Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2009 12:18 - Полицаи ебачи, Красьо с ланците и Роман Полански в морален казус
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2009 22:29



Събота, 17 Октомври 2009

  image Секс, куршуми и... морал
снимка:funkysouls.com
  Разградските полицаи, за които беше съобщено, че са задържани заради блудство и снимане на порно с малолетна, вече са на свобода. Те изиграха своята роля в спектакъла „Справедливост”, написан от МВР и вече са у дома с мярка „подписка”.

Общественият глад за справедливост временно е утолен. Както се казва: „Битият бит, е...т – е...н”.

"Престъплението е такова, че не мога да искам по-тежка мярка", вдига рамене прокурор Мирослав Георгиев.
Скоро всички ще забравим този епизод. Както и много други, за които първоначално сме се палили, че трябва да се действа с желязна ръка, законът да се прилага строго и справедливо.

Преди 85 години Гео Милев написа: „Най-поучителната за днешния момент басня е баснята за магарето с лъвската кожа; най-мъдрата пословица е: "Всяко зло за добро." – "Колкото по-зле, толкова по-добре." В късната есен на 2009 г. едва ли някой ще се наеме да допълни нещо...
Покрай полицейския секс с малолетна, някак си от самосебе си, в темите за корупция и висш политически бандитизъм, се намеси и тази за морала.

Роман Полански се примири, че няма да го пуснат от швейцарския арест и почна да работи в килията по новия си филм. Ще припомня, че големият режисьор бе арестуван след 31 година дебнене и преследване от страна на американското правосъдие за правене на секс с малолетна. Значи в Америка и Швейцария е едно, а у нас – друго.

Пак в САЩ има традиция висши магистрати да подписват декларация, че няма да посещават заведения, чиято репутация е пропукана и няма да се срещат с хора, чията слава не отговаря на общественото понятие за морал. Може някои от тези магистрати да рискуват чат-пат, но го правят, поемайки целия риск. Защото спипат ли ги медиите – жална им майка. У нас Красьо Черничкия от Плевен се оказа за Висшия съдебен съвет това, което кучето за човека. И никой не го пита как така с 200-300 лева официален месечен доход успява да води живот на ВИП персона и баровец. Никой не се интересува и от феномена 28-годишен мъж от провинцията да е търсен и тачен от висши магистрати, политици и бизнесмени. Очевидно Красьо заслужава Нобелова награда за нещо си или поне орден „Стара планина”. Защо не и двете!

В България е така: полицаи се изреждат на момиче и си живеят на свобода. Със сигурност ще се появят техни рамзпалени защитници, може дори някои да им завидят. Красьо върти на пръста си от магистрати до министри и става известен. На него също мнозина му завиждат. Очаквайте тези герои скоро в някой  реалити формат, вече като звезди и ВИП-личности. Сигурно заслужено, защото в тази обрулена държава мерките и теглилките за морал и престиж са такива.

Дали някой се сеща за онзиденшните протести на млади учени, че са на ръба на оцеляването? Правилно отговорихте – никой. За какво да учиш толкова много, като те очаква бедност и мизерия. По-добре с ланци и участие в полицейско порно. Роман Полански би се заинтересовал от този сюжет със сигурност...

Давид Мозев


http://frognews.bg/news_16181/Politsai_ebachi_Krasjo_s_lantsite_i_Roman_Polanski_v_moralen_kazus/




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579242
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031