те искат човек-бог, който да ги пази от всички възможни рискове; да ги гали по главите; да целува и превързва раните им; да отрупва масата им с лакомства; да ги облича; да ги приспива вечер; да им повтаря, че всичко ще бъде наред, когато се събудят сутринта.

Това искане на обществото е невероятно наивно и настоятелно и човекът-бог, т.е. политикът, посреща тази наивност с друга: обещава всичко и нищо не изпълнява. Кой е по-големият лъжец в този случай? Обществото или “политикът-бог”?

Това поведение на обществото вече е капитулация, породена от страха, мързела и целесъобразността. То е основа на държавата на благополучието като стратегическо оръжие срещу едно примитивно, отвратително общество.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579671
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031