Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2009 23:51 - Тарторът на групата с отвличания Хамстера с общ бизнес с бивш депутат от БСП и висшия мениджмънт на "Лев Корпорация"
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2009 23:52


Тарторът на групата с отвличания Хамстера с общ бизнес с бивш депутат от БСП и висшия мениджмънт на "Лев Корпорация"



С определение на Софийски градски съд (СГС) беше наложена мярка за неотколонение задържане под стража на петима от арестуваните при акцията Наглите в четвъртък. Става дума за "ядрото" на групата - Ивайло Ефтимов - Йожи, Антон Петров-Хамстера, Прокопи Прокопиев-Културиста, както и автокрадците Любомир Димитров-Гребеца и Даниел Димитров-Релето. Последните двама бяха задържани по-рано днес на влизане в страната през Калотина.
 

Срещу част от членовете на "Наглите" са повдигнати обвинения за създаване на организирана престъпна група с цел отвличания. В ареста от няколко седмици са задържаните отделно автокрадци Иван Иванчев-Дебелия  и Иван Райков-Патицата. Заседанието по искането на Софийската градска прокуратура се проведе при закрити врати, поради наличието на секретни материали. Около съдебната зала имаше тежковъоръжени служители на МВР.

Антон Петров-Хамстера е собственик на няколко фирми. Във ВАЗ-07 ООД Хамстера е съдружник с депутата от БСП в 36-тия парламент Захари Захариев (бивш сътрудник на 02 управление на ДС - контраразузнаването). Фирмата е създадена в края на 2007 г. (когато според МВР започва да действа групата за отвличания). Миналата година е купила от Столична община за близо 1.7 милиона лева терен (5506 кв. м.) и общински постройки в кв. Горубляне. Последният факт е малко странен, защото откакто е създадена, фирмата не е регистрирала приходи.

Друг бизнеспартньор на Хамстера е Веселин Нинов, който е дългогодишен управител на държавната фирма Безконтактни мултиплексорни вериги (БМВ). Фирмата е собственост на МВР и изработва регистрационните табели за автомобилите и освен това осигурява превозни средства за вътрешното министерство. Нинов и Хамстера са членове на управителния съвет на фирмата Галилей.БГ, където работят заедно с управителя на компанията С Експрес Груп (Такси-С-Експрес 1280) Веселин Маринов. В същата фирма са и Павел Николов и Станислаас Геенс, който е председател на управителния съвет на "Лев Корпорация" АД.

Хамстера е председател на управителния съвет на Карате Клуб Левски Спартак, бил е за известно време прокурист и съсобственик на охранителната фирма "Спартак секюрити" АД, която се с свързва с "Лев Инс" и бившата барета и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров. През пролетта "Лев Инс" започнаха да предлага застраховка в случай на отвличане.

Данчо Релето и Любомир Гребеца са от една и съща група за противозаконно отнемане на автомобили. Заедно с тях е работил изчезналия през пролетта Иван Петров-Сапата. Предполага се, че именно Сапата е откраднал джипа, с който е отвлечен Киро Киров. Автомобилът беше намерен опожарен в Ловния парк. Сапата изчезна безследно след като е пожелал да сътрудничи на разследващите (факт, който беше направен публично достояние от зам.-градския прокурор Роман Василев). 

Разследващите са преценили, че трябва да се поиска постоянно задържане само на тази част от групата, а не на всичките 27 задържани при операцията "Наглите".


http://www.capital.bg/show.php?storyid=833088



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579980
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031