Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 00:32 - Светът разбра за "българските" извънземни от БАН
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2654 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2009 00:34


Светът разбра за "българските" извънземни Дата : 26 Ноември 2009 г. 15:29 ч. Последна редакция : 26 Ноември 2009 г. 16:09 ч. image image image



Днес вестник "Дейли телеграф" публикува на електронната си страница материал, озаглавен "Български учени твърдят, че извънземните "вече съществуват на Земята". В него се описва успешната комуникация със същества от други планети, която са осъществили родните ни специалисти.

 

В интервю на Христина Рафаилова от "Новинар" той разкрива редица интересни факти за осъществения контакт с извънземните.

- Професор Филипов, след като обявихте, че сте участвал в експеримент, в който сте задавали въпроси на извънземен разум, се получи конфликт между вас и научната общност. Имаше ли тази информация последствия за вас?

- Моментът, в който се тиражира информацията за експеримента, в който участвах, беше твърде деликатен от гледна точка на арогантното поведение на правителството спрямо академията. Също така аз бях разпнат от моите колеги и българското общество, но за сметка на това имам около 15 мейла от чужбина. Силно е заинтересувана от моята дейност китайската академия на науките, тъй като там също имат интерес към тези кръгове, за които се предполага, че не са дело на човешка ръка. (Става дума за странни геометрични фигури в житните култури, открити на различни места в света - б. ред.) Това показва, че само у нас тази тема е анатемосана. След изтичането на информацията всички мои колеги от БАН, които работиха с мен по тази тема, се отдръпнаха. Още първия ден след случката инициираха подписка да бъда отстранен от поста на зам.-директор на Института за космически изследвания. Твърдяха, че съм позорял науката. Аз питам кой освен учените трябва да изследва такива явления. Само аз не съм се отдръпнал. Науката се прави със смелост, а не със страх. В академията има не феодални старци, а старци по манталитет, страхливци. Тези хора трябва да си отидат.

- Разкажете, какъв точно беше този експеримент?

- Първо искам да подчертая, че от Института за космически изследвания, нито пък от БАН са се занимавали с изследване на въпросните житни кръгове. Преди три години ми предложиха да се запозная с разработките на Мариана Везнева. Смята се, че тя е първата и единствената досега в света, която успява да разчете информацията в житните кръгове и може да осъществи диалог с техните създатели. Такива кръгове се появяват в целия свят, като след известен период изчезват. Тази година от май до юни са се появили около 150 такива по цялата земя. Дори и в България е имало такива кръгове в житните ниви в Добруджа и Рила, но тук са решили, че това е стъпкана тревата и са ги окосили. Около Везнева има цяла група от лекари, филолози, едно странно общество, което се занимава с тематиката. Това мен не ме интересуваше. Беше ми обяснено, че тя в течение на 6-7 години е работила върху тези кръгове и е установила, че има символи в тях, които носят дадена информация. Говори се, че има такава, която вещае края на света през 2012 г., за опасността от глобалното затопляне и опасността от астероиден удар. Това са неща, които в науката се знаят. На мен ми направи впечатление, че идеите й бяха превърнати във флагман на няколко секти, които вещаеха апокалипсиса. Това ме мотивира да се включа в тази „игра”, за да не попадне изцяло това под контрола на сектите, тъй като е на ръба на религията. Аз предложих да говоря с няколко мои колеги – физици, астрономи, които да участват в тази група. В края на миналата година аз предложих вместо да се четат от Вездева всички тези рисунки, които се появяват по цялото земно кълбо, тя да зададе няколко въпроса на създателите на тези кръгове. Зададохме около тридесет и няколко въпроса и получихме 30 отговора на тях.

- Как точно Везнева контактува със създателите на тези пиктограми?

- На мен тя като феномен не ми е ясна, изпада в транс, получава импулси отгоре или отдолу, не знам. По време на експеримента й се каза, че в Уъркшийлс са се получили такива рисунки. Не беше отговорено защо точно там са се появили. Тя прерисува кръговете и докато работеше, получаваше способности да тълкува символите в тях. Единият приличаше на индианска глава, т.е. ще има някакъв катаклизъм, който фактически е бил отбелязан в календара на маите. Една от много интересните рисунки символизираше децата „ин витро”. С този символ те или то искат да ни кажат, че този изкуствен начин на оплождане е неприемлив, тъй като нарушава връзката между детето и майката и е намеса в биологическите процес. Един от икономистите зададе въпрос какво трябва да се направи, за да не се повтарят икономическите кризи. Според рисунката оръжията трябва да бъдат премахнати и да няма разделение на бедни и богати. Това касае и новата форма на развитие на човека, при която той започва да работи и с двете си полукълба на мозъка.

- Доколко са достоверни според вас отговорите на тези въпроси?

