Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 23:00 - Най-глупавото нещо писано някога за Русия?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1372 Коментари: 3 Гласове:
1



Най-глупавото нещо писано някога за Русия?  

Нашият блог е известен с това, че не ни е страх да пишем и говорим за действителността в Путинова Русия. Този път искаме да да насочим вниманието ви към най-глупавото нещо писано някога за Русия. Това е редакторски материал на Андрей Крикович и Стивън Уебър в Moscow Times озаглавен – “Ребрандиране на Русия: от комунизъм към самоувереност.” Авторите са изследователи в Института за международни науки в Калифорнийския университет Бъркли и Училището за мениджмънт Сколково в Москва.

Първо двамата доказват, че ПР дейността на Русия при управлението на Путин е унизителен провал, което е известно на всички по света, включително и на руснаците. Авторите на журналистическия материал обаче предлагат три “варианта”, които Русия би могла да използва, за да се пласира по-добре на Запад. Това са Мултикултурна Русия, Екологична Русия и Гъвкава Русия. Всеки от тези варианти е по-глупав и немислим от предхождащия го.

Мултикултурна? Те шегуват ли се? Не са ли чували за пандемичните линчове на черни хора, средно по два на седмица. Убийства, които правят взимането на метрото или ходенето пеш вечер на черни хора невъзможно. Не са ли поне смътно чували за ревящия, необуздан пожар, каквото е руското нео-нацистко движение? Не знаят ли за финансираните от държавата мъчения и убийства в Чечня, за които Русия многократно е осъждана от Европейския съд за прават на човека. Само бели хора, които не са чели никога този блог могат да си мислят, че насилието над малцинствата в Русия не съществува.

Екологична? Русия е токсична и заразена от море до море, а зараждащото се руско екологично движение беше смазано и наречено предателско. Само преди дни, журналистът Григори Паско разобличи шокиращия начин, по който руснаците неглижират и унищожават горите си. Русия е една от най-нездравословните големи цивилизации на планетата и дори не се класира сред 130-те нации в света с най-голяма продължителност на живота. Тя е надупчена с течащи, скърцащи ядрени съоръжения от съветско време и граждани, чието уважение към природата не е по-голямо от това към демокрацията.

Гъвкава? Какво? Със сигурност, най-нелепото изявление някога писано за Путинова Русия. Ако авторите бяха прочели нещо за Руската история, дори в Уикипедия, щяха да знаят, че Руската цивилизация рухва тотално не един път (при Царя), не два пъти ( при Керенски), не три пъти (при Горбачов), а цели четири пъти (и при Елцин) само за последния един век и днес се управлява от горд шпионин на КГБ. Русия е една от най-негъвкавите нации, които някога са съществували. На няколко пъти тя е доказвала, че е неспособна да се адаптира към нови обстоятелства. Защото руснаците настойчиво запълват всяко празно място на глобалната, плуралистична среда с КГБ-ейци, повтаряйки за пореден път грешките от миналото. САЩ са пример за гъвкавост, имайки само една форма на управление за два века, включително и през гражданската война. Русия е пример за крехка, твърдоглава и саморазрушителна държава.

Ние сме истински зашеметени от нивото на глуповатост и тесногръдост на този “анализ”. Като че ли авторите са пушили опиум, докато са го писали. Или смеейки се, са опитвали да се надминат един друг с прогресивно откачени изявления за Русия. Всъщност този анализ е толкова странен, че се чувстваме задължени да предложим три алтернативни маркетингови стратегии, които имат поне някаква смътна връзка с реалността. А те са: Секси Русия, Русия на страха и Мрачната Русия.

Русия има много красиви жени и мъже, които искат да бъдат “разкрепостени” и лоши по “гангстерски”. Така че давайте. Фокусирайте се върху превръщането на Русия в Лас Вегас на Европа. Когато напускаш Русия, това те кара да се чувстваш много по-добре за собствения си живот, заради всички неописуеми извращения случващи се там. Давайте. Това е като достъпна интензивна терапевтична сесия за хора, които се чувстват депресирани. А това е не малка част от световното население. Мислите, че е зле в Испания? Прекарайте седмица в Русия. Ще се чувствате по-добре след това, гарантирам ви.

Русия може със сигурност да се обърне към тези, които имат интерес да посетят места като Луната, например. Там има големи части територия, които са също толкова мрачни. Те ще ви напомнят за изолация, която може да е съзерцателна ако игнорирате опасността, в която се намира животът ви.

Разбире се, тези варианти няма да накарат целия свят да дойде и да удря по вратата на Русия. Но са много по - ефективни, отколкото налудните бълнувания на авторите от Мoscow Тimes. След това слоганът отново ще бъде: “Русия. Хей, поне не сме Судан!”

авторите на блога La Russophobe са от руски произход, но живеят във Франция.

Превод: Славчо Гаврилов/glasove.com

http://www.epochtimes-bg.com/2009-03/2009-12-17_03.html




Гласувай:
1



1. saia - ;;;))))))))
22.12.2009 14:26
Vijda se kolko mnogo obichash bratushkite ;)))))))))))
цитирай
2. meto76 - Немога да ги гледам. Повръща ми се от ...
22.12.2009 15:28
Не мога да ги гледам.Повръща ми се от тях.
цитирай
3. saia - ;;))))))))
22.12.2009 22:09
ela da povrashtame zaedno togava ;))))))))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14616941
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930