- Везнева също така тълкува отговорите на тези въпроси. Нейното разчитане си е лично. Когато писах заключението върху този експеримент, препоръчах в бъдеще да се анализира феноменът обективно, тъй като Везнева като гледачка и тълкувател влага фантазия и леко го украсява. Важното беше, че на определено място в Англия, където има такъв кръг, получихме конкретни отговори на нашите въпроси. Освен анализ на тези данни трябва да направим изследване и на останалите кръгове, защото рисунките са средство за комуникация, при която двете страни не познават азбуките си и затова си рисуват картинки. За мен това е много ранна фаза на допир с друг вид информационна среда, която не е ясно дали е цивилизация или не, дали е отблизо или далеч. В пиктограмите има информация, но откъде идва тя, аз не мога да кажа, както и не мога да кажа дали става въпрос за продукт на извънземен разум. Даже някои колеги казаха: „Абе да не сте си ги рисували сами”.

- Възможно ли е все пак да са човешко дело?

- Факт е, че това не са стъпки, тъй като житото е винаги наведено на 45 градуса и зърното не пада от класовете, които продължават да си растат. След 10 дена кръговете изчезват. Доказано е, че хора не ги рисуват. Това е подобно на холографската снимка – с лазерен лъч може да рисувате и да пренасяте информация. Не знаем обаче дали това се прави с електромагнитно излъчване. Явно във вселената има и други типове информационни полета. Опитвали са се разни мошеници да събират пари по този начин, но това не е същото. Ние даже помолихме Везнева да ги попита дали могат такива кръгове да се появят в България, за да може да ги изследваме.

- Как може да гарантираме, че разчитаме правилно тази информация?

- Ние не сме напреднали достатъчно, за да кажем, че разбираме цялата информация. Трябва да разширим кръга на хората, които ще разчитат, да не е само Везнева. Ние имаме нещо, което ни се дава като информация, но дали то е достоверно, не е ясно. Аз още тогава предупредих, че не трябва да стряскаме хората с информацията, че през 2012 г. ще дойде апокалипсисът. Няма доказателства планетата Нибиру да доближава земята, ако тя беше голяма, колкото нашата планета, вече щеше да се вижда. Важното е тази информация да се тълкува еднозначно.

- Ако информацията от кръговете е достоверна, могат ли бедствията да бъдат предотвратявани?

- Всичко е обратимо. Ако ние използваме добре тази информация, можем да направим превенция. Някои колеги смятат, че например не може да се предвиди земетресение, но животните го усещат, което показва, че има някаква полева форма, която ги предсказва.

- Вие като учен как ще коментирате феномени като пророчицата Ванга?

- Навремето в Русия имало много уважаван учен Влаил Казначеев, който говори за така наречената неосфера, която е обвивка около Земята. В нея се събира информационно поле, в което човек цял живот генерира своята мисловна енергия. Такива феномени като баба Ванга имат възможността да черпят информация от неосферата. По всяка вероятност във вселената освен електромагнитната има и менталната енергия, но не сме наясно какво представлява тя.

http://bulgaria.actualno.com/news_272837.html



"Учените от БАН твърдят, че извънземните са отговорили на 30 техни въпроса. Това станало възможно чрез прецизен анализ на около 150 житни кръга по цял свят", информира изданието.

Лъчезар Филипов, зам.-директор на Института за космически изследвания към БАН заявява, че непознатите същества не са враждебно настроени към нас и искат да ни помогнат, но самите ние не сме дорасли да осъщесвим контакт.

"Човешката раса обаче със сигурност ще има пряк контакт с извънземни в следващите 10 - 15 години", допълва Филипов, цитиран от "Дейли телеграф".

Лъчезар Филипов е роден на 26 януари 1953 година. Завършил е Физическия факултет в Московския университет. От 1995 година е заместник-директор на Института за космически изследвания към БАН. Преди дни той скандализира обществеността чрез публикация в "Новинар", в която твърдеше, че е участвал в експеримент, в който е задавал въпроси на извънземен разум.


Тагове:   бан,   извънземни,


Гласувай:
1



1. meto76 - НА ТИЯ ИЗРОДИ ОЩЕ ЛИ НЕ САМ ИМ СПРЕЛИ ...
27.11.2009 00:36
НА ТИЯ ИЗРОДИ ОЩЕ ЛИ НЕ САМ ИМ СПРЕЛИ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ? ОЩЕ ЛИ НЕ СА ГИ ВКАРАЛИ В КАРЛУКОВО, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО? ИЗПЕРКАЛИ ЧЕРВЕНИ СТАРЦИ!!!!!!!!! ЛЮБИМЦИТЕ НА ГОЦЕ-ЛОВЕЦО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14626987
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930